tisdag 30 maj 2017

Jag måste bara få säga det, trots att jag inte borde,


.. trots att ingen annan verkar ta med det i beräkningen, trots att det kanske låter helt sinnessjukt och trots att det trots allt är bättre att inte säga något alls, som det politiska läget ser ut i dag.

Men jag tror .. på fullt allvar .. att Stefan Löfven och hans sossar inte alls skulle dra sig för regera med Sverigedemokraterna .. om de tillsammans får egen riksdagsmajoritet.

Sossarnas politik skiljer sig inte sååå mycket från SD:s nu för tiden. Innan Miljöpartiet och Vänstern hamnade som två kvarnstenar om halsen på sosseriet hade Socialdemokraterna också en betydligt restriktivare inställning till invandring och till fri välfärd för alla.

Sossarna har inte fläckfriare, hederligare eller ärligare bakgrund än Sverigedemokraterna och sossarna anser sig ha RÄTT TILL Makten eftersom de upplever sig själva som STÖRST. Socialdemokraterna ser sig faktiskt som VINNARE, trots att 69% av väljarna föredrog andra partier i förra valet.

Att kunna rata Vänstern och Miljöpartiet, att slippa allt käbbel med Annie Lööf och Jan Björklund och få se Moderaterna och Kd falla fritt .. det tror jag Stefan Löfven tycker är värt en intern svekdebatt.

För vad är väl naturligare än att hänvisa till demokratiska val och folkviljan när de två största partierna gör gemensam sak .. om det gynnar Socialdemokraterna?

En EGEN majoritet .. det är sossarnas våta dröm. Att krossa Alliansen står högst upp på Löfvens önskelista, och ett samarbete med Sverigedemokraterna är hans enda chans att få en majoritetsregering .. och Jimmie Åkessons enda chans till en ministerpost.

Stefan Löfvens regering har svikit väljarna i fler och allvarligare frågor så här långt, samarbetat aktivt med SD mer än något annat parti och han kommer att driva nästa års valrörelse på samma sätt som den förra .. Vi går till val som Socialdemokrater och lämnar besked om regeringsbildningen efter valet. (för då kan vi göra precis vad vi vill ..)

Men kom ihåg var ni läste det först! Klipp gärna ut och sätt upp på kylskåpet, för jag är nästan helt säker på att risken är överhängande att rubrikerna efter valet blir ..

50 %

STEFAN + JIMMIE = SANT!!


 

8 kommentarer:

 1. detta resonemang stämmer, m kommer göra ett katastrofval, med sd får s en bekväm majoritet och de sk borgeliga partierna kommer inte vinna på lång tid framöver. de kommer beskyllas för migrationskrisen som i sak stämmer. karma is a bitch för AKB, smartaste storstadsmoderaten ever.

  SvaraRadera
 2. Ja, jag tror att du har helt rätt. S har inget som helst emot att använda sig av SD-stöd. Att i slutna rum efter valet göra en kohandel med SD för att rösta igenom en S-regering är inga problem för Löfven. SD vill inte ha stopp för välfärdsvinster, och det vill nog inte heller Löfven när V är avhakat. SD vill ha mer A-kassa; det kan nog Löfven stå ut med.

  Det roliga kan bli om SD blir större än S 2018. Om SD då kräver statsministerposten...

  SvaraRadera
 3. haha .. jag tänker nog tanken, men jag tror JÅ ligger lågt och nöjer sig med ett antal "mindre" ministerposter under 4 år. Säga vad man vill om SD, men tålamod och långsiktigt tänkande verkar vara deras paradgrenar. ;-)

  Men visst skulle det vara underhållande om det blev en strid på kniven om statsministerposten.

  SvaraRadera
 4. jag hoppas verkligen att det blir så efter nästa val det skulle vara det bästa för landet. Det skulle tvinga tillbaka S till det parti det en gång var. Har en gammal S valbroschyr från 1940 inte mycket skiljer från dagens SD politik

  SvaraRadera
 5. Men vad ska "vänstern" som helhet göra politiskt om de borgerliga börjar samarbeta aktivt med (sd) i framtiden? Hur ska då "vänster planhalva" kunna ha någon annan hållning, om de inte vill vara evig opposition..?

  SvaraRadera
 6. Hej anybody! 7-klövern gjorde ett fatalt misstag när man enhälligt röstade igenom DÖ! Det är endast SD som agerat politiskt korrekt och problematiserat regeringens politik. Nu kommer AKB tvingas bort, vilket sannolikt inte förändrar opinionen.

  SvaraRadera
 7. Jag tror att om Sossarna skulle våga sig på ett sammarbete med SD så skulle dom tappa minst halva sin väljarkår. Frågan är vart dom skulle tappa sina väljare ? Jag skulle gissa på V och Centern.

  SvaraRadera
 8. "STEFAN + JIMMIE = SANT!!"
  Nä nä inte en chans i helvetet. Detta kommer inte att hända, tro mig.//tompas11

  SvaraRadera