lördag 13 augusti 2022

Var snäll mot Annika Strandhäll, ..

 .. hon gör ju så gott hon kan, med tanke på att hon levt, formats och försörjts av oss och Socialdemokraterna i så gott som hela sitt vuxna liv.

Bilden är hämtad på twitter och illustrerar hur vi INTE ska bemöta en politikers ansträngningar vid tangentbordet!

Eller vuxna och vuxna? En inte allt för liten del av Annika Strandhälls tankevärld verkar fortfarande leva kvar i den tidiga SSU-dimman?

Men vi, som vill ha något annat än det vi haft de senaste 8 åren, borde stödja och uppmuntra Annika Strandhäll (och Morgan Johansson) i deras idoga smutskastningskampanj mot alla som hotar socialdemokraternas självklara rätt till statsministerposten. Men också av tacksamhet för det enorma underhållningsvärdet i deras märkliga påståenden, påhitt och krumbukter.

Så göd deras egon och smek dem medhårs i stället för mothårs så slipper de besväras av våra obehagliga åsikter som de enögt och uteslutande ser som rasistnazistfascistiska. De begriper ändå inte någon annan åsikt än sin egen och den har vi hört alldeles för många variationer av.

Vi andra är ju trots allt i gott sällskap med varandra, även om vi inte alla är totalt värdelösa ”vita äldre jovialiska män”. Själv bör jag väl räkna in mig i kategorin värdelösa, vita äldre jovialiska kvinnor och får väl nöja mig med att vara halvrasistnazistfascist enligt den Strandhällska måttstocken?

För i Annika Strandhälls värld är ju ALLA som röstar på något annat än det rödgröna alternativet skrämmande och obehagligt vita, gamla, okunniga och/eller jovialiska. Kort sagt – obehagliga och skrämmande. 

Alla!

Precis lika obehagliga som partiledaren för Liberalerna.

Så länge som Liberalerna leddes av en kvinna, som enligt Annika Strandhäll hade den goda egenskapen att vara ”färgad” och enbart ville samarbeta med SD i gemensamma sakfrågor, var partiet godkänt.

Men när denna perfekta partiledare byttes ut till en ”vit, äldre, jovialisk man”, förvandlades genast samma politiska budskap till ren och skär rasism och en önskan om Jimmie Åkesson som statsminister?

Logiskt?

Inte särskilt.

Men sett ur Annika och Morgans perspektiv så borde detta budskap trigga väljarna till att rösta rött, rött, rött och liiiite stödjande grönt för att få njuta av ytterligare 4 år tillsammans med dem som förgyllt våra liv under de senast åtta åren.

 Bild från Steget efter

Så var snälla mot Annika Strandhäll, och Morgan Johansson. Stöd dem i kampen mot er själva så kanske vi slipper undan med blotta förskräckelsen nu när landet balanserar på kanten av en lågkonjunktur.

Synonymer till jovialisk: Lättsam, Skämtsam, Sällskaplig, Gladlynt, Hjärtlig, Vanlig, Trevlig, Munter, Glad, Gemytlig, Fryntlig, Godmodig.

Uteslutande skrämmande och obehagliga egenskaper, eller hur? Åtminstone för Socialdemokraterna som fruktar och avskyr varenda synonym av ordet jovialisk som de i stället använder som ett skällsord.

För glöm inte att det som inte tål att skämtas med förtjänar sällan att tas på allvar.

2 kommentarer:

 1. Man kan ju undra om en statsminister (även en icke folkvald) borde ha bättre människokännedom vid tillsättande av ministrar. Om så inte är fallet kan man ju undra om inte statsministerns rådgivare borde ha det. Jag tycker det liknar en parodi på TV 4
  as program Parlamentet, som med tiden blev otittbart.

  SvaraRadera
 2. Statsministern vet ju inte ens vem som städar hemma hos henne...
  Förmodligen fullt upptagen att smutskasta politiska motståndare.
  Arma skitland !

  SvaraRadera