onsdag 7 november 2018

När Annie Lööf säger att hon vill att talmannen ger henne ..

.. uppdraget att sondera om hon kan att bilda en alliansregering, innebär det att hon måste göra det som Alliansens statsministerkandidat.

Som Centerledare är hon ju fri att sondera bäst hon vill, men för att talmannen ska kunna ge henne det som uppdrag måste hon representera ett regeringsalternativ som eventuellt kan tolereras av riksdagen.

Då räcker det inte med Jan Björklunds folkpartister och de motvilliga miljöpartisterna.

Så när Annie Lööf gråter ut i media och hävdar att Ulf Kristersson och Ebba Busch Thor har BLOCKERAT henne från att sondera, så är sanningen den att de, av lättförståeliga skäl, inte vill ha henne som sin ledare och statsministerkandidat.

Jag har all förståelse för Annie Lööfs längtan efter att kamma hem utmärkelsen Sveriges första kvinnliga statsminister, men det vore ju klädsamt om hon höll sig till sanningen medan hon försöker. För när Annie Lööf säger att hon vill ”hålla ihop Alliansen” förutsätter det att HON blir ledare och regeringsbildare, när hon vill sondera är det som statsministerkandidat för Alliansen och när hon under en hel valrörelse hävdade att Ulf Kristersson var hennes statsministerkandidat var det en ren lögn.

Jag är helt övertygad om att det som händer nu har varit planerat sedan mycket länge, även om Annie Lööf påstår att det enbart är valresultatet som ”tvingar” henne.

För ärligt talat, hur många hade röstat på något alliansparti om Annie Lööf, och hennes vapendragare Jan Björklund, ärligt redovisat att de bara ”var med” om Annie Lööf fick bli Alliansens statsministerkandidat?Dagens citat kommer från John Lennon ..
En dröm du drömmer ensam är bara en dröm. En dröm ni drömmer tillsammans är verklighet.

Och från Eduardo Galeano ..
Drömmar och mardrömmar är vävda av samma tyg

7 kommentarer:

 1. Hej Any

  Hon är enbart en marionett...och skulle hon bli statsminister så får vill marionetttegering...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Snälla kapten! Inte tulla av nakterhuset!
   Lite slarvig plattyska där...

   Radera
 2. I en saga gick en bondmora runt i vit mantel. Då visade några dumma hjon de bruna rötter hon odlat förr i tiden, "-Se så obscent bruna de är, dina rötter" sa hjonen till bondmoran.

  SvaraRadera
 3. "låsningarna" är riggade,det är bara en dålig lek för att hjonen ska kollras bort så att de inte slutar tro på "demokratin".

  SvaraRadera
 4. Såg Björklund och slogs av att han nu anammat Lööfs uttal av illusionen, det gamla liket "Alliansen" som nu i hans mun alltså heter "Allijangsen". Ett tydligt närmande att försöka hänga fast som en blindtarm med hemlängtan kjolarna på Lööf

  SvaraRadera
 5. I en saga gick en man som flirtat med brun politik i många år med s.k. kravpolitik runt i vit mantel. "-Jag är så otroligt god" utbrast mannen som dock mest liknade en burdus borgare.

  SvaraRadera
 6. 30 miljoners Annie är redan berusad av makten hon inte har.

  SvaraRadera