tisdag 5 december 2017

Socialdemokraterna hade fått 32 % ..


 .. om det hade varit val i dag, enligt SCB:s novembermätning som publicerades i dag.


Det är alltså FLER som är nöjda med sossarna nu än då? Jag kan ärligt talat inte fatta varför?

Och hur kan det då komma sig att de partier som öppet visat sin vilja att ta över Miljöpartiets samarbetsroll i en framtida sosseregering faller som höstlöv i oktober?

Det är också märkligt att läsa statistiken från DN/Ipsos som säger att 27 % vill se Stefan Löfven som statsminister efter nästa val jämfört med 20% som vill se Ulf Kristersson i samma roll. Av det kan man möjligen utläsa att de socialdemokratiska väljarna är mer intresserade av makten än av Stefan Löfven.

Men vilka är det egentligen som är så nöjda med den regering vi haft i drygt tre år att de vill ha ytterligare fyra år?

Det har ju alltid sagts att det är bidragsberoende och äldre som är Socialdemokraternas kärnväljare, men det kan väl knappast vara aktuellt i nästa val? Det som den här regeringen verkligen har satsat på är ju indragningar och försämringar som främst drabbar dem?

Andra menar att Socialdemokraterna har blivit ett invandrarparti som lockar nyblivna svenskar. Men varför är det då så få som är intresserade av det generösa Miljöpartiet? Och varför stiger inte Liberalerna och Centern. Finns det några som är villiga att öppna sina hjärtan och landets gränser så är det väl de? Kan det vara så att de som fått sina svenska medborgarskap tycker att det räcker med invandring nu?

Företagarna kan knappast önska sig mer av socialistisk politik? Barnfamiljerna kan väl knappast undgå att se att de förlorar mer än den 100-lapp de får i höjt barnbidrag? Pensionärerna, särskilt de som tjänat stat, kommun och landsting, borde väl ha insett att de inte har mycket att hämta hos regeringen Löfven?

Alla som ser vad som sker eller arbetar inom polisen, vård, skola och omsorg, de kan väl ändå inte påstå att livet har blivit lättare och bättre efter 2014? Till och med sjukförsäkringen är hårdare, svårare och sämre nu än när Mona Sahlin talade sig hes om borgerlighetens stupstock?

Vilka är det som röstar på Socialdemokraterna??

De enda som faktiskt tjänar på en socialdemokratisk regering är högre tjänstemän inom stat, kommun och landsting, fackpampar, heltidsanställda politiker och deras familjer, bidragsberoende medieanställda/kulturarbetare/genusforskare och alla inom SR/SVT samt partianslutna pärmbärare/byråkrater, chefer, direktörer och generaldirektörer inom den ofantliga, offentliga sektorn.

Men kan de verkligen vara så många som 32 % av väljarna?
8 kommentarer:

 1. De som sätter ihop SCB:s undersökning är ju de som Du räknar upp på slutet i Ditt inlägg!

  SvaraRadera
 2. Måste väl vara världshistoriskt unik politisk situation där ett sittande regeringsparti bara blir större & större ju längre det regerar, inte tvärt om? Men det kanske är precis så unikt just nu i politiken, för en politiserande & beställd jättebluff kan det ju förstås inte röra sig om? Så går det ju inte till..

  SvaraRadera
 3. Hej.

  Oavsett siffrorna:

  Socialdemokraterna säljer in sig hos de de håller fattigdom och beroende genom att via antydan eller direkt hävda att med en borgerlig regering, då blir det minsann ännu värre, så rösta rätt och rösta rött, annars..!

  Inte för att landsförrädarna i 'Ajjiangsen' som Annie Lööf kallar den är ett dugg bättre.

  De flesta människor väljer hellre ett välbekant elände framför en okänd chans.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  SvaraRadera
 4. Jag har svaret. Jag talade med min granne som är pensionär. Han talade om att han sett en partiledardebatt på TV och hade konstaterat att svetsarn inte hade slips på sig. Så nu skulle han rösta på svetsarn och inte på det andra överklasspacket som säkte skatten åt löntagare men inte åt fattigpensionärer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej.

   Med den inställningen och den kunskapen förtjänar din granne den politik han röstar fram.

   Tyvärr röstar han ju fram den åt dig och mig också.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Radera
 5. Är det fortfarande så att SCB ringer endast upp till telefoner på fast lina? I så fall har du svaret för de som har en sådan telefon tillhör mestadels generationen som röstar som de alltid gjort vad partiet än har gjort.

  SvaraRadera
 6. Jag vill ifrågasätta SCB:s väljarundersökning! Jag är övertygad om att SD kommer att fortsätta sin ökning av väljarandelen, då vi medborgare ser resultatet av 7-klöverns nuvarande styre. Vi svenskar och tidigare invandrare måste få ordning i vårt land!

  SvaraRadera