söndag 4 november 2018

”Om du blir tagen på bar gärning neka – den var aldrig inne!” ..


.. ungefär så är texten i Magnus Ugglas gamla låt ”Staffans Matematik” och det är väl så de låter, de sju partiledarna som ihärdigt hävdar att de aldrig, aldrig, ALDRIG skulle kunna tänka sig att hoppa i säng med Jimmie Åkesson.

Stefan Löfven vill inte minnas att S och SD aktivt samarbetade för att, mot alla gällande regler, bryta sönder Alliansens budget år 2013. Annie Lööf, Jan Björklund och de två övriga allianspartierna verkar inte ha en aaaaning om att de alldeles nyss omfamnade samma parti för att kunna avsätta Stefan Löfven. Alla har på ett eller annat sätt fått stöd av Sverigedemokraterna, men när det gäller att stå upp för sina handlingar så drabbas de av samma ångest och panik som Magnus Uggla sjunger om …

Om nå´n så tar dig på bar gärning, neka. Den var aldrig inne! Om nå´n sedan frågar var du varit säg du tappat minnet.

Det vimlar av ångerfulla oskulder i våra svenska riksdagspartier. Vi kan väl inte hjälpa att DE röstade på oss? Vi visste inte att våra ungdomsförbund var antisemiter och homofober! Hur skulle vi kunna ana att den trevliga stunden i riksdagen helt och hållet berodde på stödet från SD? Vi trodde själva på våra vallöften och hade ingen aaaaning om att de skulle vara omöjliga att genomföra utan intima samtal med SD.

Tänk att ni bara vågar tro sånt snusk om oss,
Vi som älskar er och är er ständigt trogna.”

På måndag ska talmannen hålla presskonferens och berätta att han inte har en aning om vad han ska göra för att få de motvilliga oskulderna att gilla läget, acceptera valresultatet och fullgöra sin plikt mot landets medborgare.

Majoriteten av landets väljare vill inte ha en socialistisk regering. 14% vill ha liberal center/folkparti-politik, 19,5% vill gå den moderata vägen och 17,5% vill vandra den tillsammans med Sverigedemokraterna.

Tillsammans kan de bilda en majoritetsregering – eller en handlingskraftig regering med samma stöd som de hittills inte haft något emot under de senaste mandatperioderna.

Ulf Kristersson och Ebba Busch Thor kan tänka sig att bilda en alliansregering genom att låtsas att SD inte finns, men nu får plötsligt Annie Lööf problem med sitt samvete och glömmer att hon nyss höll Åkesson i handen när hon avsatte Stefan Löfven som hon absolut INTE kan tänka sig att ta stöd av eller samarbeta med om hon inte får bli statsminister själv vilket bara kan åstadkommas genom att Socialdemokraterna tar klivet över till Alliansen, något som stöds av Jan Björklund som har fått problem med sina barn som han nyligen svek när han samarbetade med Sverigedemokraterna för att avsätta den regering som han nu inte verkar ha det minsta problem med att regera tillsammans med om bara Annie Lööf(?) får statsministerposten, något som Sverigedemokraterna aldrig skulle gå med på eftersom de utesluter allt samarbete med Centern efter Annie Lööfs kärleksstund med det rödgröna gänget i omröstningen om gymnasieamnestin.

Men Stefan Löfven vill – av lättförklarliga skäl – inte ha Annie Lööf som överordnad, Ulf Kristersson äter förmodligen hellre en burk mask än offrar sitt parti på Socialdemokraternas altare och Ebba Busch-Thor kan tycka vad hon vill eftersom hon är helt beroende av vad alla andra tycker och gör.

Miljöpartiets fattiga 4% är till salu till högstbjudande, vilket i och för sig inte gör någon större skillnad, och Vänsterpartiet är villigt att lägga sig platt framför Löfvens fötter bara han får bli statsminister igen och ger dem samma förmåner som tidigare.

Och trots att ingen kan röra sig ur fläcken, utan att erkänna att alla behöver SD på ett eller annat sätt, är alla är lika förvånade över att väljarna inte riktigt tror på dem när de unisont står och mässar ..

Just när vi gjort en lyckad kupp går ytterdörren upp
Om de så tar oss på bar gärning neka
Den var aldrig inne!
Ni har bara galen fantasi full-svartsjukssinne
Tänk att ni bara vågar tro sånt snusk om oss,
Vi som älskar er och är er ständigt trogna
Vi e (vi e )
Vi är ju ständigt trogna
Vi e (vi e)
Vi e ju ständigt trogna
Vi e, ständigt trogna
Vi är ju ständigt trogna er!


Nästa veckas citat kommer från John Diefenbaker:

De liberala är politikens flygande tefat. Ingen kan hitta nos eller stjärt på dem, och de syns aldrig två gånger på samma ställe.
2 kommentarer:

  1. When Any gets her gun....
    så träffar hon mitt i prick
    än en gång!

    SvaraRadera
  2. manegen krattas för annie Lööf som statsminister.

    SvaraRadera