tisdag 1 maj 2018

(S)käms!!!
I budget efter budget har Socialdemokraterna haft chansen att arbeta för höjda garantipensioner för dem med lägst pensioner  .. men först NU, fyra månader före valet lovar Stefan Löfven att höja inkomstpensionen ”för dem som byggde vårt land” med upp till 600 kr? Ett löfte som först och främst måste tas till den parlamentariska pensionsgruppen där alla riksdagspartier, utom Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna, ingår.

Det han lovar sker alltså i deras namn, så rätt löfte är då att Socialdemokraterna OCH allianspartierna lovar att höja pensionerna med upp till 600 kr? Ett löfte som har noll och inget värde förrän M, C, Kd och L godkänt det.

(Enligt "den Hälsosamme Ekonomisten" verkar upp till 600 kr vara fördelat så att ”en pensionär med 9 000 i inkomstpension alltså inte skulle få del av tillägget, medan en pensionär med 11 000 skulle få full utdelning”? Hur det ser ut för de stackare som tvingas leva på en garantipension (som betalas av staten) på ca 7000 kr vete sjutton. Det verkar som att de undantas från bördan av en pensionshöjning?)

Men om resultatet blir att pensionssystemet inte klarar de av Stefan Löfven utlovade höjda pensionshöjningarna, DÅ blir det Någon Annans fel!

Jag mår illa.

Försäkringskassans chef fick sparken för att ingen skulle tro att regeringens besparingsuppdrag kom från regeringen .. trots att besparingsuppdraget inte har förändrats på någon punkt?

Är det verkligen någon som tror att det kommer att ske?

Någon?

Assistansutredningen får en ny utredare som inte behöver arbeta med orden ”besparingskrav” hängande över huvudet men som ändå måste vara ”kostnadseffektiv”, ”hålla sig inom de ramar som finns” och komma fram till ett ”ekonomiskt hållbart” resultat som ”inte leder till kostnadsökningar”.

Det måste ju kännas hoppfullt för de funktionshindrade som redan har kastats ut i tomma intet? Eller?

En socialdemokratisk lek med ord som berör människor som tycker att livet under ett socialdemokratiskt styre har varit allt annat än en lek.

Stefan Löfven lovar varken högre löner eller anständiga arbetsvillkor för dem som flyr från både utbildning eller arbete inom vården och polisen .. men han lovar att trolla fram tiotusentals sjuksköterskor, lärare och poliser ur den magiska förstamajhatten?

Poliser och sjuksköterskor som i likhet med de tiotusentals lärarna inte ens finns under utbildning?

Är det verkligen någon som tror på det?

Stefan Löfven utlovar också trygghet!

Det är lite magstarkt av en regering som i princip suttit på händerna under en hel mandatperiod, medan kriminaliteten, gängkrigen, våldtäkterna och otryggheten bara ökat och ökat.

Men NU ska plötsligt underverket ske? Men hur, det nämns inte med ett ord .. om det inte de obefintliga poliserna räknas som en lösning på problemet med polisbristen? Men vår handlingskraftige statsminister lovar också förslag före valet om hur "de som har det bäst" kan bidra mer till det starka samhället, vilket förmodligen kommer att komma som en överraskning för dem som inte hade en aning om hur onödigt bra de har det.

Löftena i dagens godisregn kommer garanterat att bli lika verkliga som regeringens och Anders Ygemans löften för två år sedan, om att minst 80000 asylsökande med avslagsbeslut skulle utvisas de närmaste åren och jag tycker uppriktigt synd om alla som köper de här valbudskapen rakt av. Men personligen klarar jag mig kanske igenom ytterligare fyra år av vanstyre, om det inte var för detta eviga tjafsande, fultolkande av enstaka ord och lögnerna om vem som ska regera med Sverigedemokraterna.

Det parti som förmodligen blir det första att acceptera hjälp från SD om det är förutsättningen för att bilda regering är ju Socialdemokraterna. De är precis lika skrupelfria som LO som inte missar en möjlighet att kleta SD-baciller på borgerligheten men samtidigt inte drar sig för att använda SD-medlemmarnas medlemsavgifter .. trots att de nu för tiden är lika många som sossemedlemmarna .. för att producera den mest pinsamma och lögnaktiga propagandafilm jag någonsin sett under en valrörelse.

Första maj är en dag som borde gå till historien .. eller åtminstone döpas om, så vi på samma sätt som vi årligen har bl.a Inkontinensdagen, Internationella kebabdagen,Linderödsgrisens dag, Internationella handhygiendagen, Fascinerande växters dag och Handduksdagen också kunde ha den Politiska ljugardagen.

Eller så kan vi utnämna den till Nationella Skamdagen för dem som framförde eller trodde på budskapet bakom de tomma orden.När Socialdemokraterna drabbas av panik blir det dyrt för skattebetalarna.

4 kommentarer:

 1. Hej.

  På första maj får man i Sverige inte påminna om socialismens brott mot hela mänskligheten.

  Det är inte god ton.

  Inte heller får man fråga socialdemokrater varför man inte kan halvera Migrationsverkets budget och använda den sparade halvan till pensioner och assistans.

  Det är inte heller god ton.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  SvaraRadera
 2. skam är ingen förmåga sossarna besitter, deras vallöften är stor komik,det mest förvånande är att så många inte har genomskådat deras falsarier.

  SvaraRadera
 3. Vandrade (s) bort, in i historiens dimmor, idag? Var detta sista framträdandet som stort parti över 20%, i svensk politik?

  SvaraRadera
 4. EU-avgiften stiger med 16 mdr kr. Det har blir något för mästerförhandlaren att ta tag i!

  SvaraRadera