måndag 5 november 2018

Ständigt denna Annie Lööf.


Privatdetektiven Ture Sventons värsta fiende var den spetsnäste skurken Ville Vessla. Den lille mannen med de spetsiga och blankpolerade skorna, som en gång lyckades fly genom ett nyckelhål, ett ovanligt stort nyckelhål, där nyckeln var stor som .. ungefär en stekpanna.

Ville Vesslas grövsta brott var stölden av en stor och dyr silverpokal, stora Jubelkalle. Men denna Ville Vessla var ständigt till förtret för den skicklige privatdetektiven – ofta dold bakom en gardin, eller bosatt i en garderob.

Så om Ulf Kristersson är regeringsbildningens Ture Sventon och statsministerposten den stora silverpokalen Jubelkalle, så kan vi kanske se Annie Lööf i rollen som Ville Vessla med Stefan Löfven i bakgrunden som vesslans storväxte kompanjon Oxen.

I dag lämnade talmannen besked om att det blir en statsministeromröstning i nästa vecka och snabbare än vilken annan vessla som helst lade Annie Lööf ut sina synpunkter på twitter och facebook.


Om jag hade varit konspiratoriskt lagt hade jag misstänkt att de redan låg färdigskrivna redan innan talmannens presskonferens.

Annie Lööf TYCKER att det bästa för Sverige är en Alliansregering.

Annie Lööf VILL fortsatt söka blocköverskridande lösningar som omfattar hela Alliansen. Något som Ulf Kristersson redan misslyckats med men som Annie Lööf anser sig kunna föra i hamn efter som dessa alternativ tyvärr inte diskuterats på djupet.

Vilket djup det handlar om framgår inte men Annie Lööf ser det som att mycket av låsningen beror på statsministerfrågan.

DÄRFÖR berättade hon redan i förra veckan för talmannen att HON stod till förfogande som sonderingsperson.

Annie Lööf är nämligen så blygsam att hon INTE har som främsta ambition att bli statsminister, vilket gör att flera olika partier har visat intresse för henne som sonderingsperson.

Ett av dessa ”olika partier” är Miljöpartiet. Ett parti vars stöd varken gör till eller ifrån tillsammans med hela Alliansen och som garantera skulle ge uteblivet stöd från SD i princip alla frågor. Ett stöd som skulle kunna hamna hos till exempel Socialdemokraterna i stället? Vilket är helt ok tycker Annie Lööf som inte vill ha något som helst stöd av eller samarbete med SD överhuvudtaget.

Och om nu Miljöpartiet och Liberalerna KRÄVER att ett eventuellt samarbete med Alliansen kräver Annie Lööf som statsministerkandidat så är hon ödmjukt villig att ta på sig den bördan oavsett vad Moderaterna och Kristdemokraterna tycker.

Annie Lööf VILLE, hon nästa KRÄVDE att ett samarbete med Miljöpartiet skulle komma till stånd. Ett sådant samarbete, som kan se ut på flera olika sätt, skulle vara bra för Sverige, hålla ihop Alliansen och göra oss till den största konstellationen i riksdagen.

Om man bortser från SD:s eventuella stöd till S vid alla omröstningar då förstås? För annars blir det 159 mandat mot 190.

Men nu har Moderaterna och Kristdemokraterna FÖRSTÖRT alltihop. De tyckte inte alls att de politiska skillnaderna mellan Alliansen och MP var så små att de kunde bortse från dem.

Och eftersom talmannen tydligen misslyckats med att få de övriga partierna att förstå att nyckeln till regeringslåset finns hos Annie Lööf och när M och KD stoppade ANNIE LÖÖF från att få sonderingsuppdraget, som hade gjort att hon löst hela regeringsfrågan och ändå hållit ihop hela Alliansen med sig själv som statsminister, så kommer förmodligen Alliansen att upphöra som begrepp i samma ögonblick som C och L röstar emot Ulf Kristersson i nästa vecka.

Men det är hans eget fel!! Han kan inte LOVA att inte SD röstar på hans politik och han har SVIKIT Annie och Jan när han inte ville ta med deras MP-favoritkompisar och då får han SKYLLA SIG SJÄLV!!

För Annie Lööf VILLE och sa att hon VÄLDIGT, VÄLDIGT GÄRNA VILLE sondera eftersom hennes sonderande hade inneburit en lösning på regeringsproblemet! Oklart hur, på vilket sätt och tillsammans med vilka – men hade han bara gjort som Annie Lööf VILLE så hade alla hans problem varit ur världen nu.

För nu kommer Annie och Jan att se till att han får betala dyrt för sitt SVEK och den stora, dyra silverpokalen Jubelkalle kommer att hamna där den hör  hemma – hos ANNIE LÖÖF!!

Förutsatt att hon får sondera fram sin egen regering innan Stefan Löfven får chansen att ta den ifrån henne.

Med sådana vänner som Annie Lööf tror jag inte att Ulf Kristersson behöver några ovänner.

Jag hade ingen aning om att hela det här valet enbart handlade om Annie Lööf när jag gick och röstade i början av september. Men det ska bli spännande att få se vilka andra eller nya planer riksdagens egen Ville Vessla har kvar bakom gardinen eller i garderoben.

Spänningen är oliiiiiiidlig!


4 kommentarer:

 1. Obegripligt ta mej f-n! Hur tänker man.

  Men det är ju ett resultat hur folk (vi) röstade. Vi har ju gett dem sina procentuella röster. Nu förvaltar man på det sätt som resp partistyrelse tycker är bäst (för dem).

  Nu kan man exempelvis reagera på några olika sätt;

  - flytta från landet
  - isolera sig från samhället så långt det går
  - starta en militia och börja en frihetskamp
  - självmord

  En sak verkar väldigt tydlig och det är det finns ingen politikermajoritet som sätter Sverige och vi som har våra rötter här först.

  Då kan man lika gärna bo någon annanstans. Sverige som land o dess natur kommer man att sakna men inte invånarna generellt (eftersom man röstar för detta)

  Jag blir så j-a less!

  SvaraRadera
 2. det blir som wallenbergarna och Bilderberg gruppen bestämt, annie Lööf blir nästa statsminister. c,l samt mp kommer släppas fram av sossarna och de sk moderaterna och stödjas passivt.det behövs lite lattjande och ett par omgångar charader först.vid årsskiftet senast är det klart.

  SvaraRadera
 3. I en saga ordnades ofta upplysningskampanjer om ett lantligt partis fascistoida rötter. Man berättade, berättade och berättade om detta, om & om igen. Detta ville man ständigt påminna om.

  SvaraRadera