måndag 11 juni 2018

Mindre än 40% av LO:s medlemmar röstar på Socialdemokraterna, ..


.. men ändå tycker fackföreningsledarna och sossarna att det är helt i sin ordning att de övriga dryga 60 procenten bidrar till Socialdemokraternas valrörelse, trots att de för död och pina INTE vill ha Socialdemokraterna i regeringsställning?

Därför tänker LO satsa ytterligare medel på UPPLYSNING eftersom de anser att majoriteten av medlemmarna dels inte fattar vad de tänker rösta på, inte förstår varför de tänker rösta på sitt eget val och dels föra dem tillbaka på den rätta s-märkta vägen.

Så löser man ett vänsterproblem. Majoriteten är oupplysta dumskallar som ska föras in i minoritetens fålla som vilsegångna får.

Kommunals ordförande Tobias Baudin, som redan lovat bort 250 000 medlemsröster till S, säger .. ”Den politiska debatten har handlat om invandringsfrågan och integrationsfrågan alltför mycket. Vi menar att om Socialdemokraterna ska göra en bra valrörelse så måste det handla om de frågorna som är viktiga inte minst för LO-medlemmar och där Socialdemokraterna är solklart bäst: välfärden”.

Sossarnas partisekreterare Lena Rådström Baastad anser .. ”att valdebatten hittills har missgynnat hennes parti - Den har väldigt ensidigt handlat om invandring, det är där nerven finns i svensk politik just nu, och det har inte gynnat oss. Men ju närmare valet vi kommer så blir debatten bredare. Väljarna vill veta vad som händer med sjukvården, med skolan och tryggheten på arbetsmarknaden”.

Aha!

Det är inte invandrings- och integrationsfrågorna som är viktigast för LO-medlemmarna, utan VÄLFÄRDEN som sossarna är ”SOLKLART BÄST” på! Väljarna vill veta vad som händer med vården, skolan och .. tryggheten på arbetsmarknaden?


Eller hur menar Tobias Baudin och Lena Rådström Baastad?

Tror de verkligen att väljarna är så veliga att de rusar till valurnorna med en S-märkt valsedel om de erbjuds trygghet på arbetsmarknaden i stället för det som de så tydligt visar att de vill ha, en migrationspolitik som håller ihop, som följer lagen, begränsar den befolkningsökning som politikerna helt verkar ha tappat kontrollen över och framför allt .. trygghet i vardagslivet.

Vård, skola, omsorg och rättssystemet är inte frågor som kan debatteras utan att nämna invandring och integration. Väljarna vill nog ha lite mer än lockbeten, som mer ditten, fler datten och ännu mer som S ännu inte har hittat på, som alla ändå vet är orealistiska löften i sammanhanget. Problemen, ”utmaningarna”, inom socialtjänsten, vård, skola, omsorg och rättssystemet är resultatet av politikernas oförmåga att i tid inse att vårt välfärdssystem inte hade förmåga att tillgodose behoven hos så många som nu ställer krav på att det ska fungera.


Så nu pratar vi inte mer om det, utan om TRYGGHET i stället?

Man tar sig för pannan ..

3 kommentarer:

 1. Hej.

  Att tillåt närmare en halv miljon personer invandra under 2014-2018 utan plan, är det bättre eller sämre än om det är på grund av en plan?

  Jag menar, är de senaste fyra åren sossarnas långsiktiga migrationspolitik eller ej?

  Men välfärd är man bra på, säger man, och hoppas att de flesta fortfarande inte vet hur illa den sköts med deras pengar, mot deras vilja.

  Fråga en svensk: kostar din tandvård femtio kronor? Varför inte?

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  SvaraRadera
 2. LO bossen, matvraket och tjocksmocken thorwaldsson med sossarnas största dubbelhaka börjar bli nervös nu på allvar. den där julskinkan på två ben är rädd att gratisglufsandet närmas sitt slut.karl petter fläsksson har haft mardrömmar sista nätterna om att maten tryter och magen kurrar allt våldsammare.

  SvaraRadera
 3. Inte konstigt när ledningen för ett fackförbund lovar s ett visst antal röster i valet.......

  SvaraRadera