tisdag 12 december 2017

Löfven reagerar starkt ..


.. på brandattentatet mot synagogan i Göteborg. Han blev riktigt, riktigt upprörd!

Han hoppas att det här klaras ut och att de som gjort sig skyldiga till detta får rejäla straff.

Han oroas över den antisemitism han ser bland invandrargrupper från Mellanöstern.

Det här är helt oacceptabelt i Sverige. Vi kan inte ha något som helst utrymme för detta judehat. Vi måste arbeta på alla håll och kanter för att få bort det
De som attackerar eller hetsar mot judar i ska lagföras. Allt som vi kan få del av ska anmälas. Vi måste få upp det på bordet och se till att det lagförs.

Han lovar också att .. Vi ska göra allt för att skydda er här och nu. Men vi ska också göra allt för att se till att få bort det här judehatet och se till att det aldrig någonsin accepteras. Vi behöver utbilda mer, informera mer och göra allt för att judar ska känna sig trygga och välkomna i Sverige.

Vi måste vara väldigt tydliga med att den här antisemitismen och judehatet har ingen plats i vårt samhälle. Den ska inte ha något som helst utrymme. I regeringen har vi exempelvis fattat beslut om att föra till pengar till hågkomstresor för skolklasser. Fler skolungdomar måste se detta på plats och vara i Auschwitz till exempel, eller något annat koncentrationsläger för att verkligen förstå vad som har hänt.

Alltså .. vår statsminister är riktigt, riktigt upprörd och oroas över den antisemitism han ser hos invandrargrupper från Mellanöstern. Han anser att det är oacceptabelt och ska åtgärdas genom att vi(?) .. oklart vilka vi han menar .. ska arbeta på alla håll och kanter .. oklart vilka håll och kanter .. genom att få upp det på bordet .. oklart vilket bord?


Attacker och hets mot judar ska anmälas, lagföras och bestraffas – hårt! Hoppas(?) statsministern. Men också förhindras genom mer utbildning, mer information och mer pengar till hågkomstresor till Auschwitz för skolklasser.

Detta ska bidra till att göra att ”judar ska känna sig trygga och välkomna i Sverige”.

Ursäkta en obildad, men här undrar jag verkligen hur statsministern tänker, när han säger att ”judar ska känna sig välkomna i Sverige”? Jag trodde i min enfald att medlemmarna i den svenska judiska församlingen till större delen är svenska medborgare, födda och uppvuxna i Sverige? Hur ser egentligen Stefan Löfvens värdegrund ut bakom alla floskler och klyschor?

Vår statsminister talar .. och säger ingenting. Och ingenting är väl också allt som kommer att göras efter uttalandet om den riktigt, riktigt stora upprördheten.

Är det förresten någon som tror eller är villig att satsa pengar på att det ”rejäla straff” som Stefan Löfven ”hoppas” att de skyldiga ska få, kommer att bli utvisning ur landet? Något som åtminstone jag tycker skulle vara en kraftfull signal till konfliktbenägna nysvenskar att det är ”helt oacceptabelt” att ta med sig hatbrott och våldshandlingar från hemlandet till Sverige.

Men vad är väl några hundra röster från Sveriges judar jämfört med tusentals röster från judehatande män från Mellanöstern? Nästa år är det valår och då gäller det att välja sina strider och sopa antisemitismen under samma matta som assistansersättningen, sjukförsäkringen, välfärdsfrågorna och situationen för de äldre.


4 kommentarer:

 1. Hej anybody! Löfvén är bara en galjonsfigur, som tvingats till uppdraget efter mycket starka påtryckningar från rörelsen, det är jag övertygad om! Blekare statsminister har Sverige aldrig haft och han upprepar hela tiden att: "Det är oacceptabelt" men gör ju ingenting åt någonting, kanske för att han är handlingsförlamad?

  SvaraRadera
 2. Håller med Anonym helt. Löfvén hänger i trådarna som VU håller i. Man såg i honom en figur som var folklig och skulle gå hem i de breda folklagren. Hans oklarheter i många frågor, särskilt i början, bottnar i att han måste hämta in "rätt" ståndpunkt uttala sig sanktionerat.

  SvaraRadera
 3. Hej.

  När jag läser eller lyssnar på vad Löfven blir instruerad att framkväka, får jag kväljningar av rent äckel.

  Han påminner om Judas-geten.

  Den get som har till uppgift att vandra först in i slakthuset, så att de andra ser att det är ofarligt.

  För Judas-geten är det ofarligt.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  SvaraRadera
 4. Eliternas övertygelse om utbildning som "undermedel" & den fjantiga liberala synen på lärare som "superhjälte i trikåer" har skapat absurda drömvärldar där man på fullt allvar tror att våldsmän kan göras lugna & fina med hjälp av informations-broschyrer & kurser.

  SvaraRadera