onsdag 20 januari 2016

Margot Wallström ..en av förra årets främsta globala politiska tänkare,

enligt den amerikanska tidskriften Foreign Policy, blir bara någon månad senare föremål för en granskning om mutbrott?

Vilka stora politiska, globala tankar fick henne att hamna där?

"Om jag hade vetat något om det som kommit fram om Kommunal så hade jag aldrig skaffat ett hyresavtal hos dem" ... säger den stora politiska globala tänkaren bittert i en intervju i DN.

"Hade jag aldrig skaffat ett hyresavtal hos dem"? Fanns det andra som hon kunde ha skaffat hyresavtal hos?

Jag trodde att hon hade "blivit erbjuden" eller "pålurad" ett hyresavtal? Har jag verkligen fattat alla turer rätt?

Redan 1988 hamnade Margot Wallström på löpsedlarna efter att ha skaffat? eller blivit pålurad? en lägenhet i GamlaStan. Den gången var det Byggnadsstyrelsen som stod för erbjudandet och lägenhetskontraktet var även denna gång knutet till hennes roll som minister.

Augusti 2014 .. tjugosex år senare blir hon återigen erbjuden .. pålurad? .. en innerstadslägenhet. Den här gången står Kommunals ordförande Annlie Nordström för erbjudandet, i händelse av en framtida ministerpost i det kommande valet?

Lägenhetskontraktet var knutet till hennes arbete som minister och tillträdesdagen var den 18 april 2015.

Några veckor senare, 8 maj 2015, får lägenhetsförmedlaren Annelie Nordström.. tillsammans med chefsekonomen Klas Eklund ..  i uppdrag av regeringen att leda analysgruppen Arbetet i Framtiden. Ett uppdrag som löper mellan oktober 2015 och mars 2016 och arvoderas med totalt 72 000 kr.

Jag har ingenting att dölja .. säger Margot Wallström som välkomnar förundersökningen. Men hon är arg och besviken på Kommunal som lurat henne att upprepa tidigare misstag och därmed försatt henne i en tråkig situation som hon bara vill få ur världen så att hon kan få fortsätta med sitt arbete i lugn och ro.

Har jag missat eller missförstått något?
SvD, Expr.,

5 kommentarer:

 1. Det fanns givetvis en orsak till att Göran Persson avfärdade Margot! Han var nog inte så tokig!

  SvaraRadera
 2. Hej.

  Vill bara påpeka att Foreign Policy gav henne, tillsammans med ett stort antal andra (Putin m fl) sin utmärkelse för att 'ha gjort avtryck i internationell debatt' (jag parafraserar ur minnet). det skall alltså inte ses som någon sorts kvalitativt omdöme, endast att hon lyckats höras och synas. Mer specifikt nämndes konflikterna hon orsakat genom hennes (?) uppfinning 'feministisk utrikespolitik'.

  Lite grann som att ge en åsna ett pris för att den skriker högt, istället för att den är ett bra arbetsdjur.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
 3. Tack Rikard, du skrev vad jag skulle skriva.
  Så i stället påminner jag om Margots ovilja att betala skatt. I FN är det frivilligt, du förväntas att betala till ditt land men ingen tvingar dig.
  Gissa vad Margot valde?
  Hon borde ha råd att köpa sig en bostad speciellt när hon lyfter bidrag för boendet i Stockholm. Hon är helt enkelt girig.
  Jag vill också ha en lägenhet i innerstan, inte på en skiten förort med bränder, slagsmål och rån samt bostäder som lämnats åt sitt öde.

  SvaraRadera
 4. Jag börjar mer och mer bli av åsikten att det borde vara olagligt att vara dum, för så ofta som det på senaste tiden har hänförts till att vara naiv eller lurad börjar ju bli ett stort spektakel.

  Om inte olagligt för gemene man, iaf för alla som har ansvar inom komun eller regering. En sorts arbetsbeskrivning som sätt på pränt som måste skrivas under.
  Här med intygar jag X att jag varken är naiv eller lättlurad och ej heller allmänt dum.

  SvaraRadera
 5. Jag har tappat räkningen på alla gånger jag blivit uppringd av folk som vill ge mig en nästan gratis lägenhet i Stockholm.

  SvaraRadera