Dagar kvar till riksdagsvalet 2018

fredag 7 mars 2014

Humor???


 Årets Melodifestival har varit .. hmmm?? ... inte så värst bra, om jag uttrycker det milt.

Till och med "Christer Björkman håller med om att årets festival bryter av mot det invanda" .. för att uttrycka det milt.

" Vi har en ny tonalitet, helt klart. Innan hade vi stora shownummer, oprovocerande glad lördagsunderhållning. Det var sammetslent, glamouröst, vackert och inget som skavde. Det åstadkom likgiltighet och max ett "å vad trevligt". Ingen har blivit upprörd, det har inte delat tittarna. Med tanke på att vi nu lägger grunden i komik i stället för i lättsam underhållning var kritiken väntad".

Och då kan jag ju tycka att han uppnått förväntat resultat .. många HAR faktiskt blivit upprörda även om det varit så många att det inte direkt kan sägas att det "delat tittarna"? Men det här med komik och humor .. jag vet inte om det gick hem??

I dagsläget tycker jag att det finns mer komik och humor i den politiska valpropagandan som våra engagerade vänster/miljöpartistiska journalister vräker över oss.

Varje månad får vi resultatet från diverse opinionsmätningar som resulterar i rubriker som ...
Sämsta resultatet för alliansen sedan 1998!! ... Löfven har precis golvat Reinfeldt!!! .. Raset för Reinfeldt!! .. Rödgrönas största ledning sedan valet!! .. Alliansens sämsta siffra på 16 år!! .. Stor ledning för rödgröna!! .. och så vidare och så vidare och då har jag ändå inte tagit med Aftonbladets rubriker som slår nya rekord i triumf över de statistiska framgångarna.

Men framgångar och framgångar? Det beror tydligen helt på hur man ser det?

Av alla mätningar sedan förra valet så är det nästan inga som inte håller sig inom den statistiska felmarginalen? De enda som har en statistiskt säkerställd ökning är Miljöpartiet .. alla drömmares favoritalternativ och alla klarvaknas absoluta mardröm. När det gäller de övriga 7 partierna så är det väl tveksamt om det hänt något alls??

Jag tycker att det är omåttligt roligt. Det är stor humor att notera hur alla kringgår det faktum att Socialdemokraterna snarare minskar än lyfter ju mer tiden går och hur minsta lilla hundradels procent inom felmarginalen gör att alla tvärsäkert fastslår att .. Centern/Kd hamnar utanför riksdagen!!

Sossarna dalar som höstlöv i statistiken, Miljöpartiet ökar och Vänstern jublar och räknar in ministerposterna .. är inte det humor så vet jag inte vad som är det.

Alltså .. den politiska rapporteringen är lika komisk som en clown på Cirkus. Se bara på den nervösa rapporteringen från Ukraina.

Hur ska man FÖRHÅLLA sig när andra länders befolkning envisas med att vara missnöjda över FEL saker på FEL sätt?? Dessutom verkar de anse att ANDRA saker är viktigare än de som våra opinionsbildare anser vara viktiga och spegla SANNINGEN .. den enda sanningen och framför allt .. den SVENSKA sanningen??

Sett ur den synvinkeln kan man ju undra om Putin verkligen är en sååå jobbig kille när allt kommer omkring eftersom ukrainarna tycker så fel och demonstrerar så fel och vill så fel och det ena med det andra??

Vänster är ju ändå vänster och kör vi över lite militärt flyg till Gotland så kanske Gotland kommer att ses som en trevlig buffert mot Ryssland när det gäller Nato och då kanske Putin ändå har rätt åsikt ändå .. om man betänker alternativen, eftersom Obama inte verkar vara så vänster som han verkade vara när Mona Sahlin försökte bli Obamas kvinnliga kopia??

Det är omåttligt komiskt att följa den politiska debatten just nu .. och som när det gäller all komik och särskilt den som clownen framför i manegen, så ligger det ett stort mått av tragik bakom den flinande masken.

Men publiken betalar och skrattar och det är ju målet .. hur de känner sig när föreställningen är över är helt ointressant.

I dag köpte jag Dagens Industri för att läsa en intervju med Jonas Sjöstedt. Lite lurad kände jag mig eftersom det inte stod mycket mer i papperstidningen än i nätupplagan. Samtidigt samlade jag ihop det som jag hittills paketerat för återvinning/recykling under min kamp mot nikotinmonstrets locktoner, men ...

.. det kanske är fel tillfälle att göra sig av med obehövligt överflöd just nu??

Tänk OM Vänsterpartiet/Miljöpartiet får strypgrepp på den stackars Löfven och hans fallande opinionssiffror och dessutom vinner valet??

Då är förmodligen allt jag samlat ihop framtidens hårdvaluta på den svarta marknaden??

DN, DN, DN, DN, DN, DN, SvD, SvD, SvD, Expr., Expr., Expr.,
Cornucopia

11 kommentarer:

 1. Ja, det är också något som slagit mig. Jonas Sjöstedt förs fram i media numera som en form av opartiskt sanningsvittne närmast. Det gäller allt från försvaret och behov av upprustning till ansvarsfull inställning till parlamentarism och välfärd.

  Och krigsrubrikerna i opinionsrapporterna talar alla sitt entyda språk. Enligt dessa rubriker borde vi endast ha tre partier kvar vid det här laget. Alla andra har störtdykit långt bortom uppfattningsförmågan hos envar.

  I själva verket har vi minst åtta opinionsinstitut som mäter varje månad. Och dels spretar dessa upp och ner ganska kraftigt. Dels är andelen osäkra deltagare i undersökningarna större än förut.

  Vill man ge en tydlig och korrekt bild måste man rapportera alla instituten och frånvarorösterna. Annars blir det bara propagandistiskt istället för information.

  Förvirringen i media beror nog på att man endast vill rapportera ytligt. Enbart rubriker. Skulle man lägga energi på att försöka rapportera detaljer, tydligt berätta om alla punkter hos de aktiva parterna i exempelvis ukraina så behövde man inte bry sig om att sammanfatta eller förenkla. Det kan folk göra själva. Informera bara! Ge all fakta som tiden medger. Exakt vad har hänt på Krim som hotar befolkningen där. Konkret! Exakt hur ser ukrainas ekonomiska band till ryssland ut just nu och hur blir den ifall EUs avtal går igenom. Exakt hur drabbas ryssland? Osv osv. Hur mycket som helst.

  Strunta i vad olika småtokar beskyller varandra för hela tiden. Det behöver inte vara ett idrottsreferat. Lägg krut på informationen bakom istället. Den enorma mängd som fyller medierna med upprepande ytligheter kunde ju åtminstone på något vis ersättas med djupare information.

  tiA

  SvaraRadera
 2. Peter Nicklasson7/3/14 18:35

  Den största clownen av dem alla är Reinfeldt. Vresig, trött och oinspirerad tappar han de flesta bollarna han jonglerar med, han t o m går till val på "löften" om höjda skatter, försvagat försvar, fortsatt massinvandring för att hålla den höga arbetslösheten uppe. Han sluter sig allt mer in i sin egen bubbla - han begriper sig inte på utrikespolitik i Ukraina, han är alienerad landsfader till Husby-borna som han inte förstår varför de bråkar, men på mikronivå fattar han de problem hans kära Djurgården tampas med... Det är verkligen ett riktigt retardiskt och inåtvänt beteende.
  Inte konstigt Alliansen backar med en sådan clown till ledare.

  SvaraRadera
 3. Jo, dagens politiska ”sanningar och fakta” - som de framställs i media - är kanske rätt komiska, men nog är det provocerade att så många journalister tydligt visar vad de anser om sina läsares intelligensnivå och förmåga att själva dra slutsatser av det som presenteras, när de varenda dag serverar oss historier, som saknar allt kritiskt tänkande och ofta inte ens är till hälften sanna? Jag ilsknar nog till, mer än jag skrattar i alla fall.

  De flesta begriper säkert att politiska lösningar - eller rättare sagt - bra politiska lösningar sällan är enkla att komma fram till eftersom verkligheten för det mesta är tämligen komplicerad och minsta feltänk eller slarv i analysen kommer att stjälpa även de mest välmenande åtgärder, från vilket håll de än kommer.

  Ett bra exempel på både faktautelämnande och utlovade snabba lösningar av problemet är ungdomsarbetslösheten i Sverige.

  Hur stor är den egentligen? Tja, det finns ju mätningar på europeisk nivå som ska visa den ”riktiga” siffran. Och den visas om och om igen som ett bevis på hur illa ställt det är för en väldigt stor del av Sveriges ungdomar.

  Men de flesta av oss vill nog ändå veta lite mer än en statistisk siffra, t ex hur man beräknar det här - och varför man väljer det sättet, vilka åldrar det handlar om, vilka olika delgrupper och individer som ingår i totalen, hur deras respektive situation överensstämmer eller skiljer sig åt, under hur lång tid den här arbetslösheten sträcker sig etc etc.

  Vi behöver hjälp med att leta upp alla relevanta fakta i frågan och det finns enklare vägar än att några hundratusen personer var och en kontaktar SCB och sätter sig ner och fördjupar sig i materialet. Tänk om ett antal journalister gjorde det jobbet åt oss?
  En inte alltför ingående analys skulle säkert vara tillräckligt för att sticka hål på alla ballonger av snabba politiska lösningar som seglar omkring för att locka oss att tro på att världen är svart eller vit.

  Tills det sker, kan vi ändå, tack vare Internet, ta del av mängder av spännande föreläsningar, som sätter igång tankeverksamheten, ställer frågor och ger oss nya insikter – också när det handlar om ungdomsarbetslöshet.

  PS Självklart finns det journalister som gör ett bra jobb, men de är i en klar minoritet idag, när så många ”skribenter” har värdefulla plattformar för artiklar där ”flest klick vinner”…

  //Gunnie

  SvaraRadera
 4. Enligt agendadrivare i media har schlagerfestivalen hittills fungerat positivt för ökad acceptans mot bögar. Dock har klagomål framförts, från de olika grupperingarna i bög-gruppen, om att de viljelösa våpen som konsumerar media ser i stort sätt alla bögar som schlagerbögar dvs schlagerbögstilen blir den stil som representerar alla bögar. Detta stämmer naturligtvis inte eftersom en mängd olika grupper inom bög-gruppen måste vara på olika sätt när maktens pelare i samhället ska intas och domineras av queerteorier. Maktens pelare är bla media, religion, ekonomi/bank, polis/rättsväsende/militär, när en pelare är intagen får de en egen plats i prideparaden (media markerar den nya maktpelarintagningen genom att uppmärksamma i tidningar och tv, mediakonsumenten som är viljelös ser det bara som ett något och fattar inte att det är ett samhällsomvälvande politiskt aggerande/revolt. ...och tur är väl det...

  SvaraRadera
 5. En liten grej bara, översätt inte mitt tidigare inlägg till andra språk. I andra länder har ska denna agenda införas eller är redan införd och får motståndarna reda i förväg reda på hur deras viljelösa våp till mediakonsumenter ska dompteras så kan det bli svårt eller negativt resultat eller rent av omöjligt ni vet ju hur extremister på höger och vänsterflanken är för att inte tala om religiösa vidskeplingar.
  Allt gott och fred på jorden

  SvaraRadera
 6. Allt ovan sagda är också min upplevelse av Sverige 2010+, och detta har fått mig att lacka ur totalt. Jag bryr mig inte längre. Jag ärligt talat skiter i det, eftersom politiker och journalister i oskön gemenskap gjort detta land till ett skitland att bo i. Det är därför jag inte gör en enda politisk kommentar längre. jag ska dock göra ett undantag på denna blogg som jag anser vara en av Sveriges bästa p.g.a. av sin ärlighet och befrielse från politiskt hyckleri.

  Från att ha efter valet 2006 ha varit en av Fredrik Reinfeldts största anhängare ser jag på honom nu med det största förakt. Från att ha varit moderat väljare sedan den första borgerliga regeringen på mannaminne, 1978 vill jag minnas att det var, anser jag numera att moderaterna är det största svikarpartiet som kan uppbådas. Jag kommer aldrig någonsin så länge jag lever att rösta på moderaterna igen. Och det spelar ingen roll om de så gör en hel kennel och sparkar alla ledande moderater från sina toppositioner. Den som så har svikit mitt förtroende, genom att lägga sig till vänster om vänstern, kommer aldrig att få mitt förtroende tillbaka igen.

  Jag var också en regelbunden kommentator på Carl Bildts blogg. Icke längre eftersom dessa moderater endast fyller mig med ett avgrundsdjupt förakt. Han kan sitta där och svamla om humanitär stormakt bäst han vill. Han har ingen aning.

  Vassego och svälj Fredrik Reinfeldt. Jag skiter numera i dig och dina moderater. Må du brinna i helvetet!

  Visionären

  SvaraRadera
 7. Allt ovan sagda är också min upplevelse av Sverige 2010+, och detta har fått mig att lacka ur totalt. Jag bryr mig inte längre. Jag ärligt talat skiter i det, eftersom politiker och journalister i oskön gemenskap gjort detta land till ett skitland att bo i. Det är därför jag inte gör en enda politisk kommentar längre. jag ska dock göra ett undantag på denna blogg som jag anser vara en av Sveriges bästa p.g.a. av sin ärlighet och befrielse från politiskt hyckleri.

  Från att ha efter valet 2006 ha varit en av Fredrik Reinfeldts största anhängare ser jag på honom nu med det största förakt. Från att ha varit moderat väljare sedan den första borgerliga regeringen på mannaminne, 1978 vill jag minnas att det var, anser jag numera att moderaterna är det största svikarpartiet som kan uppbådas. Jag kommer aldrig någonsin så länge jag lever att rösta på moderaterna igen. Och det spelar ingen roll om de så gör en hel kennel och sparkar alla ledande moderater från sina toppositioner. Den som så har svikit mitt förtroende, genom att lägga sig till vänster om vänstern, kommer aldrig att få mitt förtroende tillbaka igen.

  Jag var också en regelbunden kommentator på Carl Bildts blogg. Icke längre eftersom dessa moderater endast fyller mig med ett avgrundsdjupt förakt. Han kan sitta där och svamla om humanitär stormakt bäst han vill. Han har ingen aning.

  Vassego och svälj Fredrik Reinfeldt. Jag skiter numera i dig och dina moderater. Må du brinna i helvetet!

  Visionären

  SvaraRadera
 8. Sorry för dubbelpost. ta gärna bort den Any.

  V

  SvaraRadera
 9. Igår fredag så försökte faktiskt SR p1's journalister som satt i studion och talade med sin kollega på plats i ukraina, att få information om de båda partierna Svoboda och "högra sektorn".

  Upprepade gånger frågade man sin reporter i ukraina vad det var för skillnad mellan dem och vad de hade för åsikter osv. Just sådant som ingen egentligen berättar.

  Men icke. Det var stört omöjligt. Ingen som helst information kom tillbaka. Allt som meddelades var ytliga uppfattningar som vi redan hört tusen gånger. Om vad andra anklagar varandra för. Referat till vad andra tycker. Sådant som man kan snappa upp på cafét i journalisternas hotell utan att ha något intresse för det.

  Och som de själva just sade innan i programmet, "den här konflikten handlar om desinformation och att få sin berättelse saluförd". Och att just ryssland numera har detta som främsta krigs strategi. Ändå deltar man i spelet själva helt okritiskt. Istället för att informera sin personal om att leta fram konkreta fakta.

  Begriper inte hur folk kan ha förtroende för sveriges radio. Lyssnar de aldrig på programmen?

  När det gäller ungdomsarbetslöshet och liknande så är det en viktig faktor som man alltid utlämnar. Omsättningshastigheten, rotationen av arbetslösa osv. Hur länge befinner sig en person i arbetslöshet. Även om siffran är hög så är det ju inte alltid samma personer bakom siffrorna. Vissa tycks hävda att just statistiken för ungdomar är svårhanterlig och lätt missförstådd.

  Erik A.

  SvaraRadera
 10. @Erik A.: Sluta att ha förtroende för SvR gjorde jag när jag när jag upptäckte att programmet "Tankesmedjan" får sända på bästa sändningstid med en så tydlig propaganda att jag inte förstår hur någon kan missa det.
  Jag minns inte att, och kan inte få fram via google, att samma program eller liknade fanns när det var en S-styrd regering med motsvarade "satir" och kritik mot dem.

  SvaraRadera
 11. TUTA! alla ni som åker igenom Anybodys blogg idag - Any fyller år på den förpipplade kvinnodagen men det rår hon inte för. TUTA FÖR FASIKEN FÖR SVERIGES BÄSTA BLOGGARE!

  SvaraRadera