måndag 11 januari 2016

"Vi ska inte blunda och vända bort blicken".


"Vi ska ta tag i ett sånt här allvarligt problem. Det är det första jag vill ha sagt" .. säger statsministern när han helt oväntat dyker upp bland oss vanliga dödliga. Vad som är det andra som han vill ha sagt framgår inte av intervjun, men att massövergreppen mot kvinnor har blivit förtjänstfullt rapporterade av media har han noterat.

Och då kan vi kanske anta att även statsministern börjat söka sig till alternativ media på nätet .. eftersom de som "förtjänstfullt rapporterat om övergreppen" är Nyheter i Dag och skribenten Chang Frick. Utan honom hade statsministern kunnat få ytterligare några dagars sovmorgon och vi övriga hade förmodligen varit lika ovetande i dag som vi var i augusti när den första polisen kontaktade Dagens Nyheter för att få till stånd en "förtjänstfull rapportering om övergreppen".

Stefan Löfven känner "en stark vrede"!

Den starka vreden riktar sig mot polisen och som vanligt är det två saker Stefan Löfven vill ha sagt och i det här fallet verkligen säger .. "det ena är att brott inte har blivit lagförda, det andra att polisen inte har informerat om det".

"Vi ska inte vika en tum och vi ska inte vända bort blicken" .. fortsätter statsministern. "Polisen ska beivra brott och lagföra skyldiga människor. Men man ska inte av några skäl som helst försöka dölja något, vi har ett problem med det och det ska upp i dagen."

Och så lyckas han med konststycket att vända bort blicken och helt bortse från vilka som utpekats som orsak till "att unga kvinnor inte ska kunna gå på musikfestival utan att bli kränkta, sexuellt trakasserade och attackerade". Det är POLISEN som begått "ett dubbelt svek" mot de sextrakasserade kvinnorna .. inga andra. Och skärper polisen till sig så .. vips .. så upphör problemet.

Den inställningen tror jag beror på att Stefan Löfven, i likhet med polisledningen, inte vill gynna Sverigedemokraterna, eller vad tror ni?

Dessutom hade han kanske börjat dagen med att läsa Nyheter i Dags artikel om "den arabiska “våldtäktsleken” taharrush", vilket tydligen var den "lek som lektes" både i Köln och i Kungsträdgården .. något som den förtjänstfullt rapporterande mediakåren förmodligen inte kommer att solka ner fingrarna med, nu när statsministern sagt att det är "OK" att skylla allt som hänt eller inte hänt på polisen.

Det som börjar fundera över vad som egentligen "gynnar SD" och hur Sverige har hamnat i den här underliga situationen bör läsa Jasenko Selimovic´s debattartikel i DN i dag .. den innehåller ALLT det jag själv önskar att jag kunnat skriva, men inte förmått samla ihop mig till.9 kommentarer:

 1. I mina ögon bär polisen inte ansvaret här! I mina ögon bär media i allmänhet och vänsterjournalister jämte urspårade liberaler i synnerhet ansvaret för detta odemokratiska tillstånd i hela riket. Ingen nämnd och ingen glömd (även om det är orättvist mot journalister som gjorde tappra försök innan de tystades)! /Gunilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. det är nog bara i trogna dn och aftonbladet läsares ögon som felet ligger hos polisen. För tidningar med tydlig agenda kan ju ALDRIG dölja saker med vilje!

   Radera
 2. Polisens åsikt att det skulle spela SD i händerna att rapportera dylika brott,är väl en annan sida av Regeringens inte ta i SD ens med en tång,rasister som de är?

  SvaraRadera
 3. GD för rikspolisstyrelsen Eliasson borde tvingas avgå! Var är tjänstemannaansvaret? Tack och lov agerar K Ekeroth!

  SvaraRadera
 4. Det hade varit klädsamt om Selimovic hade berört sin egen och Ullenhags roll mindre överslätande. Ja, Ullenhag blev inte alls nämnt. Inte heller berör han partiernas strävan att byta ut sina väljarbaser. Helt enkelt importera röstboskap och locka med stor anpasslighet. Annars var det en helt OK debattartikel för att vara DN.

  SvaraRadera
 5. Hej.

  Varnad är väpnad. Det är allt färre svenskar som kan leva i isolation från de invandrarstäder man röstat för att skapa, och allt färre som kan leva med de kulturer man velat se etablerade i Sverige på armlängds avstånd. Det är också allt färre som kan förneka hur arabisk, afghansk, eritreansk, etiopisk, somalisk, sudanesisk och rent allmänt muslimsk människo- och kvinnosyn ser ut.

  Samtliga som röstat på de partier som tillsammans styrt landet är medskyldiga. De som förtjänar överseende är endast de som rakryggat vågar erkänna att de haft fel.

  Att som DN med flera skylla på polisen för en situation polisen på intet sätt skapat (med undantag för deras politruker till chefer) är bara vad man skall förvänta sig av egoister och mobbare. Kan de tjäna mer på att sätta kniven i ryggen på dig, så finns det inte ens en insikt i att det skulle kunna vara fel. Något jag lärt mig genom att jobba inom svensk skola.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
 6. Jag tycker det är konstigt att ensamkommande minderåriga flyktingbarn tillåts vara ute på nätterna på en rockfestival.

  SvaraRadera
 7. Hej Anybody! Efter vad som hänt i Broby, vågar vi inte heller lämna våra barn i skolan längre! Vad har hänt med vårt land?

  SvaraRadera