lördag 10 november 2018

Hata hyfsat!


Moderna invektiv och förbannelser för ett bättre samtalsklimat” .. var rubriken på en av Cornucopias bloggposter igår. Ett fullständigt lysande förslag, tycker jag som ofta drabbas av ställföreträdande skamkänslor när jag läser vad en del kan häva ur sig när deras egen åsikt blir ifrågasatt.

Nu är ju inte jag bättre än någon annan när det gäller okvädningsord, men det jag känner i stundens hetta stannar för det mesta i tanken eller pyser ut bakom hemmets stängda dörr. Kanske borde jag öva mig på att använda Cornucopias metod i stället?

Den senaste tiden har jag tänkt och sagt en hel del ohyfsade svavelosande ord och kraftuttryck i riktning mot Annie Lööf och Jan Björklund, så där finns ett par som jag kan öva mig på att förbanna på ett sätt som passar in i ett något så när anständigt samhällsklimat.

Men det var inte så lätt att få till en passande förbannelse som jag trodde. Efter att ha grubblat i nästan ett dygn blev det bara ..

.. Må era tandläkare alltid vara sverigedemokrater och era vänsterskor för evigt för små.


3 kommentarer:

 1. Varför den yrkesgruppen o plural?
  Har du taskiga gadda?
  1975, om jag minns rätt, var 45% damer tandlösa i 50 års Åldern!
  I närtid - 1%!
  En viss skillnad.
  Kanske tandläkarna är SD. De sopar inte verkligheten under mattan...
  Vad gäller skor har jag ingen uppfattning.
  Där håller jag "tand för tunga".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om det är helt omöjligt att ens tala med en sverigedemokrat så borde det också vara omöjligt att köpa tjänster av någon som är partiansluten. Och vänsterskon är väl den enda som återstår när Annie ätit upp sin högra, tänkte jag?

   Men, som sagt, jag behöver nog träna mer på förbannelser ;-)

   Radera
 2. Kullneff använde damernas skor att sörpla champis ur.
  Har jag läst.
  Skall kolla på plats om två veckor...

  SvaraRadera