lördag 25 maj 2019

Det börjar dra ihop sig i EU-valrörelsen.


Det okunniga folket är utsatt för en formlig spärreld av information från de olika partiernas ”toppkandidater”. I debattprogram, i nyhetsrapporteringen, i radion, på tidningarnas egna tv-kanaler, på gator och torg – det går snart inte att ta sig fram utan att få en partipolitisk informationsbroschyr i handen.

I dag var jag på en helt vanlig svensk utomhusloppis och ingången spärrades av två övertända miljöpartister, flankerade av två miljöpartifanor som fladdrade i regnet. Köbildningen som de skapade var nästan värre än när stockholmarna ska ta sig in till storstaden igen efter en långhelg.

Av kommentarerna hos de medköande kunde jag utläsa att initiativet knappast gynnade miljöpartiet – va f*n står de där tomtarna och hindrar folk för? Kan ingen j*vel lyfta bort miljömupparna – var bara några av många uppskattade kommentarer.

Men vad har svenska folket nu lärt sig under den senaste veckans folkbildningsoffensiv i EU-frågor. Detta ENORMT viktiga EU-val, vad handlar det egentligen om?

Så här långt verkar svaret vara ..

Kamp mot högerpopulism? Det vill säga högerextrema högernationalister. Vilket verkar vara alla partier och alla väljare som inte röstar på något av regeringspartierna (eller F!)?

Skydda aborträtten. Alltså, rätten till att tycka att den aborträtt som vi redan har – och alla partier är överens om - är hotad av alla partier och alla väljare som inte röstar på något av regeringspartierna (eller F!)?

Ingen ska behöva dö i kön? I en svensk kö och av cancer förorsakad av ett felval i EU-valet?

Dyra handväskor från Åhléns, pojkvänners exklusiva bilar eller omoraliskt champagnemissbruk?

Hata eller prata?

Män i rutiga skjortor?

Omoraliskt fylletafsande utfört av någon som inte tillhör eller röstar på regeringspartierna (eller F!). Vilket ger grönt kort till alla fylletafsande partiledare, borgarråd eller riksdagsledamöter av rätt färg och åsikt?

Våra barnbarn går först? VÅRA barnbarn?

Ett val mellan Orban eller Macron?

Hopp i stället för hat?

Vilka ”kompisar” Sverigedemokraterna har?

Ett Europa för ALLA?

Internationella stöldligor (som inte har familjeband med svenska EU-parlamentariker?

Hej då stöldligor?

Förbjuda tiggeri men ta det medmänskliga ansvaret för tiggare?

Mindre Bryssel mer Sverige? Oklart om det handlar om i Bryssel eller Sverige?

EU:s ”sociala pelare” som ansvarsbefriare för socialistiska partier som vill avskaffa gamla olönsamma välfärdslöften, skylla migrationsfiaskot på andra EU-länder och fortsätta få furstligt betalt för att regera utan att behöva ta egna beslut?

Har jag glömt något viktigt i detta Ödesval?
6 kommentarer:

 1. Min röst kommer att läggas på fylletafsaren i protest mot svenska medier som gör en höna av en fjäder. Hade tänkt att rösta på en annan kandiderat från det partiet först

  SvaraRadera
 2. Det handlar om 199 000 kr/mån och frivilligt att betala skatt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att eu parlamentarikerna hade löner och förmåner som är stötande om man jämfört med de som gör ett hederligt arbete ex städare som städar offentliga toaletter visste vi ju redan när vi gick med. skyll inte på mig jag röstade nej då är det begav sig.

   Radera
 3. Intressant med EU-skeptiker eller negativa som går & röstar, hur tänker de? tror de att det rör sig om ett riktigt parlament där vinnarna bildar EU-regering & kan vrida politiken i önskad riktning?

  SvaraRadera
 4. I en saga gick det bra för en groda, enligt media. Alla hans katastrofer beskrevs som stabila triumfer. Allt han försökte göra slutade i ogräddad pannkaka. Men det framställdes aldrig så. Och han framställdes aldrig som ansvarig. Betalade han dem? Var de hans anställda? Ingen visste.

  SvaraRadera
 5. I en annan saga skred en förnäm kvinna runt i ett palats & gömde sin "smutstvätt". Hennes korrupta mutpapper smusslades undan, under mattor & bakom soffor. "-Där kommer populaaasen aldrig att hitta dem" sa den mondäna kvinnan avmätt.

  SvaraRadera