måndag 15 maj 2017

Partiledardebatten var lika förtroendeingivande och löftesrikt som erbjudandet om ett "livsstilsuniversum" tillsammans med Hanna och Amanda.


Jag följde större delen av partiledardebatten i går. Men stundtals var jag tvungen att gå ut ur rummet för att andas lite frisk luft och bekämpa den stigande frustrationen över att ingen svarade på ställda frågor .. trots att de både var viktiga och angelägna.

Det är alltid likadant efter en partiledardebatt. Det är något som känns obehagligt, skaver och irriterar, men jag kan aldrig sätta fingret på vad det är. Henry Bronett kommer rätt nära när han beskriver det hela som underhållning till folket och när han sedan skriver; 
Den viktiga diskussionen om vårt lands framtid görs till billig underhållning. En Mello-variant där vi väl snart får rösta på vem vi tycker är bäst klädd, häftigast sminkad eller säger roligast saker. Mindre intressant blir vad som faktiskt sägs, vad partierna faktiskt vill göra .. då gör jag en direkt koppling till en nyhet jag läste för några dagar sedan.

Den handlade om att systrarna Hanna Widell och Amanda Schulman lämnar sina operativa roller som vd respektive kreativ chef i sitt bolag Perfect Day för att i stället satsa på ett "livsstilsuniversum".

"Livsstilsuniversumet" .. som ska lanseras i höst .. ska drivas som ett livsstilsbolag, inriktat på Skönhet och Hälsa, under namnet  Daisy grace och innefattar både en e-handelssajt, två livsstilssalonger där du .. enligt Amanda Schulman ..  kan shoppa nya kollektionen, klippa och färga håret, gör nya naglar eller shoppa beauty produkter! Dessutom kommer livsstilsuniversumet att erbjuda ett digitalt content-magasin, vilket verkar vara video- och podcastsändningar där systrarna själva delar med sig av sina fantastiska liv?

E-handelssajten erbjuder "egenutvecklade modekläder" som .. vad jag kan se .. uteslutande är tillverkade av 100% polyester eller 91%polamid + 9% elastan .. vilket osökt får mig att tänka på 70-talet och Galenskaparnas sketch om terylenebyxor och banlonpolo.

Priserna är däremot inte anpassade till det billiga materialet. Vad sägs om en "Wrap dress", en glansig, lättsydd, morgonrocksliknande skapelse i 100% polyester för "bara" 995 kr?

Eller "The Stud Walk", byxor i 91% polamid och 9 % elastan,  med smaller silver studs along the side-seams that gives the pants a look that will make heads turn och som dessutom tillför lite "edginess" till din "outfit" för endast 1095 kr?

För den som verkligen vill synas i folkvimlet finns den storblommiga, tunna "Kimono Blazer" för 1.395 kr och den perfekta matchen "Kimono Walk" som är tunna, enkla byxor i samma enorma rosenmönster .. alltsammans i 100% polyester och i prisklassen 1.295 kr + 1.095 kr. Och tro mig .. du kommer verkligen att bli SEDD som aldrig tidigare, om du klär upp dig i hela kostymen.

Mina favoriter är dock den cerisa blusen "Ruffle Dream", 895 kr .. 100% polyester och den stickade tröjan "Zoe Knit" 995 kr .. som faktiskt innehåller 50% viscose! .. tillsammans med 28% polyamid och 22% polyester. Båda plaggen för tankarna till Falcon Crest och Dallas där damerna frossade i rysch, krås, volanger och trumpetärmar.

Ett Livsstilsuniversum! Det är ju precis det som våra partiledare försöker sälja där de står i direktsändning. Målgruppen är den samma som Daisy grace vänder sig till .. människor som vill ha nya liv, andra liv, bättre liv, mer liv .. men inte vill/kan/orkar ta reda på hur de ska få det, inte har något större intresse av fakta, egna insatser, innehåll eller kvalitet utan nöjer sig med att välja att tro på en predikant som ska visa vägen och målet .. ett fantastiskt liv utan större bekymmer.

För vem kan vara olycklig i Ruffle Dream och Stud Walk efter att ha inmundigat lagom dagsranson av lyckopiller från Hers samtidigt som de tagit del av livsstilsvisdomen från Daisy grace digitala contentmagasin?

Och om du väljer att tro på visdomsord som förkunnar att det är kapitalets fel att du stretar på i motvind i en tröstlös vardag så kan du lyckligt luta dig mot Jonas Sjöstedt eller söka tröst i Stefan Löfvens ordmassor som inte ställer några som helst krav på att du måste förstå dem.

Tror du att Annie Lööf är en källa till lättnader för egenföretagare som prisar sin lyckliga stjärna när de blir av med fastighetsskatten om de återupptar tidigare konkursverksamhet i samma lokal och på samma ort där det redan konstaterats att det inte finns något kundunderlag .. så kanske du i alla fall är lycklig medan du tror det?

Och vem vet om du kanske inte blir dubbet så lycklig om du både köper Daisy grace livsstilsuniversum OCH samtidigt blint följer Gudrun Schyman in i den rosa dimman i F!:s livsstilsuniversum där allt ont och alla misslyckanden beror på en MAN?

Du kan i princip välja vilken partiledare som helst och tro att varje ord innehåller både fakta, kvalitet och mening .. något som du vet att du kommer att få betala för på det ena eller andra sättet .. och du kommer att få exakt samma livsstilsförändring som Daisy grace erbjuder.

Allt är till salu,  det är du som får betala, men vinsten hamnar aldrig i din ficka. För livsstilen kommer du även fortsättningsvis att få fixa själv även om du tror att den finns i 9-5 Rebel´s .. Ruffles, ruffles, ruffles - we just can’t get enough of it. This pencil skirt has ruffles along its side-seams, giving the garment a romantic look to it, för 795 kr .. eller gömd i en harang av vackra ord och påståenden som döljer effekterna av en politik som du inte har råd med.

Hanna och Amanda kallar sin nya satsning för ett drömprojekt. Ett drömprojekt är också regeringsmakten för våra partiledare.

Den enda skillnaden är att våra politiker ännu inte kallar oss väljare för "våra älsklingar".. men det är väl bara en tidsfråga innan vi hamnar där också.


4 kommentarer:

 1. Att (s) & co bara verkar ha en några få ams-åtgärder åt flera hundratusen massarbetslösa tycks inte utgöra något bekymmer för de sist nämndas försörjning? Det är en liten "detalj"? Det löser sig på något sätt, i framtiden?

  SvaraRadera
 2. Och att 7-klövern helt saknar förslag om hur migranter, 40+ nånsin ska bidra till Sveriges välfärd är också ett mysterium!

  SvaraRadera
 3. Hej.

  Partiledardebatt med vilket syfte?

  Jag hade hellre sett någon som Thomas Gür eller Ivar Arpi, eller Alice Thoedorescu, eller varför inte Jens Ganman fått intervjua en partiledare i ca två timmar - både så att offret haft tid på sig att förklara men också så att frågeställaren haft tid med frågor som kräver utläggningar.

  Men då finns ju risken att all möjlig ävja rörs upp - steriliseringar, skenande kriminalitet, hyllande av diktaturer, finansiering av terrorism, hyllande av folkmord, och så vidare från samtliga partiers KDG (Kognitiva Dissonans-Garderob).

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  SvaraRadera
 4. Är inte den s.k. vänster-regeringens budskap (mellan raderna) att man slutat stå för välfärd & inte längre vill satsa en massa dyra pengar på småfölk? Man verkar ha "stängt kiosken" så att säga, mer eller mindre? Om arbetslösa kan försörja sig eller ej verkar ungefär som om huruvida storspovar eller minkar i naturen kan göra det, eller ej? (s) & (mp) verkar inte vilja göra något viktigt mera & framstår närmast som trötta på att förneka att det är så..?

  SvaraRadera