måndag 5 december 2016

DN tar strid för rätten att ladda ner bilder från ..


.. icke-publika fotoalbum på privata facebooksidor och bekräftar därmed att jag fattat rätt beslut när jag avstod från Facebook. För vem vet .. någon dag kommer jag kanske att bli vän med en offentlig person, någon i min närhet kanske blir känd eller så kan det bli så illa att jag blir misshandlad eller mördad på ett sätt som har ett så stort publicistiskt värde att det kräver full insyn i det som jag avsett vara privat?

Men DN .. under ledning av Peter Wolodarski och hans "agendasättande journalistik" .. nöjer sig inte bara med den striden utan försöker också ta heder och ära av Sara Skyttedal genom att utmåla hennes advokat som SD-medarbetare .. eftersom han företrätt Kent Ekeroth i samband med "järnrörsbilderna".

Det är inte bara lågt utan väcker också frågan .. ska inte alla människor ha rätt till juridisk hjälp utan att den som ger den till "fel" person riskerar att förses med livslång nazistfascistrasistultranationalist-stämpel? Hur rimmar det med "lika inför lagen"?

Och hur ser DN egentligen på åsikts- och yttrandefriheten? I går kunde vi läsa Mattias Hagbergs syn på Alice Teodorescu på tidningens Kultursidor. Att DN och GP inte har samma syn på "Folket" .. eller som Annie Lööf så käck uttrycker det, "människorna på globaliseringens bakgård" ..  har väl inte undgått någon, men det borde ju snarare vara en sporre än ett hinder för en journalist värd namnet, kan man tycka?

Men i DN:s förträffliga värld finns bara plats för EN åsikt och EN form av yttrandefrihet, vilket applåderas av Stefan Löfvens rådgivare, Henrik Arnstad, som hyllar Mattias Hagbergs sågning av Alice Teodorescu med orden .. Mycket välskriven text, om hur fd liberala ledarsidor går över till ultranationalismen.

Så nu vet vi det .. läser du GP och uppskattar Alice Teodorescu som ledarskribent .. då är du att betrakta som ULTRANATIONALIST!!

Skäms!

Någon som också borde skämmas är Sten Heckscher som föreslår att ministrar ska kunna kvittera ut 117 000 kronor i månaden i föräldrapenning med en motivering som verkar gå ut på att reglerna redan är så förmånliga för statliga tjänstemän och då är det orättvist om inte även ministrar får en föräldrapenning som överstiger Försäkringskassans maximala nivå med 300 procent .. allt enligt den Hälsosamme Ekonomisten som brukar ha koll på läget.

Expressens stora nyhet handlar om Stefan Löfven som klippt .. bild-dissat .. bort prins Daniel från en bild på sitt Instagramkonto medan kungahuset behöll Stefan Löfven på sitt Instagramkonto.

Det är i sanning skillnad på vanliga och folkvalda kungligheter.

Och  Aftonbladet publicerar Mikael Wiehes hyllningsdikt till Fidel Castro samtidigt som Ingvar Persson vänder sig till Gabriel Wikström med uppmaningen .. vårdköerna måste bort.

Hur detta under ska ske går han inte närmare in på, men för mig är det i alla fall en intressant fråga eftersom jag tror att regeringen avser att göra den omöjlig att lösa enligt Försäkringskassans nya direktiv.

För i en tid när många offentliganställda .. poliser, sjukvårdspersonal, hemtjänstpersonal,  socialassistenter, utredare på migrationsverket, lärare och alla andra .. får arbeta sig rakt in i väggen för att klara av de senaste årens befolkningsökning, då ser regeringen till att möjligheten till återhämtning stängs. Av besparingsskäl, eftersom sjukskrivningar med stressrelaterade diagnoser ökar!

Det verkar inte som om någon frågat sig varför? Eller vilka som är mest drabbade?

Utmattningsdepression, utbrändhet, psykisk utmattning, kronisk trötthet, överansträngning eller andra diagnoser inom samma område har numera delats upp i tre kategorier .. lätt, medelsvår och svår. Det gör att den som inte klarar av pressen och kraven lätt kan nekas sjukpenning i de första stadierna, eftersom det anses vara bättre att arbeta sig frisk än att försöka ladda batterierna genom sjukskrivning.

Så om nu våra offentliganställda hjältar går rakt in i kaklet i sin kamp mot det omöjliga .. så bör de hellre söka andra arbeten än att ägna sig åt återhämtning eller egenvård i hemmet.

Vilket förmodligen inte kommer att resultera i kortare köer varken i vården, hos polisen eller migrationsverket. Så särskilt många fler lärare, poliser och socialsekreterare lär det väl inte heller bli?

Men vilken journalist är intresserad av så tråkiga nyheter när det är så mycket mer givande att ställa orimliga krav utan förslag till lösningar, ladda ner privata bilder från facebook, jämföra statsministerns och kungahusets Instagramkonton eller utropa meningsmotståndare till ultranationalister och populister?


6 kommentarer:

 1. Eftersom mikael viehe har rätt värdegrund så går det bra att hylla en diktator. Har man däremot fel värdegrund som t.ex. Jimmy Åkesson då får man inte ens vara demokrat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Bitterpitten

   Där satt den!

   Radera
  2. Läs gärna Uvells genomgång av kapitalisten Wiehes ekonomi och skattesmitning!

   Radera
 2. "Vänstern" som en obehaglig sekt. Vänster-tidningar som förväxlat ordet "radikal" med "liberal". Skrivande vänster-kvinnor som får riktiga överklass-kvinnor att upplevas som asketiskt grå & nedtonade. Rödvinet verkar ha bytts mot vitt vin & ostron. En jättelik majoritet av befolkningen framstår som lurviga lodisar jmfrt med dessa..småfolks-företrädare. Ingen verkar ett dugg bekymrade över några kommande valdagar, det finns det förstås heller ingen anledning för dem att vara?

  SvaraRadera
 3. Hej.

  På tal om Skyttedals juridiska ombud: han har företrätt DN i sexton år, bortsett från Ekeroth.

  Så då är väl DN enligt sin egen 'logik' Ekeroths bundis-bästis, då.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraRadera
 4. DN håller på att gå under! De har fullständigt tappat det!

  SvaraRadera