lördag 30 november 2013

En riktigt, riktigt värdelös dag!

Dagen började som vanligt alldeles för tidigt för att nästan omedelbart övergå i totalt kaos, vilket följdes av tidsslukande aktiviteter som formligen åt den tid jag hade tänkt använda till att röja upp i det totala kaos som rått tidigare dagar.

Vilken tur att jag förberett pepparkaksdegen som skulle resultera i läckra pepparkakor i morgon när Granntanten aviserat ett nedslag i min lantliga verklighet?

Och efter alla dessa pepparkaksbak .. nästan ett helt liv med fullständigt felfria pepparkakor .. så misslyckades jag med den här degen så till den milda grad att jag fortfarande inte kan se på resultatet med annat än en enorm förvåning.

Och det var ju naturligtvis just den här gången som jag delade degen med Dottern som blev precis lika förvånad när jag ringde och sa .. Släng degen!!

Hennes pepparkakor såg fullständigt perfekta ut när hon tittade på dem .. nyinsatta i ugnen? Men under samtalets gång insåg hon vad som höll på att hända. 

De åldrades liksom? 

De skrynklade ihop sig?

Väl ute i rumstemperatur stelnade de .. och blev både hårda och nästan livsfarliga??

F*n, också!!

Sedan följde årets klassiker. Adventsstjärnan skulle upp.

Finns det verkligen INGEN som kan konstruera en adventsstjärna som hänger rakt vid första försöket??

Och nu är klockan nästan halv åtta .. fast den egentligen  borde vara halv tre!

................... och PRECIS just nu kom jag ihåg att jag hade grejor på spisen som borde ha tagits därifrån för en timme sedan!

Sorry, Granny .. om du läser det här! Det blir en märklig måltid i morgon misstänker jag. Men tanken var god, men fullständigt sönderstressad.

I värsta fall får vi beställa varsin pizza och doppa "pepparkakorna" i kaffet .. för nu orkar jag inte mer.

5 kommentarer:

 1. Kan tyvärr inte hjälpa dig med pepparkaksdegen men markslöjd har en jättefiffig grej som man sätter på sladden till julstjärnan och så kan man vrida den rak. Kostar 39kr för två på tex classe, Jula.

  SvaraRadera
 2. Jag har plåtmage dessutom kan jag ta med hovtång och asbetsvantar så funktionerar säkert livet ändå. Slapp julstjärnevridning för förrådsråttorna hade haft party med konfetti med stjärnorna. Vi kommer ändå skulle träffa dig inte äta dig ur huset.

  SvaraRadera
 3. Sara .. Halleluja! Tack, tack, tack!!... grejen är så gott som inköpt redan! :-)

  Granny .. Suck. Jag hade någon slags orealistisk idé om att visa upp ett välstädat hem, servera delikat kaffebröd och en kulinarisk upplevelse.

  Men du får nöja dig med upplevelsen är jag rädd .. ;-)

  SvaraRadera
 4. Ni är då för sköna=)

  SvaraRadera
 5. Med förväntad skräck ska jag baka Ökensand före Jul. Dom kan bli helt ljuvliga, men också knallhårda och trista. Denna kakstress upplevs varje f--------e Jul och jag gör det för att mina vuxna söner ska bli glada. Vad gör man inte för sina slashasar!

  SvaraRadera