torsdag 18 maj 2017

Humor på Vänsterkanten? Glöm det!


Den Svenska Modellen, Värdegrunden, Mångfaldsprioriteringar och/eller den Feministiska politiken är inte något man ostraffat skrattar åt, och om någon får för sig att locka fram ett olämpligt småleende, så lockar det samtidigt fram ett indignerat vrål som går ut på att vederbörande är en hatisk RASISTFASCISTNAZISTVÅLDSVERKARE som förmodligen också är en bekännande Sverigedemokrat utan rätt till yttrandefrihet.

Aron Flam tog sig friheten att demonstrera samtidigt som socialistpartierna höll sin årliga 1:a majdemonstration mot de kval som de kämpar mot i striden mot dem som vill behålla både sin frihet och den lön de får för utfört arbete.

Det skulle han inte ha gjort .. det framgår tydligt av ansiktsuttrycken från dem som "tar debatten" .. dvs vrålar ut sin rätt till stadens gator och sitt hat mot oliktänkande.

Och det är ju för tragiskt att det inte är möjligt att befria huvudstadens gator från alla som man kan misstänka för att ägna sig åt drev, hot, hat och hets mot migranter, kvinnor och HBTQ-personer, organisationer som är engagerade i mänskliga rättigheter eller andra som ofta har högerextrem och/eller nynazistisk inriktning och hetsar till våld.

Många vet inte om att de är fascister eller rasister, men de kommer att upptäcka det.” .. skrev Expressens Lars Lindström förra året och då vore det väl bra om Stockholms Stad kunde använda sig av Vian Tahirs privata lista .. som så effektivt rensade twitter från hatiska, hemska oliktänkande under hennes vecka som curatorSverigekontot .. för att hålla Stockholms gator rena?

Med den som grund kunde det sättas upp spärrar vid tullarna så att endast renläriga renlevnadsmänniskor fick beträda de gator som måste befrias från yttrandefrihetsmissbrukarna på högerkanten.

Men det är inte bara storheter som Aron Flam eller Jens Ganman som kan locka fram ett olämpligt skratt. Isabella Lövin fick åtminstone mig att fnissa .. lite fascistiskt? .. när jag läste att hon och Miljöpartiet var beredda att "släppa in" Centern och Liberalerna i regeringssamarbetet!

MILJÖPARTIET är beredda att släppa in Centern och Liberalerna i samarbetet med Sossarna!

DET kallar jag för humor!

Men skrattet dog lite när Magdalena Andersson kapade Miljöpartiets idé och gjorde den till sin egen .. men blev återigen en olämplig frustning när Jonas Sjöstedt blev fullständigt rasande vid tanken på att Annie Lööf och Jan Björklund skulle få de ministerposter som Stefan Löfven inte ville ge Vänstern.

Svensk politik och svensk samhällsdebatt är fullständigt galen just nu .. sett ur mitt lilla gräsrotsperspektiv mitt i landsbygdens grönska och förmodade okunnighet.

Men nu vet vi ju i alla fall att ..

.. en röst på C eller L troligen är en röst på Mp, vilket då blir en röst på S vilket kanske också kan bli en röst på V .. eller F! !! .. men i alla fall garanterar att det som sker nu kommer att fortsätta i fyra år till. Och det måste ju kännas tryggt för dem som för närvarande trivs som fisken i vattnet och känner Trygghet i en ny Tid?

Vi som inte känner oss lika trygga och dessutom gärna vill ha friheten att kunna skratta åt ett självironiskt skämt, ett humoristisk nålstick i en politiskt uppblåst ballong eller en välskriven satir över självgodhetens predikanter .. vart ska vi vända oss nästa år?

Det blir ju bara tre partier kvar?

Och av dem vill jag nog inte påstå att Moderaterna är Sveriges största glädjespridare just nu. 

Dessutom, och av någon anledning, verkar svenska folket vara ännu mindre roade av Kristdemokraterna, trots att de faktiskt står närmare folkviljan än de ovanstående?

Återstår då bara Sverigedemokraterna som i och för sig kan vara roliga på sitt sätt .. men kanske inte på exakt det sätt som jag tänkt mig?

Förra året var jag osäker in till den totala velighetens gräns. I år har jag tre alternativ .. eller två och ett halvt om jag tolkar statstiken rätt .. och ett helt år att bestämma mig på.

Det borde resultera i ett väl genomtänkt beslut?


7 kommentarer:

 1. Det finns nog inga bra beslut, men kanske ett som har en strimma om framtidshopp.

  SvaraRadera
 2. Hej anybody! För mig är alternativet solklart, både för humorn men också för Sveriges framtids skull!

  SvaraRadera
 3. Håller med om att vi kristdemokrater har en bra politik. Eller nja - vi är tyvärr väldigt kluvna. Om KDU gjorde en sådan där Bah-Kunkesk kulturrevolution och städade ut de som vill att Jesus ord om att vi skall dela med oss av allt till alla skall göras med statens försorg, så hade det blivit bättre. Som det är nu kommer det alltid ett motförslag som neutraliserar varje förslag.

  SvaraRadera
 4. Ur led är tiden!
  Komikerna som ska vara roliga är inte ett dugg roliga längre utan har börjat politisera allt de säger med katastrofal följd. De visar gång på gång hur de lever i en bubbla som filtrerar allt som har verklighetsförankring.

  Politikerna som inte ska vara komiska är tragikomiska hela tiden. Gång på gång gör de bort sig, halkar på verbala bananskal och uttrycker sig klumpigt, som clowner på cirkus.

  Jösses! 2018 ska vi alltså rösta vem som ska leda landet, Cirkus (S)cott eller Cirkus (M)axumum med ett anhang av jonglörer, domptörer, skäggiga damer och tjocka farbröder. Herre jävla! Arma land och mina barn!

  SvaraRadera
 5. Förstår inte "parodi-vänstern" att alla försök att bli (om möjligt) ännu mera liberala bara krymper de redan pinsamt usla opinions-siffrorna? Valet hösten 2018, sett från ett vänster-perspektiv, framstår ju nästan som en kommande, jättehemsk skräckfilm.

  SvaraRadera
 6. Svart-Malin20/5/17 20:14

  Apropå humor så såg jag nyss Sofie Löwenmark kalla Gudrun Schyman och F! för "Patriakatets beskyddare". Fniss :-)

  SvaraRadera
 7. Jo. Pinne in. Som livslånf gammal sosse kommer jag att lägga min röst 2018 på samma parti som 2010 och 2014. SD. För att de har, och genom omständigheterna fostrar, det ledarskap som behövs för att ta oss framåt.

  /cpc

  SvaraRadera