fredag 25 maj 2018

Kata(S)trofen ska mötas med en Kri(S)plan!!


Socialdemokraterna har nu en alldeles färsk Krisplan som ska få Sverigedemokraterna och Moderaterna att falla som höstlöv i de kommande opinionsmätningarna.

Ett fyrverkeri av löften och förslag inom välfärdsområdet, sjukvården, skolan och arbetsrätten ska regna som guldglitter över väljarna, samtidigt som partiet erkänner att deras valstrategi hela tiden varit att "fasa ut" invandringsfrågan och kriminalpolitiken från den politiska debatten vid månadsskiftet maj-juni.

I och för sig kom den kappvändningen tidigare än vad jag trodde, men det var väl ingen som på allvar trodde att S-utspelet om en strängare migrationspolitik som presenterades den 4 maj skulle hålla längre än till valdagen?

Nej nu, under galgen, är det mjuka frågor inom välfärdsområdet som gäller. Det ska handla om frågor som berör människor – framför allt i sjukvården och skolan.

Socialdemokraterna har tydligen varit naiva igen. Väljarna reagerade inte som förväntat inför de hårdare tagen i migrationspolitiken. De vill uppenbarligen ha något annat?

Mjuka frågor, alltså? Ja kära nå´n, hoppet är det sista som överger den troende.

Något som aldrig verkar ha slagit sossarna är att ALLA frågor som väljarna upplever som problematiska inom välfärdsområdet är relaterade till migrationen.

Åtstramningarna inom psykvården, äldreomsorgen, sjukersättningen och den personliga assistansen ses som ett kvitto på att regeringen tar från de svaga för att kunna fördela till grupper som ses som mer intressanta.

Skolans problem har helt klart ökat i takt med att fler och fler elever från andra kulturer, utan tidigare utbildning och utan erforderliga kunskaper i språket, fyllt skolorna. Till det kan vi lägga lärarnas problem med anhöriggrupper som reagerar på upplevda och inbillade kränkningar på ett sätt som vi tidigare aldrig har upplevt i svenska skolor.

Vårdens problem ser normalväljaren som en direkt följd av att systemet belastats med fler patienter än det mäktar med. Sjukvårdspersonalen lider av stress, överbelastning och samma kulturkrock som lärarna flyr från.

Polisens ansträngda situation beror inte bara på en valhänt hanterad omorganisation och Dan Eliasson. I väljarnas ögon har det stora flödet av människor från andra länder och kulturer skapat en ny otrygghet och oro som politikerna valt att bortse från.

Men som sagt, det här är frågor som sossarna tänker ”fasa ut från den politiska debatten vid månadsskiftet maj-juni”.

Alla löften om guld och gröna skogar inom välfärdens mjuka frågor kanske inte vänder opinionsvinden snabbt nog, särskilt med tanke på att väljarna förlorat mer än de fått under de senaste 3,5 åren då grupp ställts mot grupp och alltid till de svagastes nackdel. De kanske tänker att det är så dags att komma NU och lova något som förmodligen aldrig kommer att kunna infrias?

Men om nu väljarna inte är så lättlurade som sossarna hoppas, har de en hemlig handlingsplan för att möta nästa nederlag i riksdagen, den 7 juni, om vinster i välfärden. Jag tror det sker samtidigt som de beräknas vinna omröstningen om gymnasieamnestin för 9000 afghaner som ansetts sakna asylskäl i samtliga instanser?

Då kommer nämligen fokus att skifta automatiskt – från migration till välfärd – och då har Sverigedemokraterna allt att förlora, lyder analysen. Samtidigt väntas en sådan diskussion "befrukta" både Socialdemokraterna och Moderaterna.

Ja visst, då glömmer väljarna hur tomhänta sossarna är när det gäller migrations- och välfärdspolitiken och går all in för en politik som riskerar att förstöra alla privata fungerande alternativ inom välfärdsområdet så att skolorna, sjukvården och omsorgen får ännu mer att pyssla med. Då ”befruktas” säkert de partier som ljuger sig blå om oskäliga vinster hos privata utförare i stället för redogöra för förlusterna inom de icke-fungerande kommunala alternativen och då kommer Sverigedemokraterna inte att ha en chans i valet.

Är det verkligen någon som kommer att falla för den hemliga handlingsplanen och riskera att få 4 år till med en regering som ännu inte uppfyllt ett enda av förra valets vallöften?

Det finns ingenting i svensk politik som är ohederligare än hur vänstern framställer den sk "vinstfrågan" och svaren i opinionsredovisningarna blir därefter.


3 kommentarer:

 1. Sorgligt att S inte förstår kopplingen mellan migration och övriga frågor som väljarna anser vara viktiga för dem. Den nya strategin kommer självklart att misslyckas.

  SvaraRadera
 2. Ett land som är byggt för högst åtta miljoner invånare får självklart problem när tio miljoner skall dela på resurserna.
  Ett exempel som det inte talas om är våra vattenverk och avloppsreningsverk. De är inte dimensionerade för denna förbrukning och är dessutom snart 50 år gamla.

  SvaraRadera
 3. https://www.youtube.com/watch?v=ZLrPBlmecJU

  "There is no more we... fait accompli"

  /cpc

  SvaraRadera