tisdag 28 december 2021

Den första (S)tenen är vänd – eller en bra (S)vensk reder sig själv!

Det hände sig, tre dagar in på firandet av Kristi födelse, att det från justitieminister Johansson utgick en önskan om att utvidga tillträdesförbudet även till simhallar och bibliotek.

Eller, som kollegan Napoleon Bonaparte en gång sa .. Om du vill ha något gjort på ett bra sätt så får du göra det själv.

Så om denna nyvända sten kommer att bli en av många i statsminister Anderssons mur mot brottslighet i största allmänhet och kriminella gäng i synnerhet, kommer ansvaret för landets ordning och reda att vila på medborgarna själva.

På något annat sätt kan jag inte se det?

Näringsidkare kommer att få lagens stöd för att själva kunna kräva våldsverkare eller tjuvar på legitimation för att senare få samma stöd för att avhysa, polisanmäla och portförbjuda dem.

Samma  kommer att gälla för bibliotekarier och personal på badhus och liknande offentliga inrättningar och följaktligen tror jag att regeringen Andersson och justitieminister Johanssons nästa åtgärd efter nästa vända sten kommer att bli … tada!! .. utvidgat tillträdesförbud vid skadegörelse och/eller inbrott i enskilda hem.

Kom ihåg var ni läste det först.

Men glöm inte, innan ni gör något alls – begär ALLTID LEGITIMATION så att polisen och domstolarna vet vem de ska åtala.

Lycka till!

3 kommentarer:

 1. Kanske kommer Bert Karlsson att få upprättelse nu. Han fick ju så mycket skit på 90-talet när han portade kriminella Z...Jag menar resande folk,från Skara Sommarland.

  SvaraRadera
 2. Han missade nog att kräva att de visade LEGITIMATION?

  Olegitimerat hat, rån, hot, stöld eller andra våldshandlingar är ju HELT OACCEPTABELT!!

  Eller inte alls OK, för att tala som vår tidigare statsminister. Hade han krävt att alla brottsoffer sett till att kräva legitimation från sina förövare hade allt blivit mycket enklare för polis, åklagare och domstol.

  SvaraRadera
 3. Hej Any

  Tack, och ett bättre år 2022.

  Själv så slutade året med ett mejl där det meddelades att min elräkning kommer att stiga med 285 % fom 1sta februari.

  SvaraRadera