söndag 10 januari 2016

"Lägg skulden där den hör hemma!""Det här är en öm punkt, vi vågar ibland inte säga som det är för att vi tror att det spelar Sverigedemokraterna i händerna. Vi får ta på oss det här inom polisen" .. säger polischefen Peter Ågren till DN.

Det finns ingen måtta på upprördheten. Glömd är DN:s egen underlåtenhet att synliggöra bristerna när en polis redan i augusti redogjorde för vad som hänt.

Glömd är också AB:s Martin Aagårds krönika på Ledarsidan, som ifrågasatte att det som hänt i Köln överhuvudtaget hänt i Köln och om det ändå hade hänt i Köln, så var det inte alls värre än det som  hänt under Bråvallafestivalen! Där antalet anmälda våldtäkter och sexuellt ofredande uppgick till 23 stycken  ..  under TRE ÅRS TID  

Men det glömmer vi väl så gärna .. eftersom vi nu kan kasta oss som vargar över polisen som inte bara måste göra sitt jobb, utan också måste anpassa sig till vilken sanning som är sann för ögonblicket.

Lägg skulden där den hör hemma, är ett bra talesätt och med det i minnet kan vi kanske se att den viktigaste frågan i sammanhanget är det ingen som ställer.

VARFÖR vågar inte landets poliskår säga som det är när de rapporterar till media? Vem eller vilka har skapat ett klimat där polisen måste anpassa sitt arbete efter vad som kan gynna ett politiskt parti?

Vem eller vilka har gett polisen i uppdrag att agera politiskt och mörka uppgifter som "kan spela Sverigedemokraterna i händerna".

Eller är det ren rädsla för den mediala skamstocken eller gatloppet som skapat den onda punkten som polischefen hänvisar till?

I så fall så kan vi konstatera att det finns inget som gynnar Sverigedemokraterna mer än makthavarnas rädsla för att "gynna SD".
6 kommentarer:

 1. Svar: Googla på rikspolischef Dan Eliasson!
  Ställ er sedan frågan vem som utsåg denne man till denna post.
  När det gäller media och särskilt det s k Public Service: Vilka sitter i styrelserna och utser t ex SVT:s och SR:s chefer? Googla gärna på SVT-chefen Stjärna!
  Det är patetiskt när nu DN har ett drev på den nya polska regeringen för att politiker där utser mediechefer.
  För övrigt spår jag att Merkel har avgått innan Tyskland tar emot ytterligare en miljon invandrare. Läs gärna de tyska tidningarna!
  Bo Adolfsson

  SvaraRadera
  Svar
  1. Angela Merkel kommer att avgå och Horst Seehofer (CSU Bayern) tar nog över ganska snart. Han har redan sista ordet bakom kulisserna.

   I Sverige kommer inget att hända bland höjdarna det närmaste halvåret. Möjligen blir någon enskild polis och/eller journalist avskedad. Man måste ha någon syndabock till varje pris. Å andra sidan, vem trodde att Berlinmuren skulle falla dagen innan det hände?

   Radera
 2. Eliasson är en erkänd politruk.

  Han vet vem som föder och har fött honom genom alla år och han har därmed en agenda som sammanfaller med Wolodarskis.

  Ett gemensamt intresse av att mörka allt problematiskt avseende invandringen.

  SvaraRadera
 3. Tror det var för 10 -15 år sedan som en grov kriminell(kommer inte ihåg vem)rymde under en permission. Det slutade med att justitieministern fick avgå.
  Rimligen avgår både Morgan Johansson och Dan Eliasson efter detta.

  SvaraRadera
 4. Hej.

  Hemska tanke (?): kan det vara så att SD gynnats av en intelligent och kompetent, samt påläst, partiledare, och att denne hårdhänt rekryterat både lojala men också dugliga personer till partiledningen, samtidigt som man koncentrerat sig på de frågor som man anser direkt beröra landet Sveriges och det svenska folkets fortsatta existens?

  Om SD bevisligen har fel i sina påståenden om ekonomi och samhälle, varför smulas partiets företrädare inte sönder och samman i debatt efter debatt, som skedde med Ny Demokrati (ifall någon minns Vivianne Franzén och John Bouvin)? Varför är det istället moraliska argument eller taffliga försök till analogier, mobbning, åsiktsregistrering samt utfrysning som tas till?

  Detta angående de sista styckena i din text.

  Jag har skrivit till Justitiedepartementet med en allmän fråga om det ingår i polis Ågrens uppdrag att göra politiska och partitaktiska hänsyn i hur han uttalar sig i media. Vi får se vad svaret blir.

  Det skulle faktiskt vara mitt allmänna råd angående den allt snabbare avdemokratisering inom statsmakten: skriv till berörd myndighet eller annan instans i varje sådan här fråga (givetvis med resonerande och artig ton) och be om svar på om dylika hänsyn är förenligt med ämbets- och tjänstemannarollen.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
 5. Apropå DN
  http://www.morpheusblogg.se/2016/01/10/dags-for-peter-wolodarski-att-avga/

  SvaraRadera