söndag 12 december 2021

Polisen har misslyckats ...

 .. säger Morgan Johansson i en TT-intervju och han borde väl ändå veta hur verkligheten ser ut efter att ha varit Justitieminister i 7 och ett halvt år?

 Men, inte förrän NU, när han har fått förtroendet att även vara Inrikesminister, har han fått ”ett helhetsansvar för rättsväsendet. Ända från det att polisen griper boven till att han avtjänar sin sista dag i fängelset”.

Aha!! Det är alltså den fd inrikesministern Mikael Dambergs fel att kriminaliteten ökat så lavinartat under de senaste 2 mandatperioderna. Mikael Dambergs fel att ingen vänt på de stenar som borde ha vänts redan 2014?

Typiskt Morgan Johansson, alltid Någon Annans fel att sossarna misslyckas med att se något komma. Men det som sticker ut är ju att han skyller sina egna tillkortakommanden på dagens Finansminister som faktiskt är en partibroder??

Men när jag fortsätter läsa intervjun inser jag att orsaken till att ”den organiserade brottsligheten fått rota sig” ligger långt, långt borta i tiden. I början av 1990-talet för 30 år sedan. Förmodligen mellan oktober 1991 och oktober 1994 då moderaterna hade regeringsmakten?

DÅ borde de ansvariga ha gjort det som de ansvariga i dag inte kan förmå sig att göra?

Som vanligt är det svårt att begripa hur Morgan Johansson tänker, men som han själv uttrycker det – ”de som var ansvariga gjorde inte det då, då får vi göra det nu”.

Det tog alltså sju och ett halvt år för Morgan Johansson att landa i den slutsatsen som bygger på att MC-gängen på 90-talet började ”skjuta på varandra med automatvapen och kastade handgranater”?

Personligen har jag svårt att jämföra MC-gängens skjutande med dagens kriminella våldsvåg, men jag kanske har bättre minne från den tiden än den 20-årige Morgan som vid den tiden själv hanterade vapen och granater i militärtjänsten och läste statsvetenskap vid universitetet?

Men med Justitie/inrikesministerns logik måste det väl ändå varit polisen som misslyckades då också?

Eller hur han nu tänker?

Vad var det som gjorde att det som polisen misslyckades med i början 90-talet ledde fram till det gigantiska misslyckande som hittills skett under den tid som Morgan Johansson suttit som justitieminister? Bara i år har över 100 skottlossningar ägt rum och 23 personer skjutits till döds bara i Sthlms län.

Jag vill påstå, utan att kunna presentera något faktaunderlag, att de resultaten kommer 90-talets MC-gäng inte ens i närheten av.

Morgan Johansson har i alla fall gjort ALLT påstår han. Justitiedepartementet har med hjälp av 400 anställda tagit fram 300 propositioner och lagt dem på regeringens bord sedan 2014!!

Vad säger ni nu då! ”Det är mycket i pipeline just nu”, slår en belåten justitie/inrikesminister fast.

Men det finns fler stenar att vända på och nästan varenda vecka fram till valet kommer regeringen/justitiedepartementet att komma med nya initiativ!!

Morgan Johansson är förvånad över att det är så svårt att rekrytera fler poliser, ”de har mer pengar än någonsin och de får ytterligare pengar nu med den här budgeten(som inte ens är regeringens egen)? Han har så att säga inte sett det komma trots att han sökt 30 år tillbaka i tiden?

Men att vänstersympatisörer inte älskar och uppskattar poliser är väl allmänt känt? ACAB har yttrats av fler än en twittrande, facbookande röd partisympatisör på vänsterkanten och till min stora överraskning kan jag också konstatera att i morgon är det inte bara Lucia utan också Snuthatets dag, utlyst av Syndikalistiskt Forum.

Så jag som läser Polistidningen är inte lika överraskad som Morgan Johansson.


2 kommentarer:

 1. Att det överhuvudtaget finns människor i Sverige som vill bli Poliser är ett mysterium. En kollega till mig(Skötare) sadlade om till Polis och fick gå ned i lön. Han berättade också att när han var klar Polis så var dom 7 st nybakade Poiser från Dalarna. Men det fanns bara 5 tjänster i Dalarna. Då måste 2 av dom flytta till Stockholm eller Göteborg. Hur kul är det när man har familj och villa i Borlänge?
  polisorganisationen är gravt dysfunktionell,och det räcker verkligen inte med en tusenlapp mer i månaden för att vända skutan.

  SvaraRadera
 2. Människor?
  Yahooner skulle Swift ha skrivit...
  Förresten:
  GOD JUL Any och herr Bitter!

  SvaraRadera