torsdag 15 oktober 2020

I (S)verige är det skämmigt, och rent av hälsovådligt, med munskydd ..

.. det har vår allvetande statsepidemiolog Anders Tegnell slag fast.

Svenska medborgare KAN INTE, till skillnad från övriga världens befolkning, sköta munskydd på ett säkert sätt. Av någon anledning verkar vi vara mer benägna än andra att pilla på själva munskyddet när det är på, för att sedan fortsätta att pilla i ögon, näsa och mun när det sedan tas av?

Och SÅ kan vi ju inte ha det med tanke på smittspridningen, den dåliga beredskapen med skyddskläder och material och det minskande antalet dygnet-runt-arbetande sjuksköterskor.

Det skulle förmodligen få katastrofala följder om vi alla dessutom skulle bära munskydd, eftersom de bara skyddar de redan smittade från att smitta dem som ännu inte smittats. Eller hur han nu tänker?

Men, jag som inte fattar någonting, kan inte låta bli att undra om de virus som kanske fastnar på munskyddets utsida om jag har otur, inte också fastnar på mina kläder eller – gud förbjude – i mitt hår? Och om jag då drar fingrarna genom håret eller rättar till klädseln och sedan petar mig lite diskret i näsan, är inte de virusarna lika smittsamma som de som hade fastnat på munskyddet om jag hade haft något?

Fast vad spelar det för roll. Nu är det ju så att vi INTE SKA ha munskydd och eftersom det i vårt land är oerhört viktigt att inte avvika från mängden, så har vi – med Anders Tegnells välsignelse - INTE munskydd ens i överfyllda bussar eller tunnelbanevagnar.

Det är tryggt att veta hur det SKA vara och se ut som alla andra, eller hur?

Precis som det är viktigt att hata Donald Trump och önska att Joe Biden vinner valet! Det är nästan viktigare än att ha en handlingskraftig och trovärdig regering här hemma i Sverige.

Men är det verkligen helt OK att ”hålla på” Joe Biden? Han har ju inte alls samma inställning till munskydd som Anders Tegnell? Tvärtom, plötsligt ser jag att han verkar anse att det krävs TVÅ munskydd för att vara på den säkra sidan?

Eller är det så fiffigt tänkt att det yttersta ska skydda bäraren från att pilla på det andra när det tas av så att det andra kan skydda från det ytterstas virusar när det tas av och ökar risken för att bäraren direkt stoppar fingrarna i munnen, näsan eller ögonen.

Jag undrar om Anders Tegnell tagit del av den här genialiska lösningen?

8 kommentarer:

 1. Det ända anmärkningsvärda i hela "proceduren"...
  För första gången bjuder systembolaget på fri sprit.

  Än så länge bara på handsprit men nog är det en bra början.

  SvaraRadera
  Svar
  1. vi får hoppas på det vidareutvecklas!

   Radera
  2. Svenska nederlaget vid Kluschino i juli 1610 påstås ha haft en "god" följd.
   Manskapet som överlevde förde ned sig hem en kunskap - konsten att framställa "hembrännt"...
   Detta gällande de finska männen!

   Radera
 2. Att ägna sig åt flockimmunitets-experiment anses tydligen oetiskt. Vet vänsterliberaler det, eller ses befolkningar som "förråd med varor"?

  SvaraRadera
 3. Hemska tanke att gudomlige Obomba dristade sig att kritisera Helige Tegnell och dennes strategi offentligt ...

  SvaraRadera
 4. I sagans land muttrade grodan: "-Ni kanske väntar på beskeden, men det är som att hoppas på att grisen bär in veden!"

  SvaraRadera
 5. I amsagans värld sa en potatisgubbe med grötig röst: "-Mina besked kan dröja år att få, jag gör mig alltid så svår att nå."

  SvaraRadera
 6. Groddjurens furste sa följande i sagans värld: "-Att förhala & prokrastinera är nu min metod för att kunna fortsätta låtsasregera."

  SvaraRadera