onsdag 9 december 2015

Karlstads kommun säger det som regeringen inte vill tala om.

Är det något som vår regering varit tydlig med när det gäller flyktingkrisen, så är det behovet av hjälp från civilsamhället. Det är strängt taget det enda som varit tydligt om jag tänker efter.

Civilsamhället ska hjälpa till. Vara välkomnande, dela med sig av sin tid och helst sina hem och hjälpa till med att introducera nyanlända i det nya landet. Finns det ett ledigt utrymme .. gäststuga, hobbyrum eller uthus .. så ber staten att vi ska hyra ut det till någon som inte får plats någon annanstans. Hyran betalas givetvis av hyresgästen med hjälp av de bidrag h*n får att leva på.

Karlstads kommun driver just nu en kampanj med målet att skapa ett första möte mellan nya och etablerade Karlstadsbor som förhoppningsvis leder till mycket glädje, skratt och nya bekantskaper.

Civilsamhället ska alltså dra sitt strå till stacken och lösa kommunens problem med sysselsättning och integration. Samma önskan som Stefan Löfven ger uttryck för .. men villkoren som statsministern förtiger är däremot Karlstads kommun förvånansvärt öppen med...

När ni träffas sker det dock i förtroende till varandra och helt och hållet på egen risk. Karlstads kommun kan inte ansvara för vad som sker under mötet och tar heller inte ansvar för eventuell förlust, skada, kostnad eller utgift som du drabbas av i samband med mötet.
Initiativet bygger på frivillighet! Det kostar inget att vara med och ingen som är med får heller någon ersättning.

Det här är väl det som kallas för att två sina händer? Får du problem så skyll inte på oss! Vi har INGET ansvar för vad du gör eller råkar ut för.

Men NÅGOT borde väl de som deltar i varmtvälkommen.se få .. har säkert någon lägre kommuntjänsteman kläckt ur sig och fått gensvar på.

Men vad?

Något som inte blir jobbigt för kommunen eller ställer krav på kommunen och inte innebär att kommunen ställs till ansvar för något och som helst inte kostar allt för mycket .. bara några hundratusen eller så?

Aha! .. säger då ett tungt namn. KLISTERLAPPAR!!

Klisterlappar?? .. ekar då alla andra kommuntjänstemännen och ser ut som fågelholkar.

Klisterlappar som goda kommuninvånare kan sätta på sina dörrar eller brevlådor så att alla kan se vilka som är välkomnande och vilka som INTE är det!!

GENIALISKT!! .. ekar kommunstyrelsen. Klisterlappar måste vi ha!


Men då måste ett annat tungt namn också bidra med något så karriären inte blir lidande .. och så blir det AFFISCHER med kravet .. sätt upp på din brevlåda .. med undermeningen .. annars!

Jaaaaaaaaaaaaa!! .. ropar ett enigt möte och så är det hela klappat och klart och ute hos oförberedda Karlstadsbor innan någon tänkt ett varv till. På det sättet är Karlstads kommun inte olik någon annan kommun i Sverige.

Nu väntar jag bara på att Stefan Löfven och hans regering tar bladet från munnen och erkänner .. vi är inte bättre än Karlstads kommun. Vi tar inte heller inte ansvar för eventuell förlust, skada, kostnad eller utgift som du drabbas av i samband med dina frivilliginsatser i form av arbete eller uthyrning av rum i bostaden. Det vi begär att du ska göra för att hjälpa oss ur den här knipan sker helt och hållet på egen risk.

Och glöm för all del inte at sätta upp klisterlappen, en förmån som du själv betalar för och som visar att du är en god och välkomnande människa .. eller inte.VF, VF, SR, SVT,

9 kommentarer:

 1. Hej.

  Klisterlappen kunde med fördel bytas ut mot en röd stjärna istället.

  Vill man göra en välvillig tolkning torde samtliga som fattat beslutet underförstått nu givit tillstånd för envar hemlös att flytta in hos sig och bli försörjd.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
 2. Nästa steg blir att vi som inte är öppna får ett nummer tattuerat på axeln.

  SvaraRadera
 3. En fråga: har den som skapar en sådant forum inget ansvar alls?

  Man kan inte förvänta sig att kommunen skall veta något om de nykomna, men om de "bofasta" vet man åtminstone om de förekommer i något straffregister.

  Är det omöjligt att någon med inte bara rent mjöl i påsen anmäler sig? Nu tror jag inte att den som kommit genom hela Europa till fots är särskilt naiv, men man hoppas att varningen finns på olika språk.

  SvaraRadera
 4. Jag tror att de ser på det på samma sätt som när de tror att höjden av godhet är att låta människor tillbringa år i fullständig sysslolöshet och hopplöshet på ett SVENSKT asylboende.

  Högsta vinsten i varje människas liv måste väl vara ett liv i Sverige? Med den logiken är naturligtvis en kontakt med en svensk också en vinst .. oavsett vilken svensk det än är?

  Ansvar är inte vår paradgren precis.

  SvaraRadera
 5. Any, här är ett bloggtips för din lista.

  https://morklaggning.wordpress.com/

  SvaraRadera
 6. OT
  Vet du vad som hänt med Islandsmamman?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingen aning. Möjligen så hittade hennes man fram till hennes blogg så det är därför den blev privat och stängd för alla oss andra??

   Radera
  2. Ja kanske. Den var bara stängd med ingen förvarning. Blev lite orolig då hon pratat om op av ögon precis innan. Hoppas inget gick snett.

   Kanske öppnar hon igen när ögonen är "färdiga" om det nu är det som är anledningen.

   Radera
  3. Om det hänt något med ögonen hade hon nog inte klarat av att stänga ner bloggen som var så hemlig för hela familjen.

   Det troliga är nog att hon blev "avslöjad" på något sätt och nu försöker dölja de mest giftiga beskrivningarna av den "alkohol- och matmissbrukande, kedjerökande och självcentrerade maken?

   Tror jag .. men det kan naturligtvis ligga allvarligare skäl bakom?

   Radera