onsdag 7 juni 2017

Ann Heberlein skriver om Det mest Förbjudna ..


.. precis som Kerstin Thorvall gjorde när hon skildrade den medelålders och åldrande kvinnans sexualitet och lust. Skillnaden är att Kerstin Thorvall, ärlig och utlämnande, berättade om sitt eget liv, sin egen lust och sitt eget behov av sexuell tillfredsställelse.

Ann Heberlein berättar om ensamma kvinnor som döljer sitt behov av bekräftelse, kärlek, fysisk närhet och sin egen otillfredsställda och undertryckta sexualitet bakom en yta av godhet och oegennytta.

Det mest Förbjudna, var en bok som ställde Kerstin Thorvall vid skampålen när den kom ut. Att en medelålders, och så småningom, äldre kvinna kunde längta så till den milda grad efter en kropp, beröring och sexuell tillfredsställelse att hon lämnade sina barn, gick till sängs med deras vänner eller sökte sexuell tillfredsställelse överallt där hon kunde få eller betala för den .. det var något som fick recensenterna att skjuta skarpt på den ovärdiga.

Men när hon dessutom sökte sig till Afrika för att dansa med unga mörkhyade män, som hon gav kärlek, närhet, gåvor, ett upplevt överflöd, tillfällig ekonomisk trygghet med egen fysisk tillfredsställelse som belöning, sågs det som så obehagligt och provocerande att SVT ungefär 30-40 år senare uteslöt det från tv-serien om hennes liv. 

Det är skillnad på synen på manlig och kvinnlig sexualitet än i dag .. men kanske inte riktigt på samma sätt som feministerna vill göra gällande.

Kvinnor GER och männen TAR? Män utnyttjar och kvinnor älskar och blir utnyttjade?

Medelålders och äldre män som reser till andra länder, går hand i hand med flickor som kunde ha varit deras döttrar, eller yngre, tar dem i sin säng för att ge trygghet och närhet .. både fysisk och ekonomisk .. begår faktiskt en olaglig handling enligt svensk lag.

En vuxen som har en familjehemsplacerad tonåring i sängen om nätterna .. oavsett om det är en tjej eller kille .. uppfyller inte kraven på en vuxen förebild. En uppgift som h*n dessutom avlönas för med våra skattemedel.

För det får vi inte glömma, de som öppnar sina hem för unga som påstås vara under 18 år, de får faktiskt en rätt rejäl ersättning för sin insats. De som är anställda på landets alla HVB-hem avlönas för att vara vuxna förebilder som ska leda socialt utsatta unga i beroendeställning till ett fungerande vuxenliv.

Och om dessa unga kränks eller utnyttjas sexuellt utan att någon reagerar, då är det uppdragsgivaren, staten eller kommunen, som bär det yttersta ansvaret.

En kärlekstörstande vuxen som söker fysisk närhet, en ung människa i beroendeställning och pengar, det är ingen bra kombination. Sätt det i samband med en medelålders/äldre man och upprördheten, vreden och kraven på bättre tillsyn skulle inte ha några gränser.

Men medelålders kvinnor?

Mammakvinnor!!

De kramar, pussar, smeker, ger kärlek, fysisk närhet och tillgång till sängvärmen helt av oegennytta .. utan att för ett ögonblick tänka på hud, tillfredsställelse och lust?

Alla män får bära ett kollektivt ansvar för alla mäns sexuella övergrepp, medan alla kärleksfulla kvinnor står över varje misstanke .. även om de inleder sexuella relationer på arbetsplatser där deras uppgift är att värna och skydda ensamstående unga människor som lever i socialt utanförskap?

Kvinnor älskar förbehållslöst och med en renhet som män saknar .. det vet ju alla? .. och med det låter vi oss nöja om det handlar om unga män.

För så måste det väl vara?

Annars borde väl reaktionerna på Ann Heberleins debattartiklar på Ledarsidorna.se ha diskuterats på landets ledarsidor och inte bara i nättidningens kommentarsfält.

WTF,

11 kommentarer:

 1. De s k ensamkommande flyktingbarnen är det största bedrägeri som Sverige har råkat ut för.
  Bo Adolfsson. Hjo

  SvaraRadera
 2. Ann Heberlein är modig.
  När jag läste denna artikel av henne så kände jag ilska, obehag men också obefogad skam. Antagligen samma obefogade skam män kan känna när de hör om pedofili, våldtäkter och övergrepp. Man skäms för sitt kön och vill egentligen inte veta vad vissa människor är kapabla till. Man skäms och äcklas. Vill mest ta avstånd.
  Två nyord klarar jag inte längre av utan stänger av helt när de dyker upp. Det är orden nyanlända och ensamkommande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, "nyanlända" och "ensamkommande" är fula ord. Liksom "flyktingar" när det används om män som passerat hela Europa för att slutligen slänga passet och utge sig för att vara barn när de kommer till Sverige.

   Radera
 3. Hej.

  Det slår aldrig fel:

  Vanvård av barnhemsbarn.
  Mörkläggning om fosterhemsplaceringar.
  Medial tystnad om kvinnors sexturism.
  Medial blackout om kvinnors delaktighet och roll som förövare/möjliggörare vid incestuösa pedofila övergrepp.

  Det kanske bara är jag, men jag tycker mig se samma slags Ariadnes garn som hos katolska kyrkan i hur företrädesvis kvinnor klär övergrepp i godhet i exemplen ovan. Som flera har frågat retoriskt: hur hade det låtit om vi vänt på steken, och det varit hundratals, eller tusentals svenska män i (övre) medelåldern samt unga kvinnor, barn enligt utsago, som det handlat om?

  Ann Heberlein är modig - vem blir först med att granska och kanske rentav 'Wallraffla' detta?

  Det lär inte vara DN, Aftonbladet eller något annat huvud på Hydran.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan du vara snäll och förklara för mig vad Ariadnes garn och katolska kyrkan har att göra med hur kvinnor klär övergrepp i godhet. Jag ber om ursäkt anybody om jag gör din sida till bråksida. Jag läste aldrig det mest förbjudna. idag kanske jag borde göra det för att förstå d s k batikhäxorna. Men jag vet inte om jag vill. Idag heller.


   Radera
 4. Är de under 18 år och utnyttjas på detta sätt är det sexuellt övergrepp mot barn alt. pedofili och ska bestraffas.

  Är de över 18 år är det sexuellt övergrepp mot person i beroendeställning, dessutom bör de utvisas om de ljugit om sin ålder och inte har asylskäl.

  Hur dessa trolltanter vänder och vrider på det gör de fel!

  SvaraRadera
 5. Tack Anybody. Försökte just diskutera detta på min arbetsplats men svaret kom som när en reptil hugger, ett blixsnabbt, jamen män som åker till Thailand då...
  Jag försökte förklara skillnaden så gott jag kunde med ungefär samma resonemang som du, men det är som att folk inte vill förstå.
  Är det så att någon på Dagens Nyheter måste tala om för en vad man ska tycka, annars tar man inte till sig någonting?

  SvaraRadera
 6. Heja anybody! Fint att någon uppmärksammar detta! Många av oss kvinnor agerar helt utifrån våra instinkter, utan en tanke på konsekvenser för den enskilde eller skattebetalarna. Jag vill ha det jag vill, NU!

  SvaraRadera
 7. Svart-Malin8/6/17 14:29

  Jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Det blir ju bara värre och värre. Idag såg jag en vistårinteut'are som skrev att alla 50 000 kvinnor i gruppen skulle rösta V i valet nästa år eftersom de då kunde behålla sina afghanpojkar. Hon var tydligen invald som (L) någonstans men tänkte rösta V så hon fick ha kvar sina pojkar.

  Det är en riktig sekt det där och den går allt mer överstyr. Har man läst lite om sekter och hur de fungerar blir man förskräckt och undrar hur det ska sluta.

  När det gäller Ann Heberlein så tror jag tyvärr att varumärket "Ann Heberlein" står i vägen för Ann Heberlein av idag.
  Det är inte länge sen hon kallade SD för nazistiska lägervakter och tyckte att all kritik mot migrationspolitiken var högerextrem. Hon hyllade RF och AFA, och i en tråd på flashback jag nyss läst om så tyckte många att det inte var det minsta vänsterextremt att hylla RF som hon gjorde, men i samma ögonblick som hon svängde och skrev en kritisk artikel om migrationspolitiken så blev hon högerextrem i deras ögon. En ganska typisk ryggmärgsreaktion från de goda alltså.
  Vi är många som kan se att de kör med dubbla måttstockar där, men faktum kvarstår ändå att hon svängt från en position till motsatt position på kort tid och det kommer att ligga henne i fatet.

  Jag försöker se varje artikel för sig och bortse från skribenten, men så fungerar det inte i det personfixerade mediasverige i allmänhet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har ju inte hängt med i alla svängar när det gällt ann heberlein. Men det här md att hon hyllat RF och AFA och kallat sd för nazistiska lägervakter så skulle nog åtminstone jag vila veta var du har fått det ifrån.

   Radera
  2. Svart-Malin8/6/17 23:58

   Det var i en TV-debatt som Heberlein liknade en sverigedemokrat som startat ett flyktingboende vid en lägervakt i nazisternas koncentrationsläger.

   I Sydsvenskan skrev hon att det är skillnad på våld och våld och beskrev skillnaden mellan högerextrema och vänsterextrema så här: "Här har vi alltså å ena sidan en grupp människor som faktiskt vill något gott – försvara varje människas rätt till liv och existens oavsett etnicitet – och en annan grupp som anser att människor har olika värde beroende på sin härkomst".
   https://www.sydsvenskan.se/2013-12-20/ann-heberlein-det-ar-nu-framtidens-hjaltar-fods

   Ivar Arpi skrev i magasinet Neo om saken. Mycket läsvärt.
   http://magasinetneo.se/blogg/vansterextremisterna-ar-inga-goda-hjaltar/

   Det är vad jag hittade som referenser vid en snabbgoogling. Men det är liksom inga hemligheter att Heberlein hade nästan motsatta åsikter för bara några år sen. Hon var gift med en präst som var flyktingaktivist vid den tiden och var inte så lite rabiat själv, vilket framgick tydligt på hennes facebook och twitter.

   Det hindrar inte att jag tycker att hon skriver väldigt bra och tänkvärda saker idag. Man ska få lov att ändra sig när man får annan info än man hade från början naturligtvis.

   Radera