onsdag 3 oktober 2018

Anders Ygeman – fruktad motståndare eller sexbomb?


Medan Stefan Löfven försöker krossa Alliansen genom att påstå ”att en blocköverskridande regering (som han ju bett om) skulle vara ”odemokratiskom han var tvungen att stötta allianspartierna i stället för tvärtom”, ryktas det om att partiet börjar se sig om efter en ny partiledare.

Den som verkar vara socialdemokraterna våta dröm är .. Anders Ygeman?

Han är tydligen det enda guldkornet som Socialdemokraterna kan vaska fram ur sitt krympande parti?

Han har bra och lugn framtoning. Gjorde ett bra jobb som minister” .. säger en partikamrat som tydligen gömt Ygemans insatser och valhänta sökande efter ”säkra rum” för att kunna informera statsministern om den osäkra hanteringen av känsliga register på Transportstyrelsen.

Några andra anser att .. ”Ygeman var lysande så sent som vid dagens cirkusföreställning i riksdagen och är nog samtidigt den som borgerligheten fruktar mest” och Anders Ygeman är ”balanserad, analytisk och förtroendeingivande”.

Nu är det ju fullt möjligt att jag missförstått allt och att det handlar om den nya formen av ironi som vi får ta del av via SVT politiska underhållningsprogram.

Men det kanske är så partiet ser på Anders Ygeman; som en lysande, balanserad, analytisk, förtroendegivande minister och fruktad politisk motståndare?

Trots att han mer eller mindre fick sparken på grund av bristen på förtroende, bristande förmåga att analysera och hantera en allvarlig situation samtidigt som han totalt misslyckades med att hitta en säker lokal för att kunna informera den högste ansvarige – landets statsminister – om vad som hänt, och faktiskt fortfarande pågår?

Men han var ju så omåttligt populär under några hektiska dagar i oktober 2015, när han provlåg tält på Migrationsverkets mark vid Revinge alldeles intill platsen för militärens skjutövningar. Men lite skottväxling vid tältknuten var inget problem enligt mästeranalytikern - De som flytt från krig vet nog bättre än någon vad som är skillnaden mellan övning och verkligheten.

Vad hände med de tälten egentligen? Blev det någonsin något av Ygemans förtroendeingivande planer och prisade handlingskraft eller har Sverige numera ett större lager nödtält som gömts undan någonstans?

Eftersom tälten på Revinge är det enda jag kan hitta som kan förklara Anders Ygemans stjärnstatus inom partiet så vore det intressant att få svar på den frågan.

Ryktet säger också att Anders Ygeman är sedd som en verkligt het man bland s-kvinnorna och att han som statsminister skulle kunna ha samma inverkan på de kvinnliga väljarna nästa val.

Om jag någonsin tvivlat på min politiska hemvist är detta ett rykte som gör att jag blir till 100% förvissad om att jag hör hemma någonstans på högerkanten. Bortsett från min personliga uppfattning att Anders Ygeman som statsminister skulle vara en katastrof för landet, får tanken på att han ska marknadsföras som ”het” eller ”kvinnomagnet” mig att rysa av obehag. Det beror inte bara på hans personliga utstrålning utan också på den desperation en sådan taktik förmedlar. Typ – gillar ni inte vår politik så kan ni väl ändå krypa in i Anders Ygemans varma famn.

Har inte det feministiska partiet kommit längre?

Nu talar Anders Ygeman ofta i Stefan Löfvens ställe och säger saker som - Vi kommer inte att bli ett stödparti åt alliansen. Däremot vill vi bryta blockpolitiken med blocköverskridande överenskommelser – det vill säga DEMOKRATISKA blocköverskridande överenskommelser där alla stöttar det största, och enda, (s)tora blocket.

Eller som han så riktigt påpekar - Det gäller att ge och ta, utan att man gör alltför stort avkall på hjärtefrågorna. Det vill säga alla ger sitt stöd till Socialdemokraterna som i sin tur tar emot det de kan suga ur dem utan att göra alltför stort avkall på sina hjärtefrågor.

Nu ska Ulf Kristersson försöka bilda en regering tillsammans med en partiledare som lovat sina barn att inte ens tala med Sverigedemokraterna, måste ha en ministerpost för att inte bli arbetslös och vars parti inte har råd med ett nyval samtidigt som han måste försöka bilda regering tillsammans med en annan partiledare som inte kan samarbeta i migrationsfrågor, absolut inte kan tala medSverigedemokraterna samtidigt som hon absolut inte kan agera stödhjul åt eller underordna sig Stefan Löfven som statsminister.

Fast det sistnämnda kanske löser sig om sossarna byter partiledare till den attraktive, förtroendeingivande, fruktade och allmänt lysande kvinnomagneten Anders Ygeman?

Vad händer då? Jag citerar Tove Lifvendahl på SvD som har samma farhågor som jag, men uttrycker dem bättre ..

Så vad händer nu? Det vet vi inte. Men om Ulf Kristersson inte får bilda en regering, blir det Stefan Löfven – den statsminister som en gemensam borgerlig allians bestämde sig för hade förbrukat förtroendet i den rollen – som gör det. Och med uppenbar risk för att denne inom överskådlig tid kanske efterträds av en person som en gemensam borgerlig allians för ett drygt år sedan avsåg att väcka misstroendeförklaring mot på grund av hans koppling till den graverande it-skandalen på Transportstyrelsen – ja, ni vet den där hanteringen som äventyrade Sveriges säkerhet på ett skandalöst sätt.

Det vore, milt uttryckt, inte så bra att lämna överlämna rikets nycklar till honom.


11 kommentarer:

 1. En partiledare som inte betalar hyran? Räcker det inte med Mona ?

  SvaraRadera
 2. Bra skrivit. Delar dina åsikter.
  Ha det bra!
  Viola

  SvaraRadera
 3. Tack anybody,

  Jag fick mig ett gott skratt trots att jag egentligen borde gråta.

  Ygeman - sexbomb?!?!

  Då får man vara VÄLDIGT sexuellt undernärd. Men det kanske man är i ett feministisk parti infiltrerat av religiösa och andra fundamentalister. Det varmaste de får där är kanske kyrkkaffe med dopp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väl så med oss som tillhör "neandertalhöger" att vi har lite högre .. eller i alla fall andra .. krav på en het partner än en sparrisliknade hen? ;-)

   Radera
 4. Den andra minstern som dabbade sig grovt i Transportstyrelseskandalen Anna Johansson och var tvungen att avgå har också gjort snabb comeback. Hon blir nu utskottsordförande och med Anders Ygeman i ledningen är hon väl snart minister igen.
  Sossar har en mycket viktig egenskap för att vara i toppolitiken. De saknar förmågan att skämmas. Det är bara de andra som är oanständiga.
  Bo Adolfsson, Hjo

  SvaraRadera
 5. Om jag inte minns fel var AY i sin ungdom frontfigur i ett kollektiv som hyrde en villa. Huset kördes i bott och fastighetsägaren fick renoveringskostnader för hundratusentals kronor medan AY slingrade sig undan. Finns det någon som vet något om det här?

  SvaraRadera
  Svar
  1. https://www.expressen.se/nyheter/snickarnas-miljonskulder-25-ar-efter-braket-med-ygeman/

   Radera
 6. håller inte riktigt med att sossarna är särskilt krympande i någon större utsträckning, de tappade inte särskilt mycket ,utan slutade på drygt 28%. det är ett bra resultat jmft prognoserna samt att både ygeman och johansson är tillbaka i full kraft efter bara ett år efter den moderna "Wennerströmläckan". inte ens den tuffaste moderaten Uffe går på någon offensiv.
  stefan löfven vet vart han har sopan kristersson,för att inte tala om Björklund från löjliga partiet.

  SvaraRadera
 7. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad har Bitcoin på anybody´s att göra?
   Bo Adolfsson, Hjo

   Radera
  2. Ja det kan man undra? Ännu märkligare är alla erbjudanden om hjälp från sk proffs-hackers?? Även om jag var intresserad skulle jag inte begripa ens hälften?

   Radera