torsdag 6 mars 2014

Solen skiner, skatorna bygger ihärdigt ..


.. på våning fyra i det enorma schersminbuskaget utanför mitt fönster, snödropparna har rätat upp sig .. jag har tappat räkningen på vilken gång i ordningen det är .. småfåglarna kvittrar som besatta och "krokisarna" står beredda att slå ut vilket ögonblick som helst.

Och över alltihop är himlen ljuvligt, vårlikt ljusblå med bara några spridda, vita molnslöjor.

Ahhh .. ibland är det underbart att leva!

Bortsett från att jag har upptäckt att jag har en liten kontakt någonstans i huvudet som med jämna mellanrum slår till, gör så att jag tappar fokus och börjar irra iväg mot ytterdörren? Särskilt ofta klickar det till när jag sitter stilla .. som nu?

Egentligen är jag inte röksugen .. men någon liten envis jävel påstår att jag i alla fall måste passa på .. när jag ändå tappat fokus och börjat irra? Varför slarva bort en så bra början, liksom?

Så jag skriver en snutt .. tar ett varv med dammsugaren .. och kastar mig över tangentbordet, i smyg och i avvaktan på nästa "klick!".

Tack och lov för den annalkande våren och den vanskötta trädgården som väntar på uppmärksamhet och aktiva åtgärder.

Tidningarnas rubriker handlar till största delen om det som sker i Ukraina och är det något som jag inte vet något om så är det försvarsfrågor och utrikespolitik. Det är för stort, för råddigt, för obegripligt och innehåller alldeles för många åsikter som spretar åt alla håll för att jag ska ens försöka ha några synpunkter alls .. mer än att jag tycker det som sker är skrämmande, obehagligt och obegripligt.

Men så ser jag att många skriver om den falska propagandan/propagandans dimridåer, som lurar människor till handlingar som de varken ser konsekvenserna av eller sanningshalten i och då känner jag faktiskt igen mig lite grand.

För det var anledningen till att jag slutade läsa Aftonbladet för nästan fyra månader sedan .. den skeva, hårt vinklade och totalt enögda vänsterpropagandan som vissa krönikörer/kolumnister tilläts ägna sig åt. Visserligen finns tendenserna och försöken i övrig media, både åt höger och vänster .. men ingen kommer ens i närheten av de påståenden som säljs som sanningar i AB.

Det är lätt för välmående svenskar, som inte har något att förlora, att argumentera för ideologier som enbart fungerar på pappret. Det är lätt för oss att ynka "stackars människor" som låter sig lurar av politiskt styrd mediarapportering .. men det verkar vara betydligt svårare att fatta att detta också sker här .. i Sverige? .. i svensk press och svensk statstelevision.

Propaganda? Det sker väl ändå inte HÄR???

Såååå dumma är vi väl inte att vi skulle springa vettlöst åt utpekat håll, bara för att någon skriver artiklar .. rubriker .. som har syftet att få oss att göra just det?

Inte tror väl VI på sagor .. som att någon skulle kunna avskaffa arbetslösheten, åstadkomma välavlönade jobb till alla som bor.. och vill bo .. i landet, skapa lycka, välstånd, god hälsa/friska tänder, världens bästa miljö, enbart statlig högklassig välfärd, hög utbildning, bostäder, sex timmars arbetsvecka med åttatimmarslön, världens bästa skola med extra små klasser och extra välavlönade, välutbildade lärare .. ALLT åt precis varenda kotte inom sex år .. utan extra kostnad varken i pengar eller frihet??

Sååå dumma är väl inte VI?

Och bara för att någon skriver en upprörd, politiskt färgad debattartikel i Aftonbladet så tror vi väl ändå inte att det är den enda sanningen, den totala sanningen och det enda valet vi kan göra för att undvika nöd, fattigdom och elände??

Propaganda .. det finns väl inte HÄR?

Det går väl inte VI på?

Så det är väl det enda som oroar när det gäller rapporteringen från Ukraina. Känslan av hur lätt det verkar vara att piska upp en mobb som går till angrepp mot påstådda orättvisor och påstått ondskefulla människor utan att ha en aning om vems agenda som styr. Det räcker att bara att läsa kommentarerna under "sanningsinnehavarnas" artiklar för att inse det.

Så lätt det som händer i Ukraina egentligen skulle kunna hända här om någon med tillräckligt mycket makt i bagaget bemödade sig att tända gnistan som tänder det samlade missnöjet och uppiskade hatet.

Enligt statistiken så är vi faktiskt ett folk som är mer än beredda att välja in kommunister/vänsterpartister i regeringen kommande val.

Fast det kanske bara är rökavvänjningshallucinationer??

Och på tal om hallucinationer så hörde jag alldeles nyss nya ljud från fläktskåpet. Det lät svagt som om någon satt där inne och svalde högt .. glup, glup, glup??

Tills vidare lägger jag det i arkivet för inbillningar så får vi se hur det utvecklar sig. 


DN, DN, DN, DN, Expr., SvD, SvD,

2 kommentarer:

  1. Solen skiner?!! Här har jag inte sett solen på evigheter så det går åt en del D-viaminpiller. Såg just att Jonas Sjöstedt vill höja skatten med 90 MILJARDER. Herregud han vill sänka landet.Tur man bor vid en sjö så man kan dra upp nån firre när man inte längre får råd att handla. mat i butik.Men är det verkligen nån som tror på att det är en så bra ide?

    SvaraRadera
  2. http://www.svd.se/nyheter/utrikes/svep-folj-utvecklingen-i-ukrainakrisen_3330330.svd?sidan=18

    SvaraRadera