tisdag 22 maj 2018

Äntligen klara besked från Socialdemokraterna!


Regeringen vill inte tala så mycket om kostnader i samband med migrationsdebatten. ”Vi har råd”, har det sagts från regeringshåll. Svensk ekonomi har aldrig varit bättre, stabilare eller mer välskött, har Magdalena Andersson låtit meddela, om än med andra ord.

Det finns alltså pengar över till subventionerade elcyklar, till i första hand storstadsinvånarna, och gratis resor i kollektivtrafiken för sommarlediga ungdomar, allt för att göra Vänsterpartiet lätthanterligt .. samt en gymnasieamnesti värd ca 3 miljarder för att hålla Miljöpartiet på mattan.

Ingen ställer grupp mot grupp. Det finns pengar så att det räcker till alla.

I varje fall till NÄSTAN alla.

För någonstans måste ju gränsen ändå gå, eller hur? Tråkigt nog går gränsen precis där Selma och hennes föräldrar befinner sig. En vardag där varje dygn handlar om livet för ett funktionshindrat barn vars enda möjlighet att överleva är sondmatning. Något som Högsta Förvaltningsrätten nyligen fastslog skulle räknas som en måltid och därmed ett grundläggande behov som gav rätt till personlig assistans.

Trots att Annika Strandhäll sparkat Anne-Marie Begler under förnedrande former kvarstår besparingskraven på barn med behov av ständig tillsyn, som t. ex Selma, och Försäkringskassan spiller ingen tid på eftertanke när de nästan omedelbart ”tolkar” den gynnande domen till något helt annat.

De äldre som är i behov av hjälp faller också utanför gränsen för vad Sverige har råd med. Över hälften av dem som betalar för hemtjänst har så försämrad livskvalitet, näringsfattig mat och dålig tillsyn att de riskerar undernäring.

Men som sagt, någonstans måste ju ändå gränsen dras och det är ju inte så att regeringen ställer grupp mot grupp. Nej, verkligen inte, det är lagen och tolkningen av lagen som gäller .. lika för alla.

Eller?

På twitter slår sig Morgan Johansson för brösten och tar åt sig äran för att ungdomar i Skåne kan åka gratis i kollektivtrafiken i sommar.

Det skulle han inte ha gjort enligt Jonas Sjöstedt som raskt replikerar att detta minsann är en fin reform signerad av Ulla Andersson och Vänsterpartiet!!

Morgan Johansson svarar direkt .. vi har gjort det tillsammans men det hade inte varit möjligt om VI inte stramat åt migrationspolitiken!!

Här erkänner Morgan Johansson att det är nödvändigt att ställa grupp mot grupp .. om vi inte stramat åt 2015, så hade vi inte haft något reformutrymme kvar. Om man vill styra Sverige på riktigt, så kan man inte vara alla goda gåvors givare. Man måste också kunna fatta svåra men nödvändiga beslut.

De svåra men nödvändiga åtstramningarna i migrationspolitiken har alltså skapat reformutrymme för gratis busskort till sommarlediga ungdomar i Skåne? Och förmodligen också till ca 3 miljarder för en specialdesignad lagändring som ger en helt unik gymnasieamnesti till 9000 särskilt utvalda som saknar asylskäl och därmed nekats uppehållstillstånd i landet?

Men de räckte inte till Selma?
4 kommentarer:

 1. Bra att du gör det tydligt. Den politik socialdemokraterna bedriver och vad den resulterar i.

  Det Selma och hennes föräldrar utsätts för kan sossarna nu inte ge Berger skulden för. Frågan är då vem Strandhäll ska skjuta härnäst. För inte kommer hon att ta något som helst ansvar för det som sker.

  Medan Selma och hennes föräldrar får kämpa vidare.

  Är det detta som är svensk välfärd numera?

  SvaraRadera
 2. Miljöpartiet bjuder de rika på elcyklar och vänsterpartiet bjder välbärgade tonåringar på bussresor.
  Väl genomtänkta prioriteringar! Kan det ge röster?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är helt idiotiskt! Jag skulle lätt kunna köpa ett sommarkort till min son så han kan åka buss kors och tvärs. Men var ska han åka? Till Malmö? Nej, tack!

   Radera
 3. För det första borde Löfven ta Johansson i örat. Givetvis är det det faktum att våra busschaufförer skyddas av LAS som gör att dessa biljetter kan erbjudas för våra skattepengar.

  För det andra är det så sorgligt det du visar upp här, eller trist som vår ärkebiskop skulle sagt. När vi inte vågar öppet och tydligt ställa grupp mot grupp, så är det de tysta och maktlösa grupperna som råkar illa ut. De som har högröstade företrädare får ta först ur grytan, och till sist är det inget över.

  SvaraRadera