söndag 14 augusti 2022

Segregationen dödar, säger Magdalena Andersson i sitt sommartal ..

 .. och jag blir fullständigt tankeförlamad och stum.

Vad menar hon? 

Var kommer denna plötsliga insikt från? Har hon glömt att hon själv befunnit sig i toppen på den regering som suttit vid makten under de 8 år då segregationen vuxit sig så stark i Sverige att det kommer att ta generationer att bryta den?

Segregation är ”något av det grymmaste man kan utsätta en nyanländ för”, säger Magdalena Andersson. Segregationen kväver livschanser. Segregationen göder gängkriminaliteten. Segregationen dödar.

Jag måste erkänna att jag får lite svårt att andas. Vem eller vilka tror Magdalena Andersson ligger bakom dessa ofattbara och dödliga grymheter?

Sverigedemokraterna?

Men de har ju inte varit inblandade i några som helst beslut under de senaste åtta åren när Socialdemokraterna suttit vid makten? Och inte åren innan heller, om vi ska vara ärliga.

Hon kan väl ändå inte skylla den ökande segregationen på FOLKET?

Vilka är det då som, med alla fakta, all statistik och all övrig information tillgänglig, har suttit på händerna och passivt sett på ”medan en för stor migration och för svag integration har lett till parallellsamhällen där kriminella gäng har kunnat växa och bita sig fast”?

Detta har Magdalena Andersson alltså ingen aaaaning om. Kanske var det ändå Fredrik Reinfeldts fel? Eller Någon Annans? Eller så ligger svaret dolt under en sten låångt bortom statsministerns räckvidd? Vad trodde hon förresten det handlade om när Stefan Löfven lovade HÅRDARE TAG om och om igen under 7 år?

Men en ny lösning verkar vara att göra det olagligt att rekrytera ungdomar under 18 år till kriminella nätverk. En annan variant på HÅRDARE TAG, alltså.

Där fick hon till det. 

NU blir det verkligen skillnad?

Tror hon på det själv?

Hur lagens långa arm ska bete sig för att få veta vem eller vilka som ”rekryterat” vilka ungdomar till vilken kriminalitet är lite oklart, men jag antar att statsministern räknar med att de själva ska komma med svar som kan förpassa dem till en eventuellt ledig fängelseplats?

Jag är ärligt och uppriktig förbryllad efter att ha hört statsministerns sommartal.

Hon säger att, man känner inte igen vårt Sverige?

Man?

Jag känner inte heller igen vårt Sverige jämfört med hur det var förr. Men jag har i alla fall en klar bild av hur och varför det har blivit som det är nu och varför det var som det var förr.


Segregation är uppdelningen och åtskiljande av olika grupper i ett samhälle. Segregationen eller uppdelningen sker främst på grund av socioekonomisk status eller etnicitet. Segregation kan förstås både som effekt av diskriminering och en form av diskriminering. Segregationens motsats är integration.

 

1 kommentar:

  1. Hur vore det om man kriminaliserade kriminella nätverk?

    SvaraRadera