torsdag 9 juli 2020

Det finns väl ingen som missat Morgan Johanssons ..


.. plågsamma och bottenlöst pinsamma framträdande i SVT:s parodi på ”samtal och information i samband med den havererade migrationsuppgörelsen mellan S och M?

I SVT:s Morgonstudio i går fick svenska folket, som valt och avlönar både regering och opposition, se vår migrationsminister (och ställföreträdande statsminister) Morgan Johansson stå vid samma bord som Moderaternas migrationspolitiska talesperson Maria Malmer Stenergard och vägra att svara på tilltal från den sistnämnda.

För att han inte ville?Och det var tydligen helt naturligt för SVT att ge honom rätt till en ”enskild intervju” och att totalt ignorera en representant för oppositionen?


Jag trodde i min enfald att våra folkvalda både hade ansvar och skyldighet att informera svenska folket om hur de hanterar och tänker hantera den makt och de uppdrag som de fått?

Så korkat av mig. Det är ju självklart att regeringen måste låtsas att oppositionen inte finns. För annars skulle de ju tvingas förhålla sig till en annan verklighet än den de vill att ”vanligt folk” ska tro är den verkliga verkligheten, till skillnad från den alltmer overkliga verklighet som större delen av ”det vanliga folket” börja se torna upp sig vid horisonten.

Glasklart, eller hur?

Men det verkar vara fler än jag som reagerat negativt och i dag förklarar Morgan Johansson varför han vägrat samtal med Maria Malmer Stenergard.

Han tyckte inte hon befann sig på rätt nivå i förhållande till honom själv. Så här var det: jag bjöds in till ett samtal med Ulf Kristersson (M) om de brutna förhandlingarna. Men han ville inte ställa upp. Varför får ni fråga honom om.

Hade Ulf Kristersson ”ställt upp” hade det varit en HELT annan sak.

På samma nivå, typ. Man kan ju inte samtala med vem som helst. Det fattar väl ALLA? ”Så har det alltid varit och det vet Moderaterna”. Alla, utom Maria Malmer Stenergard som bara är en vanlig riksdagsledamot och enkel ”talesperson” på en alltför låg nivå för en Minister att nedlåta sig till att samtala med i statsunderstödda SVT.

Det är konstigt, så fort som jag tänker att nu har vi sett det absolut värsta och sämsta ministerframträdandet i den här regeringen, så är det någon som träder fram och bevisar att jag har fel?


12 kommentarer:

 1. Var det inte härskarteknik och dessutom mot en kvinna? Var är den upprörda debatten?
  Om Morgan sa kommunalrådet(s) i Arvika. "Han e´ så dum att klockera´ stannar och blommera´ vissnar."

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är modig. Själv raderade jag det jag skrev om Johanssons förmodade kvinnosyn. I övrig blir jag positivt överraskad över att det verkar finnas hopp om S i Arvika!

   Radera
 2. detfinns en anledning till att svt/sr kallas regimmedia. öppen och lite mer försåtlig propaganda som portioneras ut kontinuerligt, som i ddr, sovjet,etc. bara skit helt enkelt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, nu kommer vi inte undan. Oavsett om vi ser eländet eller inte så tvingas vi betala i den demokratiska jämlikhetens namn.

   Radera
 3. Men det är väl självklart? Maria Malmer Stenergard var för lång för Morgan. Kristersson hade varit mer lagom lång. /Fiat Lux

  SvaraRadera
  Svar
  1. Attans, tänkte inte på det! ;-)

   Radera
 4. Jag har missat. Har helt slutat se på SVT + 4an. Orkar inte, måste ha förståndet kvar - det lilla jag har.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller mig också undan från SVT men reagerade på reaktionerna på twitter och tittade på det inspelade klippet. Det var något jag inte ångrar, antingen så var det en lyckad parodi på SVT:s tvångströjemässiga band till regeringspartierna eller så var det ett magnifikt dubbelt magplask för public service och regeringens företrädare. Framtiden ser i sanning ljus ut?

   Radera
 5. Är inte ett signum på att diktaturen siktats vid horisonten när medierna börjat anse att deras roll är att hjälpa makthavarna att sitta kvar & att servera den propaganda som dessa vill sprida?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Två år till med dem som lajvar regering just nu känns som en evighet! Vi får hoppas att vi fortfarande har allmänna val med fler alternativ år 2022.

   Radera
  2. Sovjetunionen varade i 70 år.
   I Sverige är det bara drygt 50 år sedan 1968.
   Håll i! Håll ut! Tvätta händerna!

   Radera
  3. .. och håll avstånd! :-)

   Radera