onsdag 29 juli 2020

Jag undrar ..


.. hur många som vill men avstår från att bära munskydd på grund av Anders Tegnell?

Folkhälsomyndighetens enväldige statsepidemiolog har ju mer eller mindre fastslagit att den som envisas med att använda munskydd motarbetar den Svenska Strategin på ett nästan hälsofarligt sätt.

De som ändå envisas med att använda denna av WHO rekommenderade styggelse riskerar att ses som aktivister, alarmister eller extremister, (företrädesvis på högerkanten), och är det något som svenska folket lärt sig vid det här laget är att det inte är riktigt politiskt korrekt att visa sig offentligt med något så iögonenfallande, (och anti-AndersTegnellskt), som ett munskydd.

Så jag undrar, hur många står motvilligt och ångestfyllda och trängs utan munskydd i kollektivtrafiken varje dag på grund av Anders Tegnell?

Hur många skulle dra en lättnades suck om ALLA bar munskydd i köptemplet, där dagligvarorna ska inhandlas på kortast möjliga tid samtidigt som det är som flest kunder bland diskar och i köer?

Munskydd hindrar dig inte från att bli smittad, säger Anders Tegnell. Tvärtom så kan du bli smittad av att fibbla och peta på munskyddet och sedan fibbla och peta i ansiktet.

Varför vi nu skulle göra det? Och om vi nu fibblar och petar på andra ställen på kroppen som täcks av olika textilier och sedan fibblar och petar i ansiktet .. är inte det lika farligt i så fall?

Herregud en liten chick scarf eller en krage kan ju vara en dödsfälla i klass med ett munskydd!!

Men nu när vi vet att covid-19 smittar redan INNAN symptomen visar sig, så är ju munskydd kanske inte i första hand något som skyddar dig själv, utan något som skyddar ANDRA från att bli smittade av DIG!

En människa med munskydd är alltså en hänsynsfull medmänniska som värnar om DIN hälsa och inte tvärtom.

Signalvärdet med allmänt användande av munskydd i affärer och kollektivtrafiken är inte heller att förakta – de som bär dem är rädda om ANDRAS liv. Det vill säga verkligt goda människor som annars bara återfinns bland journalister, regeringsföreträdare, myndighetschefer, statsepidemiologer och alla andra som offentligt värnar om de svagaste i samhället – äldre och invandrare.

Det vill säga de som utgör merparten av de nästan 6000 som hittills dött av covid-19.

4 kommentarer:

 1. Efter en väldigt jobbig vår så har jag tagit mig till min arbetsplats nu ett par veckor. Det är inte många här ännu (de flesta kommer på måndag) och det är få på tågen så det känns rätt säkert. Det som chockar mig när jag kommer hit är dock attityden. Fortfarande pratas det om Flockimmuniteten som något bra, att vi i Sverige har gått rätt väg till skillnad från andra. Alla andra har mätt fel, och de som har dött skulle ändå dött så...

  På något sätt hade jag i min karantän och bubbla trott att vinden hade vänt. Men fortfarande tänker folk att "vi får se om några år". Då kommer minsann de som körde lock-down kommit i kapp oss och det kommer visa sig att Sverige gjorde rätt. Och det är klart att man i Sverige har fler döda än grannländerna - vi är ju så många fler.
  Jag blir så trött för att vara ärlig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet hur du känner! Jag orkar inte heller reagera eller ens bli arg, det känns så meningslöst det mesta och försöker jag tänka positivt blir jag bara deprimerad av tanken på hur hopplöst det är att hoppas på något slags förändring.

   Det är ju inte bra om alla blir helt uppgivna och totalt handlingsförlamade, men vad KAN vi göra när de flesta verkar var blinda för riskerna och verkligheten?

   Radera
 2. Hej

  Nej, i Sverige använder vi inte munskydd.
  Vi använder munkavle istället.

  In Sweden we have nämligen a system!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha .. du lyfte den här dagen med den kommentaren. Spot on!! .. *applåder och jubelrop*

   Radera