fredag 8 december 2017

Tänker Annika Strandhäll innan hon talar eller skriver ..


.. och HUR tänker hon i så fall?

Vår socialminister ställer upp för Aftonbladets chefredaktör Sofia Olsson Olsén .. både som kvinna och vän .. när hon sjukskriver sig efter metoo-stormen som svept fram över tidningens redaktion.

Det har väckt en hel del uppmärksamhet.

Hur täta är förbindelserna mellan den ”oberoende och granskande” journalistiken och makten egentligen? Påverkar förhållandet ”kvinna och vän” även de ”fakta” som svenska folket tror sig ta del av eller ställer Sofia OO också upp som ”kvinna och vän” när kompisen behöver en hjälpande hand?

Och de andra kvinnorna som Annika Strandhäll åtagit sig att finnas till för? De som bränner ut sig i sjukvården, äldreomsorgen, i hemtjänsten, skolan och på socialkontoren? Var finns då Annika Strandhälls medkänsla när fler och fler sjukskrivna blir av med sin sjukpenning på grund av regeringens krav på att Försäkringskassanska pressa ner dagarna?

Till skillnad från Socialministern lever jag i samma sociala mellanskikt som alla dessa samhällsbärare och jag känner många som nästan inte orkar med sina familjer, än mindre någon fritid, på grund av de ökande kraven och de försämrade arbetsvillkoren i deras yrken. Och tack vare Annika Strandhäll har möjligheten till återhämtning under en tids sjukskrivning tagits ifrån dem, så när de slutligen går in i den berömda väggen så kommer de i många fall inte tillbaka.

Glada, roliga och levande människor förvandlas till handlingsförlamade zoombies som förblir sittande på en stol vid köksbordet utan förmåga att företa sig de enklaste göromål. Jag har varit där själv och just nu verkar det alltid finnas minst en bekant som helt tappat livslusten, medan socialministerns enda strävan och reaktion är en önskan om att ytterligare sänka sjuktalen. Särskilt när det gäller stressrelaterad sjukdom .. sådan som drabbar chefredaktörer och sjukvårdspersonal under press.

De har det väldigt tufft just nu, Annika Strandhäll. Skriv några medkännande rader om hur du upplever det, om du kan.

För det här är människor som behövs. De är faktiskt helt oersättliga för landet, till skillnad från Annika S och Sofia OO.
8 kommentarer:

 1. I en rutten skröna frågade en polis-konstapel ett "gapigt matriarkat" varför de inte polisanmälde om de nu hela tiden, ständigt & jämnt, var så utsatta för övergrepp (som de påstod). "-Nej du, de anklagade ska inte bara kunna förklaras vara oskyldiga!" vrålade skrönans hemska matriarkat..

  SvaraRadera
 2. Kan Strandhäll tänka?

  SvaraRadera
 3. Är inte just socialdemokrater i stort behov av "arbetsnära rehabilitering" om de blir sjuka? Att bara "lämnas hemma i ett ingenting", är det verkligen lösningen för vänsterns mest hängivna försvarare av arbetslinjen? Är passiv vila inte mest destruktivt för de som tror på arbete som närmast ett självändamål & tycker all form av arbetskritik är absurd, vare sig det finns lönearbeten eller ej i ett samhälle?

  SvaraRadera
 4. Hela regeringen består av gamla SSu-are och fackpampar. Löfven och Strandhäll tillhör de senare.
  Detas uppfattning om demokrati liknar den Mussolini hade: Om alla människor med makt samarbetar blir det bra för staten och för alla. Korporativism eller med ett annat ord som de gärna använder på politiska motståndare, fascism.

  SvaraRadera
 5. Hej.

  Nästa gång jag träffar en läkare skall jag be att få ta 'time-out' med full lön, två veckor på Mauritius med familjen, för era pengar.

  Det har ni väl inget emot?
  #frågaråtensosse

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  SvaraRadera
 6. Skall du inte likt Måna ha uppvaktning av livvakt med på resan?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej.

   Tror min fru blir syrak om livvakten uppvaktar mig... :)

   Fast en gratis barre i Saltis vore mums för Måns, iallafall innan priserna gör som en u-båt.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Radera
 7. Hej anybody! När nu Oldsberg mfl slutar av oklar anledning på bingolotto, vad återstår? Viss är det inavel och korruption bland våra folkvalda, särskilt i riksdag och regering.

  SvaraRadera