fredag 10 maj 2019

Den Makalöse Maurice är kränkt!


Han är ärligt talat makalöst förbannad.

Jag är tillhör en minoritet!! – hävdar han. En etnisk kattminoritet som har en månghundraårig ”långvarig språk- och kulturgemenskap innanför den nationella gemenskapen” som nu ska osynliggöras och ersättas av representanter för kattmajoriteten, den vanlige bondkatten som breder ut sig alltmer i HELA VÄRLDEN.

Det här är Kulturell Appropriering! Den vanliga bondkatten STJÄL, med den vita människans stöd, siamesernas särdrag och utrymme utan att visa minsta respekt för vår KULTUR och HISTORIA!!

Eller så är det motsatsen till kulturell appropriering? De kanske vill utplåna oss helt?

Såå illa kan det väl inte vara? – försöker jag. Det handlar ju bara om att Disneys filmbolag anser att Si och Am och deras sång anses vara nidbilder av asiatiska människor som därför kan känna sig kränkta.

Den Makalöse går i taket – Si och Am är FÖREBILDER! Genom att gestalta oss siameser som vi verkligen ÄR sprider de också förståelse för VÅR särart och skyddar oss från att hamna oss människor som definitivt inte förtjänar att bära ansvaret för en Siames. Vad har en vanlig bondkatt att tillföra mer än längtan efter ett bekvämt gosedjur? Absolut ingenting, vilket kommer att visa sig när antalet övergivna ”sommarkatter” ökar.

Ni människor är inte riktigt kloka! Ni säger att ni vill ha mångfald men kan inte se skillnad på en tecknad katt och en asiatisk människa. Det är inte konstigt att världen ser ut som den gör.

Jag ÄR precis som Si och Am, ser ut som Si och Am, låter som Si och Am och agerar som Si och Am, ska jag då också se mig själv som en nidbild av människor från Asien? Si och Am ska FÖRBJUDAS, de som ersätter dem får inte vara siameser – får SIAMESER finnas alls? Står ni människor ens ut med att jag definierar mig som SIAMES eller ska JAG också förbjudas?!!

Den Kränkte Maurice lämnar rummet, muttrande en opublicerbar harang samtidigt som han, i ren frustration, välter om kull papperskorgen, river på soffan och attackerar hunden, innan han går och öser ur sand ur kattlådan. Men innan han försvinner utom hörhåll ryter han .. och hur ska ni göra med PERSERKATTERNA och ORIENTALERNA?? Ska de OCKSÅ förbjudas och osynliggöras?? Vavava!!!

Jag måste erkänna att han lämnar mig svarslös.

3 kommentarer:

  1. Nisse, bondkatt, Nefera en lurvig en och Cleo säkert blandras (ursäkta ordet ras) skickar ett samfällt medlidsamt mjau. Vad ska en klok katt göra när människor är totalt korkade Mjaaauu!

    SvaraRadera
  2. översätt till engleska och skicka till disney

    SvaraRadera
  3. Skandal! Så får man inte behandla den Makalöse!

    SvaraRadera