onsdag 1 juli 2020

När de statsunderstödda medierna och politikerna spelar ..


.. i samma orkester blir resultatet som vanligt skärande falskt.

Med hjälp braskande rubriker och känsloladdade ledarkrönikor förväntas vi tro att våra folkvalda på fullt allvar förhandlar om en migrationsöverenskommelse som kan resultera i en regeringskris där Miljöpartiet lämnar regeringen, ministerposterna, makten, de höga lönerna och de förmånliga arbetsvillkoren.

Ingenting kan vara mer otroligt. Mer troligt är att avsikten med budskapet är att oro det redan oroliga folket så till den milda grad att de känner så stor lättnad när det inte sker att de inte märker bristen på innehåll i det slutliga resultatet av migrationssamtalen.

Aftonbladet påstår sig skälva av fasa men signalerar ändå en strimma av hopp ..  Det mullrar från förhandlingarna i migrationskommittén. Det var ganska väntat. Frågan som under drygt tio år slitit sönder det traditionella partisystemet och krossat Alliansen kan nu göra samma sak med de rödgröna. Kanske faller regeringen, kanske lämnar MP och blir ett januariparti som C och L eller kanske hittar man en kompromiss. Löfven är en skicklig förhandlare, vi får helt enkelt se.”

Den som bedöms ha asylskäl ska alltid få stanna i Sverige. Ett volymmål som bryter mot asylrätten och sätter ett tak på antalet människor som kan söka skydd i Sverige är därför varken önskvärt eller möjligt att införa” .. säger Centern, samtidigt som de signalerat att de gör nästan vad som helst för att nå en bred uppgörelse som kan innehålla både volymmål och ett tak på antalet skyddsbehövande människor?

Moderaternas partiledare Ulf Kristersson kräver en garanti från S i migrationsfrågan. Något som får mig att inse att det alltid kommer att finnas optimister som tror att ett löfte, eller en garanti, från Socialdemokraterna innehåller något annat än garanterade fördelar för Partiets fortsatta maktinnehav.

Min gissning är att Socialdemokraterna kommer att dubbelspela så till den milda grad att Moderaterna tror att de får en överenskommelse som ligger fast, medan sossarna har en helt annan överenskommelse med Mp, C och L som i skarpt läge och i samråd med S, kommer att ogiltigförklara den överenskommelse som Moderaterna tror sig ha ”vunnit” i ”seriösa, vuxna och hederliga” samtal med S samtidigt som ”sveket” kommer att reta upp SD så till den milda grad att de sänker både KD och M i folkopinionen med uttalanden som innehåller ord som alla är synonymer för naiva .. godtrogna, troskyldiga, blåögda, aningslösa, enfaldiga, lättlurade, lättrogna och korkade.

Och så blir allt precis som vanligt igen, bortsett från några luddiga, till intet förpliktigande förändringar i en lagtext som ändå inte förändrar något till det bättre för dem som hoppats på något annat. Precis som i fallet med de stängda och miljöpartistiskt tårflödesframkallande ”stängda gränserna” som visade sig vara allt annat än stängda ens under brinnande corona-pandemi.

Men jag önskar att jag har fel. Jag önskar att KD inser att det inte går att både äta kakan och ha den kvar, att Moderaterna får tillräckligt med råg i ryggen för att lämna migrationsöverenskommelsen om de inte får sina krav tillgodosedda och att Miljöpartiet följer sin ideologiska ledstjärna och försvinner i fjärran, sörjda och saknade av nästan ingen.


1 kommentar:

  1. tröttsamt,ingenting gällande migrationen kommer förändras, inte ens en s k samhällsfarlig smitta har haft någon inverkan. det är bara Uffe som ska fintas bort som är målet.

    SvaraRadera