söndag 24 januari 2016

O, heliga enfald!


I årets första Sifo-mätning hamnar Socialdemokraterna på rekordlåg nivå. Statsvetare, ledarskribenter och partiarbetare sliter med frågan .. VARFÖR??

Regeringen har ju infört ID-kontroller, vad mer begär det svenska folket?

Lite ärlighet kanske?

Nästan varje dag kan vi läsa om hur unga kvinnor sextrakasseras av grupper av unga män i badhus, gallerior, på gatan, vid nöjesevenemang, på bibliotek .. ja, kort sagt vid alla tillfällen där de rör sig utanför hemmet.

Många är så unga som 12-13 år.

Men gemensamt för dem alla är att de uppger att gärningsmännen "talar ett språk de inte förstår".

Det här fenomenet har funnits länge och har ökat år efter år. Första gången jag hörde talas om det var för 2-3 år sedan när min egen dotter slutade besöka grannkommunens stora äventyrsbad eftersom antalet tafsande män blivit ohanterligt.

Alla dessa kvinnor/flickor har föräldrar, mor- och farföräldrar och andra närstående, och det är kanske inte så konstigt att just detta med sextrakasserier är det största samtalsämnet bland oss vanliga gräsrötter.

Särskilt efter Stefan Löfvens uttalande i Davos nyligen .. “För det första tror jag att det är viktigt att klargöra att sexuella trakasserier inte automatiskt har en koppling till migration och invandring. Vi har haft sexuella trakasserier i Sverige under många, många år, tyvärr. Vad som nu krävs är att vara mycket tydlig att detta inte är lämpligt,  att det absolut är över gränsen – och vi måste ta till mycket tydliga åtgärder för att nu visa att dessa unga flickor och kvinnor att de givetvis har rätt att ta en promenad i en stad , delta i en konsert eller vad som helst utan att råka ut för sexuella trakasserier. Vi bör inte binda det till invandringen…”

Översatt till vanlig svenska säger statsministern att alla dessa flickor, kvinnor och deras anhöriga ljuger när de lämnar signalement på dem som utsatt dem för sexuella övergrepp och påstår att detta är en form av övergrepp de aldrig tidigare mött?

Och inte bara statsministern, utan också feministerna, ledarskribenterna, debattörerna och alla andra som hellre förminskar eller skjuter budbäraren än erkänner att män i Mellanöstern ser på kvinnor på annat sätt än svenska män.

Det finns två sätt att hantera den här typen av händelser .. antingen erkänner man att de existerar och gör något åt det .. eller så förminskar man de unga kvinnorna och klassar det hela som "helt vanliga" händelser som en flicka/kvinna får räkna med om hon är så dum att hon besöker badhus, bibliotek, gallerior, nöjesevenemang eller vistas ensam ute utan man.

Våra politiker verkar också helt omedvetna om vad som händer i de småstäder som får ett .. eller flera .. asylboenden i närområdet. Det enda nöjesliv som erbjuds alla nyanlända män är just badhus, bibliotek och gallerior .. där de hänger i stora kedjerökande grupper som inte har något roligare att syssla med än att kommentera alla kvinnor som går förbi.

Vad jag förstår så kommer det att ta minst ett halvår innan de som inte upplever sig som minderåriga barn får sin asylansökan behandlad och ytterligare flera år innan de kan få någon annan form av boende. De som bestämt sig för att vara barn får ju förmånen att roa sig i skolan fram till den dag då någon .. kanske .. kan skaka fram en bostad och ett jobb.

Den som läser debattartikeln i DN som Stefan Löfven och Åsa Romson undertecknat, inser att de inte har en susning om hur de ska hantera den situation de befinner sig i. Det finns faktiskt gränser för hur många kockar Sverige behöver.

Det KAN vara den insikten som gör att svenska folket inte längre tror att Socialdemokraterna är ett regeringsdugligt parti.

Det märkliga i Sifo:s redovisning är inte sossarnas fall utan att det fortfarande finns så många som tror att Miljöpartiet är ett trovärdigt parti.Expr.,


10 kommentarer:

 1. Sedan ett år brukar jag lite på allvar och lite på skämt säga till sambon att vi kanske skulle emigrera. Hon säger alltid tydligt nej.
  Igår morse sa hon - undrar om vi skulle flytta till Norge.

  SvaraRadera
 2. Det är väl bara sossarna själva som är förvånade över sjunkande opinionssiffror eftersom de tycks sakna all kontakt med verkligheten. Raset kommer med all säkerhet att fortgå. Och som du skriver Any, är det mer än märkligt att det fortfarande finns människor som kan tänka sig att rösta på MP. Vilken verklighet lever de i? //tompas11

  SvaraRadera
 3. Ärlighet är något jag inte tror finns i regeringspartiernas företrädares vokabulär och finns det vet de i alla fall inte vad det betyder. Är som du lite förvånad över att så många fortfarande skulle rösta på MP men tror att siffrorna kan bero på att de alltid i alla undersökningar viktas upp mer än de borde. S fall både förvånar och inte, trodde aldrig jag skulle få se det partiet kollapsa, det har alltid framstått som oslagbart. Det gläder mig att det inte är det :-)

  SvaraRadera
 4. Hej.

  Hela Sverige befinner sig nu i samma situation som skolsystemet, och av samma grundläggande anledningar. då det är samma bakomliggande åsikter som lett hit, är jag inte förvånad att responsen från de styrande är densamma, och den kan sammanfattas såhär:

  "Det borde inte vara som det är, för så som det är tycker vi inte att skall vara, så därför är det inte så, och den som säger annorlunda är dum/illojal/valfritt."

  Lösningen är också den densamma, men den går inte att genomföra i dagens system. Analogt kan man jämföra det med att vänta på att lössen försvinner av sig själva.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
 5. Hej Anybody! Jag instämmer i Rigas tankegångar. Få se hur de styrande av detta vanvett agerar när många skattebetalare försvinner!

  SvaraRadera
 6. det lyste i fönstrerna på sossehögkvarteret Sveavägen 68 igår kväll.
  man kan föreställa sig kaoset därinne där den dumme och Wallström försöker göra sig hörda bland de jämlikaste av nöffande sossegrisar

  SvaraRadera
 7. Redan för sisådär 15 år sedan, när jag flyttade ned till Skåne, så hörde jag mina arbetskamrater med tonårsbarn berätta om gäng som drev omkring och snodde mopeder och plånböcker av deras söner. Så problemet att "svennar" råkar illa ut är inte särskilt nytt.

  De integrationsproblem vi har idag har vi fått av den invandring som varit de senaste 20 åren, inte av senaste årets puckel. Så när Löfven siktar på att åter komma ned till den tidigare nivå som gett oss alla problem, och samtidigt inte har en enda vettig idé om hur problemen skall lösas, så begriper jag att väljarna röstar med fötterna.

  Att MP fortfarande har väljare förstår jag dock. Vi bokstavstroende religiösa är fler än ni tror.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej.

   Skåne, i synnerhet Malmö (?) ligger alltid några år före resten av landet. Det är värt att påpeka för folk från resten av landet. Särskilt boende i glesbygd och avfolkningskommuner har varit förskonande från mångkulturens vardag, då de flesta nyanlända kommunerna på 'bystan' får bidrag för flyttat när två-års gränsen löpt ut.

   Det som är 'nytt' för 2015 är helt enkelt att medelsvensson i stor mängd måste konfrontera det man röstat på.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Radera
 8. Det är mycket märkligt med allt tafsande etc. Det är lätt räknat på ena handen hur många gånger tidningar har tagit upp sexuellt ofredande på t.ex. badhus. De gånger det har hänt på allmän plats har det oftast varit en sk. blottare. Om nu detta alltid har pågått och det är vita män som gjort det så har uppenbarligen media tigit om detta. För nu står det snart varje dag att någon har blivit tafsad på, fått fingrar uppkörda och utså våldtäkter. Nån ljuger!

  SvaraRadera
 9. I den här debatten, liksom många andra, finns det två sidor:
  – Svartmålarna (SD och ännu mer höger)
  – Skönmålarna (Gammelmedia inkl tex Özz N, Alexandra P och Täppas samt inte minst Expo)
  Sanningen ligger säkert även i denna debatt i mitten.

  SvaraRadera