tisdag 5 juni 2018

”Vad var det jag sa!” …


.. det är en rätt trevlig mening att haspla ur sig när något blivit precis som jag påstått långt innan det verkligen inträffade.

Tyvärr så minns sällan min familj vad jag sagt ens samma dag och inte alltför sällan påstår Maken att det var HAN som kom med den intelligenta förutsägelsen som jag för tillfället gör anspråk på.

Det har till och med gått så långt att vi båda kräver skriftlig bevisning när vi är rejält oense om något. I år har jag dokumenterat att han är bergsäkert övertygad om att sossarna och Moderaterna kommer att bilda en samarbetsregering och att jag för min del mer tror på att Sverigedemokraterna kan välja och vraka vilket av de partierna som de kan samarbeta med på samma villkor som Vänstern nu har med Socialdemokraterna.

Men det var inte det jag tänkte skriva om. I dag släpptes SCB:s stora väljarundersökning och medan Socialdemokraterna står och flämtar efter luft efter chocken, kan jag med rätta sträcka på mig och säga .. vad var det jag sa!!

Så VAD var det egentligen jag sa och när sa jag det? Det är bara att klicka på etiketten ”valet 2014” under det här inlägget och läsa själva, men så här såg jag på sossarnas framtid för fyra år sedan ..

17/6 2014 I årets valrörelse är det nog sista gången vi ser Socialdemokraterna som Sveriges största parti. Hur det än går så förlorar de det här valet och kommer att vara ett parti som alla andra år 2018
.
1/7 2014 Jag skäms faktiskt över svensk media i största allmänhet och SVT i synnerhet. Den här valrörelsen kunde ha varit intressant, rolig, samlande, inkluderande, ett erkännande av människors olika behov och idéer, kunde ha berört och tagit avstånd från allt våld och förminskande, byggt broar, synliggjort även de osynliga, väckt frågor, gett svar .. och så får vi detta dravel och ett förödmjukande kattrakande efter makten??
Så, tänk, innan du gör ditt val och glöm inte bort .. Det är alltid gratis ost i Råttfällan!4/7 2014 Om de "förlorar" det här valet är de i bästa fall ett helt vanligt 20-30% parti nästa val, och om de "vinner" så kommer de aldrig mer i närheten av regeringsmakten när det står klart att de inte kan leverera ren sossepolitik utan måste tära på tillgångarna genom att mata .. framför allt .. Miljöpartiet, med miljarder. Blir det överhuvudtaget en regering så blir den lika populär som EU.
Då tror jag att sossarna har dansat sin sista dans och att en politisk epok har gått ur tiden. Vilket var Miljöpartiets och Maria Wetterstrands mål, tydligt uttalat i en intervju inför förra valet.

9/7 2014 Det är mycket som verkar som ett skämt i svensk politik just nu och Grouco Marxismen inte bara hör hemma i svensk politik .. den ÄR svensk politik, tänker jag?

16/8 2014 Stefan Löfven blir kanske statsminister .. men sossarna kommer att förlora det här valet rent statistiskt. Min gissning är att de landar på "historiskt" låga siffror under 30 %. Efter denna "valvinst" kommer Socialdemokraterna aldrig mer att uppnå sin forna storhet .. utan blir ett parti bland alla andra. Det finns redan nu generationer som inte minns den tiden, de som gör det kommer att känna sig lurade och de som är rödrosiga ända in i själen kommer att dö ut inom en inte alltför avlägsen framtid.
Det är vad jag tror.
Socialdemokraterna kanske kan jubla på valnatten .. men jag tror att det i så fall är en Pyrrhusseger* .. byggd på floskler, klyschor och retorisk sockervadd .. som kommer att kosta partiet alldeles för mycket.
För att inte tala om vad den kommer att kosta väljarna ..

6/9 2014 Stackars Stefan Löfven .. hur det än går i det här valet så kommer han att gå till historien som en förlorare.

Eller hur? Visst bekräftar väl SBC:s siffror nästan exakt vad jag förutspådde redan innan de ”vann” valet 2014?

Vad borde Socialdemokraterna göra för att vända opinionen inför valet?” .. är en annan fråga som i dag ställs till sossegurun Göran Persson som tydligen anses vara specialist på valvinnande råd. Hans råd är samma taktik som han själv använde sig av, lova något dyrt som vi egentligen inte har råd med .. ”det kommer kosta pengar, men man borde höja pensionerna och höja avgiftsuttaget till pensionssystemet”.

Många experter verkar tro att S kommer att föreslå välfärdsreformer som gratis förskola eller en tandvårdsreform inför valet. Tror du att sådana förslag lockar tillbaka väljarna?

Det vill Göran Persson inte uttala sig om, men av det han säger kan vi lista ut att han tycker att det kanske skulle vara en god idé.

Så då kan väl jag också sticka ut hakan och påstå att efter alla svek, all passivitet, alla besparingskrav på de svagaste och mest utsatta och alla konstiga eftergifter som gjorts för att hålla sig väl med Vänstern och Miljöpartiet så har Socialdemokraterna inget förtroende kvar.

De kan lova precis vad som helst, ingen kommer i alla fall att tro att de har för avsikt eller ens kommer att få möjlighet att genomföra det.

2 kommentarer:

  1. perfekt beskrivet

    SvaraRadera
  2. Hej anybody! Jag hoppas att maken får rätt! Det har visat sig skilja så lite mellan m och s i praktisk politik så en samlingsregering är modellen i dessa hårda tider! Och det kommer att gynna SD, det är det viktiga för mig!

    SvaraRadera