Dagar kvar till riksdagsvalet 2018

lördag 8 mars 2014

Det här är MIN födelsedag och ...


... jag vill ha den tillbaka!!

Jag minns så tydligt när den Internationella Kvinnodagen började uppmärksammas, 1977 eller -78. Jag arbetade på ekonomikontoret på ett större företag och glädjen stod högt i tak när det visade sig att det var jag som fyllde år just den dagen.

Det fanns en majoritet som tyckte att jag borde bjuda på tårta den dagen som tack för utmärkelsen.

Det kunde man ge sig fan på .. sa sonen till ägaren, lite surt. Den här dagen är som skräddarsydd för sådana som dig!!

Men det var bara för att vi varit lite oense om umgängesformerna på arbetsplatsen. Han tyckte jag var osmidig och visade prov på dålig samarbetsvilja när jag inte ville bli nerdragen i hans knä och inte ställde upp på att koka kaffe på rullande schema "med de andra tjejerna".

Då ska du inget kaffe ha heller .. lät det. Då finns det ingen anledning för FIRMAN att BJUDA på frukostsmörgås!!

Ok .. men det får du ta med mitt fackombud .. sa jag som för övrigt var måttligt intresserad av facket .. men det visste ju inte han.

Så då fick jag min macka och mitt fika i alla fall .. och ett antal sura kvinnliga kollegor. Man kan inte få allt här i livet.

De första 20 åren var jag faktiskt riktigt stolt över att fylla år på en dag som så många bekanta förknippar direkt med mig och som är så lätt att komma ihåg .. det syns i min mail i dag! .. men nu för tiden känns det nästan pinsamt.

Feminismen har blivit som politiken .. ett stängt rum för särskilt utvalda. Där sitter alla de RIKTIGA kvinnor och bekräftar varandra, har det solidariskt myyyysigt och hatar feltänkare som inte släpps in. Det är varmt och fint, tjejigt och starkt .. och kvävande lufttätt.

Här i vår lilla stad har Vänsterpartiet haft en opolitisk jämställdhetsmanifestation på Stora Torget??

Jag vill ha min födelsedag tillbaka! Kan ingen annan stackare få ta över den här dagen .. eller så kan jag nöja mig med ett nytt personnummer?

Eller, om det absolut måste bli en helg/röd dag av det hela, så kan vi kanske göra ett Kvinno-Pride av hela biddevitten .. så att vi också får åka flakbil genom storstaden iklädda guldlamé, fjäderboa, peruk och kilovis med smink, sjungande jämställdhetens lov med en rosa dildo bakom örat eller en rosa/vitblommig egen fana i handen?

I dag finns det absolut INGET opolitiskt över den Internationella Kvinnodagen. Åtminstone inte i vårt land. Feminismen har blivit som en öststatsarmé på 40-talet .. en åsikt, taktfast framförd av kvinns med modigt, orakade armhålor.

I Sverige ÄR jämställda kvinnor VÄNSTER. Är de inte det, så är de kapitalister eller fascister
.
En del kvinnor är dessutom så dåliga på att vara kvinnor så att det nästan är tveksamt om de ens har rätten att kalla sig kvinnor.

För att inte tala om de kvinnor som alla gör sitt bästa för att undvika att se ... de psykiskt funktionshindrade och de senildementa åldrande. För jag kan satsa en bra slant på att det inte har varit varken politiska eller opolitiska manifestationer där de förvaras i dag.

Jag tror också att det kommit att vila en förbannelse över den 8:e mars .. för det första som hände i morse var att jag bet sönder en tand och upptäckte att det bara fanns en enda tandläkare .. kvinnlig! .. ojämställt?? .. som hade ansvaret för akuttandvården i HELA LÄNET??

Det finns tandcement på Apoteket .. sa hon och instruerade mig hur jag skulle göra för att laga min egen tand om det blev värre. I och för sig ingen dålig lärdom .. men i alla fall??

Såå röksugen som jag blev då har jag inte varit på fyra dagar!!

Något som jag botade på ett typiskt kvinnligt sätt .. med en flärdfull, shoppingorgie tillsammans med en MAN!


DN, DN, SvD, SvD, Expr., Expr.,

11 kommentarer:

 1. Grattis på födelsedagen!
  Hoppas att den firas med ett inköp av en fjäderboa och nedfälld och som du kunde åka som i en parad.

  mvh
  En liberlafeminist ;-)

  SvaraRadera
 2. Vet inte hur det gick till men ordet "cab" åts upp när jag skulle posta. Sätt in på lämplig plats är du snäll.

  SvaraRadera
 3. I vår stad har man kört kvinnodag något så förbannat - man har kunnat speeddatea ett kvinnligt kommunalråd(nej tack) lyssnat till ungsyndikalisternas motto: köp ett hagelgevär för att freda dig som kvinna(nej tack)lyssna på Margot Wallström(vill inte ha postkodlotter).Varför blir folk så förpipplat sura när jag inte vill organisera min kvinnlighet eller vill få den utnyttjad för feminina syften. Varför har vi ingen internationell Mansdag. Nä fortsätter som vanligt med att vara jag utan att det blir en genusfråga. GRATTIS SYRRAN! ÄLSKAR DIG!

  SvaraRadera
 4. Grattis!

  8 mars är (av historiska skäl) en dag för vänstern.

  "Den internationella kvinnodagen instiftades redan 1910 av den socialistiska världsorganisationen Andra internationalen på initiativ av den tyska kommunisten Clara Zetkin. Varje år i varje land skulle man på samma dag fira en kvinnodag under parollen: Rösträtt för kvinnor skall ena vår styrka i kampen för socialism." /wikipedia

  SvaraRadera
 5. Kusinen från landet8/3/14 19:56

  Tro mig! För mig är den 8 mars BETYDLIGT viktigare som din födelsedag än som något sorts feministiskt manifest!
  Ett stort grattis!

  SvaraRadera
 6. Grattis kära cybervän=) Hoppas han- mannen - har svart bälte i att bläddra blusar!

  SvaraRadera
 7. @ Johan, tack- jag KAN flyga=)) jag visste väl att det var seriöst med mitt underliggande motstånd mot denna dags firande på flera sätt..

  SvaraRadera
 8. @granntanten: He he, det finns faktiskt sedan 15 år en internationell mansdag. Den är den 19 november.

  (Lite kul att en som kallar sig för feminist vet och uppmärksammar det men inte dem som kritiserar feminister ;-) )

  SvaraRadera
 9. Visserligen är min datorklocka, i detta ögonblick, 02.13 den 9 mars. Trots det ett stort GRATTIS till dig, Any.

  SvaraRadera
 10. "Det kunde man ge sig fan på .. sa sonen till ägaren, lite surt. Den här dagen är som skräddarsydd för sådana som dig!!"

  Hahaha! Jag kan riktigt se det framför mig, sådana stolpskott finns det gott om och de ser lika dana ut allihopa! De är dessutom så korkade att man inte kan bli arg på dem, man bara tycker "-nååååå, så dutti han är, klätt på sig idag också, helt själv!"

  SvaraRadera
 11. Grattis i efterskott!

  SvaraRadera