torsdag 3 maj 2018

Sveriges svenskaste parti – Kristdemokraterna.


Om jag skulle rösta med hjärtat skulle jag utan tvekan lägga min röst på Sveriges svenskaste parti.

KD är ett ”typiskt svenskt” parti. Ett lagom parti som anser att varje människa är unik och värdefull och där begreppet lagom symboliserar jämvikten och det enklaste sättet till ett långsiktigt, hållbart, hälsosamt och lyckligt balanserat liv.

Ett parti som anser att rätt ska vara rätt, men ändå knyter näven i byxfickan på äktsvenskt, lagom passivt aggressivt maner, för att inte skapa onödiga konflikter.

Ett parti som hellre förhåller sig till verkligheten än till genusvetenskap och politisk korrekthet, är lagom jämställt, lagom mångkulturellt och lagom religiöst .. men som ändå värnar om de kristna högtiderna som påsk, pingst, jul och gamla traditioner som till exempel midsommar, sill och nubbe.

Ett parti som anser att välfärden ska vara lagom. Inte för mycket och inte för lite. De svagaste ska värnas, rättigheter innebär också skyldigheter och den som begår brott kan inte skylla på någon annan, den har ansvar själv.

Staten och myndigheterna bör förtjäna medborgarnas tilltro men ska inte ha rätt att lägga sig för mycket i medborgarnas livsval. Familjen är den viktigaste gemenskapen i samhället. Därför ska familjer själva få bestämma så mycket som möjligt om sin vardag.

Lagom frihet ska förenas med lagom omsorg om dem som av olika skäl behöver stöd och hjälp. De äldre måste få vara med och bestämma mer hur deras omsorg ska vara. När du blir gammal ska du själv få välja hur du vill bo och vilken vård du vill ha.

Sveriges svenskaste parti är lite som det svenska vädret och årstiderna. Vi talar om det, hyllar det när det är som bäst, avskyr det när det är som sämst och glömmer det när det verkligen gäller.

Men när det ser som mest dystert och mörkt ut så kommer det alltid ett galghumoristiskt skämt eller en oväntad twist som gör att de orkar lite till.

I Sveriges svenskaste parti konsumerar vi lagom. För att människor ska få jobb måste det finnas företag. För att anställa fler behöver företagen enklare regler och lägre skatter. Då kan arbetslösheten minska. När du betalar lägre skatt på din lön får du mer pengar kvar att bestämma själv över. Handel är bra för samhällets ekonomi och leder till fler nya jobb.

Tillsammans med KD dricker vi lagom mycket sprit, köper lagom dyra kläder och äter lagom nyttigt i lagom mängder. Jag behöver bara se på riksdagsdebatterna för att notera vilka riksdagsledamöter som utnyttjat den höga lönen till lyxkonsumtion. Om du missat det så se bara på Alice Bah Kuhnke, Annika Strandhäll och Ulla Andersson. Några bra exempel på kvinnor från vänsterkanten som formligen exploderat i den designade, välfriserade och kosmetiska kvinnlighet som enbart den mycket välavlönade har tillgång till.

Sveriges svenskaste parti är nog också Sveriges hederligaste parti, även om det kanske inte säger så mycket. De ljuger inte sina väljare rakt upp i ansiktet, producerar varken kränkande, lögnaktiga filmer eller affischer, lovar inte pensionshöjningar samtidigt som de undantar de sämst ställda garantipensionärerna, vill inte ha makten för maktens egen skull och är inte villiga att ändra i lagen bara för att framstå som något de egentligen inte är.

Sveriges svenskaste parti står egentligen för den trygghet och de värderingar som Socialdemokraterna påstår sig stå för under 4 månader vart fjärde år, men av någon anledning aldrig förmår leverera.

Så om jag skulle rösta med hjärtat så skulle Kristdemokraterna utan tvekan få min röst. Men av någon anledning är det som anses vara så attraktivt och trovärdigt när det kommer från ett parti som passerat sitt bäst-före-datum med så stor marginal att det nästan är hälsovådligt, inte alls lika tilltalande när det kommer från ett parti som förmodligen skulle leverera mer om de bara fick fler röster?

Vilket gör att jag röstar med hjärnan i stället för hjärtat, vilket förmodligen säger mer om mig än om det val som jag, nästan, har bestämt mig för i höst.


8 kommentarer:

 1. "Några bra exempel på kvinnor från vänsterkanten som formligen exploderat i den designade, välfriserade och kosmetiska kvinnlighet som enbart den mycket välavlönade har tillgång till".

  Exakt! Men jag tror du glömde Ylva Johansson där.

  SvaraRadera
 2. Dyrt kanske och designat. Tyvärr syns det inte. För pajasen lyser igenom. Troll är troll även utklädda i guld och pärlor och inte blir de vackrare heller.

  SvaraRadera
 3. (kd) är väl ett borgerligt parti bland andra som tycker att röstaren bör släppa förväntningarna på att Mamma Staten ska bjuda på bullar? Men eftersom en jättemajoritet av svenska borgare har en "lite udda" uppfattning om att borgerlig politik handlar om socialistisk välfärd kombinerad med moderat valfrihet så brukar det ju inte pratas så mycket om sådant.

  SvaraRadera
 4. Hej.

  En röst på Kd är en röst på C.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  SvaraRadera
 5. Ja, tyvärr så blir en kedja aldrig starkare än sin svagaste länk ;-)

  SvaraRadera
 6. Hej Any

  Tack för att du delger dina funderingar och dina känslor.

  Jag känner likaledes...KD står för "gamla" svenska värderingar...verkar det som.
  Värderingar som jag hunnit delta av för mera än trettio år sedan när jag kom till landet från Tyskland och trivdes med det, ett betydligt mera homogent land än Tyskland.
  Kunde utbilda mig (till sjökapten) och bidrog på mitt vis till samhället.

  Tyvärr så finns detta svenska samhället inte längre...och kommer aldrig mera att finnas igen.

  Ännu tyvärrare så går det inte heller att vrida klockan tillbaka utan på sin höjd enbart sakta ner den... dvs OM samhället bjuder motstånd, reell motstånd, sätter ner foten tvärt, gör en nödbromsning.

  Men inte ens då anser jag att det inte ge mera än en kort andhämtning innan Sverige så som KD (eller SD för den delen) vill se det sam har försvunnit, inte finns längre.

  Svensken som "art" eller "ras" eller hur man nu "får" kallar en nation är/har blivit dömd av större makter att helt enkelt dö ut.

  Är biodlare och har inblick i hur samhällen lever, överlever och går under.

  Sverige, betraktat från denna synvinkel är ett samhälle som blir berövad sin samlade honung av andra, rövande bin, som vidarebefordra kunskapen om att: "här finns det honung" och "flustret är helt obevakat" så bara "kom och ta"!
  Bin som dessutom har leds och leds till kupan...tom av kupans "styrande" själva
  (i bikupan styr faktiskt ett matriarkaliskt folk och inte drottningen).

  Tyvärr så anser jag att det inte hjälper oavsett om du väljer med hjärta eller hjärna...fast, det finns en liten chans att hjärnan har mera inblick än hjärtat?

  Någon som på senare tid har öppnad "förståelsens dörrar" för mig:

  http://www.gertrud1.se/

  Avvakta med öppen hjärta och likaledes sinne valdagen helt enkelt...och sedan tar du ditt beslut.

  Jag gör så i alla fall...

  Manfred

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej.

   Kanske vi borde bli getingar?

   Kanske befolkningen i framtiden kommer att likna den beryktade hybriden av afrikanska och sydamerikanska bin?

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Radera
 7. Hej anybody! Tyvärr agerar kristenheten mot den egna undergången och prioriterar annan religion och andra sedvänjor! SD får självklart min röst!

  SvaraRadera