söndag 26 juli 2020

Pensionsmyndigheten räknar in vin(S)ten på 1000 döda, nu levande pensionärer!


Det FINNS snabba och effektiva myndigheter i Sverige!

Den här strategin har tjänat oss väldigt väl”, säger Anders Tegnell i en CNN-intervju och med tanke på att vi närmar oss 6000 döda, som i huvudsak består av pensionärer, långtidssjuka och invandrare, så blir jag inte förvånad när jag ser att Pensionsmyndigheten redan har börjat räkna in vinsterna. I redovisningen för ”Anslagsbelastning och prognoser för Pensionsmyndighetens anslag.Budgetåren 2020 – 2023", kan vi på sidan 60 läsa följande under rubriken ”Coronapandemin”:

En genomsnittlig pensionär i åldern 70–89 år får knappt 152 200 kronor utbetalt i pension från inkomst och tilläggspension. Om dödstalen för 2020 stiger med 1 000 i dessa åldrar så minskar utbetalningarna med omkring 76 miljoner
kronor om dödsfallen fördelas jämnt över året. Om 2021 inleds med 1 000 färre pensionärer medför det att utbetalningarna för hela 2021 blir omkring 150 miljoner
kronor lägre när man tar hänsyn till indexeringen”.

Det är ju föredömligt effektivt jobbat!

Myndigheten har redan nu räknat ut att om ytterligare 1000 pensionärer dör innan årets slut, så tjänar pensionsmyndigheten in 76 miljoner kronor jämt fördelat över 2020 och då blir den totala besparingen ca 150 miljoner under hela 2021. Den högre vinsten under 2021 beror nog på att många av de döda pensionärerna hann plocka ut 4-6 månaders pension under 2020 innan de motvilligt drog sitt sista mödosamma andetag.

Så säg inte att våra myndigheter drar benen efter sig. I varje fall inte Pensionsmyndigheten, som redan nu räknar med besparingar på 1000 ännu levande, men beräknat döda pensionärer.

Tänk bara vilken glad överraskning det skulle bli om det blev fler!

Vem som håller reda på bidragsvinsterna som kan räknas in på de döda i i "de socioekonomiskt utsatta områdena" har jag ingen aning om, men förmodligen ligger siffrorna redan på regeringens bord?

Jag är djupt imponerad av Pensionsmyndigheten som levererar så snabbt och effektivt till skillnad från FHM som till att börja med förnekade att covid-19 ens skulle nå Sverige, för att sedan meddela att smittspridningen skulle vara låg, skulle nå sin höjdpunkt i april, skulle ge flockimmunitet om den fick ske snabbt och brett, samtidigt som de ”äldreäldre” skulle skyddas från de smittade, oklart hur eftersom budskapet var att munskydd är kontraproduktivt eftersom svenskarna inte kan hantera dem på rätt sätt, för att slutligen hamna i AB där AndersTegnell funderar över sin immunitetskänsla, ”Jag börjar bli mer och mer tveksam till om vi någonsin kommer få en riktigt bra känsla för hur immuniteten ser ut i befolkningen, och därför blir det viktigare och viktigare att titta på utvecklingen av nya fall”. Och då är det ju bra att utvecklingen av nya fall ökar så att det finns lite mer att ”titta på”?

Men liite betänksam blir jag när samme trovärdige epidemiolog bestämt hävdar att Sverige (78.997 smittade -5697 döda) "helt klart" har en större grundimmunitet än Norge (9092 smittade- 255 döda).

Hur kan han ha en så ”riktigt bra känsla” för hur det ser ut i Norge, när han i dagsläget inte ”har en riktigt bra känsla för hur immuniteten ser ut” i vårt eget land?

MSB i sin tur kom yrvaket och plötsligt till insikt om att landet inte bara saknade samhällsskydd, beredskap, brandslangar och vattenbombare vid stora skogsbränder utan också beredskapslager inom sjukvården för samhällsskydd och beredskap vid pandemier. Något som raskt åtgärdades med en icke fungerande smittspridnings-app och youtube-klipp med hemsnickrade artistframträdande för att höja samhällsmoralen samt funderingar om en eventuellt kommande vattenbrist och veckorapporter från Sifo för att kunna informera om medborgarnas förtroendenivå under krisen.

Men om vi bara idogt och noga tvättar händerna och håller avstånd medan vi lever på som vanligt så ”tjänar den här strategin oss väl”.

Och då känns det ju tryggt att veta att åtminstone EN myndighet har koll på läget.


6 kommentarer:

 1. I en sagovärld mötte grodan en filosof, filosofen undrade: "-Är allt du gör bra: så fort du fumlar med något så blir resultatet automatiskt bra?" "-Ja, precis så är det faktiskt. Och när jag ses gå omkring leende så är det inte ett dårleende ni ser" svarade grodan.

  SvaraRadera
 2. Detta kan inte vara sant!!!?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr, följ länken till dokumentet och scrolla ner till sid 60 så slipper du alla tvivel. Den dagen du går i pension förlorar du ditt människovärde och förvandlas till en ovälkommen kostnad.

   Radera
 3. Intressant läsning.
  Visste inte detta

  SvaraRadera
 4. Det är på sidan 64 i dokumentet man hittar rubriken Coronaviruspandemin. Och det du citerar finns där, minst sagt kusligt och cyniskt. Tack för att du tagit fram det.

  SvaraRadera
 5. Det är ju inte vara pensionerna som sparas utan även kostnader för vårdboenden och hemtjänst

  SvaraRadera