torsdag 9 december 2021

Ni kommer att bli överraskade, sa Magdalena Andersson ..

.. innan hon presenterade sin ”nya” regering.

Ja, jag blev i alla fall väldigt överraskad. Kvar fanns de ministrar som varit mest ifrågasatta under de senaste dryga 7 åren och de nyas främsta meriter verkar vara att de är pålitliga ja-sägande socialdemokrater villiga att hoppa i den riktning Sveriges Första Kvinnliga Statsminister pekar, om hon nu vet det själv?

Vi har alltså två nygamla ministrar som agerar som heltidsaktivister på twitter, tillsammans med utrikesministerns man, där de verkar i samma klass som dem som de själva klassar som nättroll. Aldrig intresserade av kontakt med väljarna, alltid slirande på sanningen och ständigt frikostiga med hånfulla attacker på oliktänkande.

Lägger vi då till ett lite speciellt förhållande till sanning, ekonomiska plikter och ett påtagligt ointresse av den ”sämre och "tärande" delen av befolkningen i ena fallet och arrogans, hybris och självbelåtenhet i det andra, så kan jag inte se vad som kan gå fel i det kommande valet.

En nygammal minister fick förnyat förtroende redan innan han friades för sexuell beröring av en partimedlem som ansåg sig vara mer än flyktigt berörd av ministern och samma grundmurade förtroende gavs till en minister som absolut INTE HEILAR på ett foto från ungdomen och OM det ser så ut så var det kanske ironiskt och om sambon sedan 16-årsåldern, som spelar vad vi vanliga dödliga kallar vitmakts-musik, har en Sydstatsfana på väggen och en sydstats-tröja på jobbet är det inte hennes sak, bortsett från att hon senare berättar att hon naturligtvis har påtalat det olämpliga.

Jag ser verkligen fram emot den första Nobelmiddagen efter pandemin när civilministern eskorteras av en av dessa män.

Men vad vill vår nya statsminister göra som inte har kunnat göras under de senaste två mandatperioderna. Hur många stenar har fått ligga ovända och framför allt .. varför?

Vad vi vet är att Magdalena Andersson tycker att Sverige kan bättre? Frågan är bara, än vad?

Vi vill ta tillbaka kontrollen över välfärden. Men, från vem? Och hur?

Vi vill bryta segregationen och stoppa kriminaliteten. En liten undran bara, eftersom både segregationen och kriminaliteten har ökat kraftigt under de senaste dryga 7 åren – varför försökte ni inte lösa problemen tidigare? Och hur hade ni tänkt göra det nu?

Är ALLT Miljöpartiets fel?

Eller var makten viktigare än verkligheten?

Vi vill leda klimatomställningen för framtida jobb. Vilka jobb? Vilken framtid? Och framför allt hur?

Socialdemokraterna, arbetarpartiet, tilltalar en stor grupp väljare och jag kan inte förstå varför? Nu finns det ju inte längre några socialdemokrater kvar i partiet, bara SSU-uppfostrade, hysteriskt twittrande karriärister och inte en enda arbetare så långt ögat ser.

Dessutom har Socialdemokraterna lyckats med konststycket att placera partianslutna vänner i ledningen av så gott som de flesta av våra myndigheter, oavsett kompetens eller kanske till och med på grund av bristande sådan?

Skriv som det är, säger Maken. De är arroganta, självbelåtna, nedlåtande, dryga sk*tstövlar som föraktar alla utanför sin egen instängda krets, precis som Centerpartiet. Jag är helt övertygad om att de kommer att bilda regering med Mp och V i nästa val.

Men så kan man väl inte uttrycka sig, säger jag. Ingen är väl allt igenom dålig, något gott finns det väl att säga om alla.

Säg nå´t, säger Maken. Berätta vad som blivit bättre, skötts bra och vad den här regeringen gjort som vi har kunnat vara stolta över de senaste 7 åren?

 ??????????????

 .. det är väl kanske något som eventuella läsare kan svara på?

7 kommentarer:

 1. Tyvärr har du och maken helt rätt!
  Något så sagolikt useltskött mandat har nog
  aldrig skett i sverige.
  Arma land med sådan "regering" och dylika fån till "medborgare"!
  Tvi f-n!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det värsta är att majoriteten av s och mp väljarna är kvinnor!! Jag skäms när jag inser att många är mer intresserade av vad som händer hos alla influensers än vad som sker i deras egen framtid.

   Liiite hopplös känns det faktiskt :-p

   Radera
 2. Jag är så stolt över att hon gav mig ett pensionstillägg på 25 kronor!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Wooow!!! Julen är räddad!

   Eller ... :-/

   Radera
 3. Nej, jag kommer inte på någonting. Och Anderssons uttalanden så här långt indikerar starkt att en ev förändring blir isåfall till det sämre.

  SvaraRadera
 4. Förmodligen ingen annan heller, trots den massiva positiva rapporteringen från regeringspartierna.

  Det känns obehagligt och oroväckande för hur kommer Sverige att se ut 2026 om vi inte får ett regeringsskifte nu?

  SvaraRadera
 5. Som aktiv sverigedemokrat hurrar jag över den totala tondövheten rådande i styret. Som medborgare och medmänniska gråter jag inombords.

  SvaraRadera