Dagar kvar till riksdagsvalet 2018

tisdag 11 mars 2014

Rör inte "min" målsättning ..


.. pilla inte på "våra" riktningsgivare eller "våra" ideologiska riktpunkter!! Stjäl inte det som "vi" äger och använd inte orden som "vi" anser vara våra .. och ge fanken i de sanningar som "vi" hade först!!

Använd inte "våra" ord och ifrågasätt inte "vår" världsbild!

Den här valrörelsen är rena sandlådan och handlar så gott som enbart om diverse målsättningar som politikerna jonglerar med och olika sätt att skildra ekonomisk luftakrobatik.

Men VI .. väljarna .. som ändå är huvudpersonerna i den här leken ska tro att alla sockrade luftpastejer som vi erbjuds faktiskt har ett innehåll? För övrigt ska vi hålla käften och rösta rätt på dem som "äger" de bästa orden och samlar dem till den mest attraktiva målsättningen.

Nu tycker Alliansen om skolan .. fast Sossarna "tog" den frågan först!!

Så oförskämt.

Fy!!!

Stefan Löfven vill ha ett tackbrev för att "de andra får" använda "deras" idéer och ha åsikter om denna s-märkta fråga? Kanske är också orden "skolan", "klasser" och "lärare" s-märkta? 

Trots att det faktiskt är kommunerna som har beslutsrätten och bär ansvaret för skolan??

Vilket gör hela målsättningen ännu luftigare .. oavsett från vilket håll vi ser den??

Ordet "vinster" ägs ju av Vänstern, så där kan ingen annan räkna med någon vinst och ordet "miljö" gäller enbart i Stockholms innerstad så övrig miljö kan inte räkna med någon som helst uppmärksamhet.

"Vårdskandal" ägs av Aftonbladet när det gäller missförhållanden inom den privata vården och existerar överhuvudtaget inte om det handlar om kommunala motsvarigheter, som ska kallas "jämlika" eller "solidariska" eller något annat fluffigt som döljer att pengarna runnit iväg till något roligare.

"Våld, hat och hot" .. är ord som bör klistras på Sverigedemokrater och orden "självförsvar, offer och demokratisk kamp" är avsedda för dem som vill "försvara" "folket" mot "nazister" .. även om det är svårt att skilja den ena våldshandlingen från den andra.

Men oavsett vem eller vilka som använder dem så är det bara målsättningar och målsättningar är inga löften, på samma sätt som att ideologiska riktningsgivare inte heller är löften utan bara drömmar som endast kan förverkligas om omständigheterna tillåter det .. det vill säga aldrig.

Jag skäms över våra politiker .. oavsett var de befinner sig på höger-vänster-skalan.

Snart är det EU-val och jag vill rösta och vill inte rösta och har definitivt inte den minsta aning om vad jag skulle rösta på om jag röstar alls? För jag tror inte på EU och inte på att människor med politiska ambitioner klarar av så mycket makt och pengar som det handlar om i EU .. när de inte ens klarar av att förvandla en målsättning till ett trovärdigt löfte.

Jag har tänkt mycket på de två kommande valen. Läst de olika partiernas partiprogram .. och det är inget jag rekommenderar för den som försöker se bakom de politiska riktningsgivarna och de ideologiska drömmarna.

Det är lätt att må lite illa efter 8 sockrade luftpastejer och ett antal småkakor.

Så vad finns det att rösta på?? Jag tror ärligt talat inte på någon .. men är räddare för vänstersidan än högersidan som jag i alla fall inte tror på? Men om jag inte röstar .. ja då får jag köpa grisen i säcken.

Men på tal om grisar!!

Jag kände en gång en ung grisbonde, en djurvänlig man med hög integritet och en generös och varm familj.  Jag har suttit på deras kökssoffa många gånger, talat om livet, druckit kaffe, klappat hunden, hjälpt till att placera kattungar och mumsat i mig hembakade bullar. Jag vet att det är en man och en familj som jag kan lita på om jag skulle behöva någon att luta mig på .. även om det gått många, många år sedan vi flyttade från orten.

Det här är en person som står med båda fötterna i den svenska myllan, inte gör skillnad på folk och folk och som inte skulle känna igen en ideologisk riktningsgivare om han så snubblade över den.

Och som av en händelse så finns han med på en valsedel till EU-parlamentet!


Så jag ska banne mig försöka rösta in en bonde i EU i år!


SvD, SvD, SvD, SvD, DN, DN, DN, Expr., Expr.,

12 kommentarer:

 1. Problemformulering(s)privilegiepartiets ledare väntar på tackkort från Alliansen. Han menar nog från kommunerna.

  SvaraRadera
 2. Det finns väl fyra partier att välja på till EU valet som är kritiska, skeptiska eller direkt negativa eller kommer jag ihåg fel?

  Vänsterpartiet, Sverigedemokraterna, Piratpartiet och junilistan. Eller är junilistan inte med i leken längre och har inte de eller pp någon chans att komma in, så att det blir bortkastade röster? Synd att media informerar så dåligt.

  Lisen

  SvaraRadera
 3. He he med bland den som anklagar andra för att stjäla frågor är Sd. De tycker att Fp nallar deras idéer.

  SvaraRadera
 4. Tina Häll11/3/14 20:31

  Håller helt med, jag är såå trött på alla etablerade politiker, så i år röstar jag på helt nya Djurens parti. De kommer nog inte in på första försöket men de gör i alla fall ingen skada....

  SvaraRadera
 5. Peter Nicklasson11/3/14 21:21

  Jag är trött på politiker som inte står för sina idé(ologie)r längre utan "förhåller sig" och "positionerar sig" till omvärlden i allmänhet och politiska motståndaren i synnerhet.

  T o m hatet - denna starka känsla - kan tydligen positioneras och inte sällan blir objektet för hatet bytt ut mot motståndarens hat.
  Se t ex på "nazigate" i Malmö... nazister och kommunister slåss och hatar varandra intensivt. Gnistan till varför de en gång reagerat och valt sida (som t ex klassorättvisa eller utsugning av arbetskraft respektive nedbrytning av identitetsmarkörer eller utsugning av inhemsk arbetskraft) och radikaliserats till ett allt mer ologiskt hat. Ett steg längre övergår hatet mot motståndaren, hatet mot den ursprungliga orättvisan. Sålunda är det viktigare för såväl kommunisten som nazisten att bevara hatet mot varandra än att bekämpa kapitalism respektive rasblandning. Är inte det märkligt? Och är det inte än märkligare att dessa två extremistgäng har mer gemensamt med varandra än vad som skiljer dem åt?
  Ungefär som för politiker av mer sansade ideologier alltså. Ta en moderat eller sosse. De delar samma bubbla, de har glömt för länge sedan vem de företräder och varför de företräder något. De "förhåller sig"....

  SvaraRadera
 6. Har jag hamnat i slasken igen eller ville du inte ha kommentaren? :-)

  SvaraRadera
 7. Klart politikerna positionerar sig och förhåller sig. Det måste de göra. Annars är de stekta direkt.

  Antingen det eller att media förhåller sig till dem. Det går också bra, ifall de förhåller sig rätt alltså.

  Ett nytt parti som bryter fram på ärlig ilska, engagemang och kämpaglädje står för sina idéer. Tills de hamnar nära makten. Därefter börjar förhållanden växa och positioner bevakas. Hierarkier odlas och förvaltas.

  Marxistiska partier skulle hålla idealen och makten i ca fem minuter. Sedan börjar omedelbart utrensningarna, jakten på otrogna, feltrogna och förrädare. Ligger i planekonomiska naturen. Skall vi planera rätt eller skall vi planera fel osv. Och vilka förstör planerna.

  Nazism är bara delvis planekonomisk och därför mer flexibel. Men kraften för att hämta sympatier bygger på likartade mekanismer. Leta syndabockar. Identifiera grupper av hot och bygga upp rädsla. Bygga väldigt starka stater som håller tryggheten bland rätt grupper om ryggen. Likheten vänsterut är uppenbar. Konservatism och kulturodling däremot pekar högerut. Kanske.

  Konflikt är livsluft för rörelser som har en definitiv "lösning" på problemen. Eftersom lösningen innebär kompromisser. Som vissa förlorar på och andra vinner. Konflikten behövs för att sortera vinnare och förlorare.

  Vänstermänniskor fruktar normalisering av fascism, rasism och nazism. Samtidigt som de anklagar alla för att vara just detta. Vilket innebär, eftersom alla är det, så normaliseras begreppen. Man skyfflar in liberala och konservativa krafter i samma hörn som alla sina fiender. Alla som inte håller med oss exakt är våra fiender. Osv.

  Media vet inte hur man skall förhålla sig och försöker prata om skolan. Välfärden. Partierna vet inte hur man skall förhålla sig och lägger följaktligen förslag om skolan osv. Det spelar ingen större roll hur förslagen ser ut. Ingen orkar lyssna på det ändå. Grejen är att man delar ut pengar. Verkar bry sig. Låter generös. Ifall slantarna dras in direkt efteråt igen på ngt knipslugt vis orkar ingen bry sig om. Eller bara gör dåliga organisationer ännu sämre.

  Symbolhandlingar och allmän generös inställning skall vara det som säljer i år. Tacka tusan för att ingen sticker ut hakan och börjar tjöta om några grundprinciper eller lansera nya friska idéer. Hur skulle det se ut? Som Centern kanske.

  Lars A.

  SvaraRadera
 8. LO verkar ha det gott ställt. Med medlemmarnas pengar kan man fostra ungdomarna. Moroten är skattefritt "stipendium"

  Föreläsaren? jo Miri som ville stoppa TinTin i Kongo.

  EXPO och LO i samarbete. Fint som grovsnus.

  http://www.d-intl.com/wp-content/uploads/2014/03/expometall.jpg

  SvaraRadera
 9. Allt gått som planterat, enda problemet är att det inte finns kaffe i droppet ! :)

  Vill bara meddela att jag är glad, lycklig och pinkarvsom en häst!! :)

  /Hentico

  SvaraRadera
 10. Henrico .. YEESSS!! Som jag har tänkt på dig och längtat efter att få höra om efterlängtade gula guldet!! ;-)

  Gud så glad jag blir .. :-D

  Jisses .. puh!!

  Kram till dig och din kusin

  SvaraRadera
 11. @ Hentico: *ler*

  SvaraRadera
 12. Åh vad roligt att det gått bra Henrico.

  SvaraRadera