onsdag 7 december 2016

Det tänds inga adventsljus i den s-märkta fattigstugan, ..


.. för hemtjänstens och hemsjukvårdens jagade personal varken hinner eller får(!) plocka fram julljusstakar eller julpynta när de besöker de mest hjälpbehövande.

I det socialistiska svenska "folkhemmet" finns ingen Emil som bjuder in fattigstugans folk på Tabberas. De julbord som Staten låter medborgarna bjuda på, erbjuds i stället välnärda myndighetspersoner som utan att darra på manschetten låter skattebetalarna ge över tusen kronor, eller mer, i dricks till den som sätter snapsen på bordet.

Sängbundna eller rörelsehindrade äldre som saknar anhöriga får i bästa fall en grånande skinkbit, några köttbullar och .. i bästa fall .. en klick stuvad grönkål tillsammans med den obligatoriska sega potatisen i den kalla matlådan.

I övrigt råder tystnad, mörker och ensamhet i de hem där julens kärleksbudskap, ljus och gemenskap hade behövts som bäst.

Detta är den Svenska Modellen, enligt Stefan Löfven och hans rödgröna vapendragare .. det kostnadseffektiva åldrandet. Ett präktigt morfinplåster på ryggen så du förlorar verklighetsuppfattningen och livsviljan och dör tidigare, i stället för värme, gemenskap och solidaritet som ökar livsglädjen och håller  livslågan brinnande alldeles för länge .. till en alldeles för hög kostnad.

Sverige håller på att gå sönder, hotade vår statsminister i valrörelsen och alla som kom ihåg hur barn och äldre auktionerades ut till lägstbjudande, berättelserna om fattigstugor, sinnessjukhus, institutioner där psykiskt sjuka eller funktionshindrade utnyttjades, "botades" med kalla bad, lobotomi eller ett hederligt kok stryk innan de tillhandahölls som gratis arbetskraft för den som krävde lägst ersättning för mat och logi .. ilade till valurnorna och röstade för ett Sverige och ett Socialdemokratiskt parti som inte funnits på årtionden.

Att Sverige skulle gå sönder var inte ett hot, som de trygghetssökande, och ironiskt nog äldre, väljarna trodde .. utan ett löfte. Det ser vi nu om vi höjer blicken till de fönster som saknar julbelysning.

Det finns färre och färre äldreboenden, ålderdomshemmen är ett minne blott och det som kallas  äldreomsorg är snart inte värt namnet. Och om regeringen får som den vill så kommer det inte heller att få finnas några privata alternativ för den som eventuellt kan sälja sina ägodelar och satsa på några års värdigt, anständigt liv före döden.

Delad vanvård är den nya jämlikheten, om du inte klarar dig själv fram till den dag då döden kommer som en befriare.

Det arbetas också hårt på att dra in kostnaderna för sjuka och funktionshindrade som ska "hjälpas" till lägsta möjliga ersättning .. något som kanske ses som ett miljövänligt initiativ om julljusen släcks för allt större grupper de kommande åren.

Den Svenska Modellens Fattigstuga är inte längre en fysisk plats. I bästa fall är den ditt hem .. i sämsta fall samma osynlighet bland alla andra hemlösa på gatan.

Enligt statistiken vill en majoritet av svenska folket ha det så? Jag har oerhört svårt att förstå varför ...


5 kommentarer:

 1. Myndighetspersoner (s) som vid ett julbord blev knallfulla, misshandlade sina kollegor, slog sönder inredning och inventarier.

  SvaraRadera
 2. Arbetsmarknaden sägs vara typ gorilla-stark då den öppna arbetslösheten är ca 7% i högkonjunktur. Finns det något läge då s.k. massarbetslöshet ens teoretiskt kan sägas råda? Verkar som att "arbetskraftsbrist" betyder helt andra saker än förr i tiden. Gissningsvis kan ett mindre samhälle där 90% av de nyanlända lever på bidrag ha "arbetskraftsbristen" som huvudproblem? Att det skulle råda permanent, evig massarbetslöshet där är kanske att helt förneka alla fakta & blunda för all kunskap? Den som säger sådant kanske rent av är att betrakta som "hatiskt troll"..?

  SvaraRadera
 3. Hej.

  För att känna och förstå en annan människas värderingar, lojaliteter och moral studerar man dennes gärningar och dessas konsekvenser.

  Domen vilar över Löfven, Reinfeldt, Westerberg och många fler som anser att gamla trasiga svenskar gott kan dö, bara det finns pengar till symboliskt goda gärningar.

  Som jag frågat mången elev och kollega genom åren; "Du har en flytväst, och två som drunknar; ger du den till din anhörige eller till främlingen?"

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
 4. Så fruktansvärd verklighet vi lever i idag. Värdegrund. Humanitär stormakt. Ansvar.
  Ord som det bollats med en massa gånger - och detta är resultatet.

  Förresten Anybody, har du möjlighet att kontakta mig på mail trollanstankar@gmail.com med något dolt mailkonto eller så. Jag skulle vilja kolla en sak med dig privat.

  SvaraRadera
 5. Det heter inte äldreomsorg bara äldresorg.

  SvaraRadera