söndag 22 mars 2020

En äldre dam trängde sig före chefredaktör Lindberg vid kassan!


Denna upprörande händelse skedde i går vid halv sex-tiden i en livsmedelsbutik där redaktör Anders Lindberg inhandlade sina dagligvaror och drabbade honom så hårt att han såg det som sin plikt att rapportera det hela på twitter.

Inte nog med att denna äldre dam TRÄNGDE SIG, hon betedde sig också som om hon skulle med en buss i rusningstrafik och – det fanns också FLERA 70+ i affären!!

Hujedamej!

Slutsatsen som Anders Lindberg drar av denna skakande upplevelse är – FOLK ÄR JU INTE KLOKA! Till och med KUNGEN har ju sagt till ”folk”, (dvs 70+-are), att stanna hemma! Om det inte räcker med det, vem borde man skicka ut då?

Min slutsats är inte riktigt densamma som den politiske chefredaktörens, kanske beroende på min egen ålder eller på den verklighet jag lever i. Men jag tror att det är hög tid för Anders Lindberg att se över sin egen Värdegrund innan han dömer andra.

Hade han till exempel agerat lika resolut och offentligt om den som ”trängde sig” eller överhuvudtaget visade sig i affären hade varit en funktionshindrad ung man med andningsproblem som uppenbart tillhörde den skyddsvärda riskgruppen? Hur kontrollerar och förhåller han sig till alla diabetiker, hjärt-, lung-, cancer- och njursjuka som han inte kan identifiera, kontrollera och förfasa sig över? Herregud, det myllrar ju av människor som riskerar livet vid en lunginflammation på våra gator och i våra affärer!

Många är till och med yngre än 70 år. Även om jag förstår att det verkar obegripligt för Anders Lindberg.

Ägnade han för ett ögonblick en tanke på alla äldre kvinnor, och män, som vårdar och tar ansvar för dementa, sjuka, döende eller svårt rörelsehindrade partners i hemmet? Den gruppen är större än vad herr Lindberg har en aning om och ofta beviljar kommunens hemtjänst bara en eller två timmars ledighet i veckan, så att dessa oavlönade hemvårdare kan komma utomhus, handla eller besöka tandläkare/vård för egen räkning.

Orsaken till ”trängningen” kanske var att den ”lediga” tiden höll på att ta slut och den demente maken/makan riskerade att bli lämnad ensam med sin förvirring och sitt destruktiva beteende eller helt enkelt försvinner från hemmet.

Andra besvärande äldre som envisas med att handla i redaktör Lindbergs affär kanske inte har någon som kan hjälpa till. Framför allt inte någon som är tillräckligt intresserad av att jaga extrapris eller utgångna datum för att inte belasta en redan hårt ansträngd ekonomi. Många ensamstående, med en nästan inte överlevnadsbar ekonomi, undviker att ta ut kontanter pga rånrisken och av samma skäl drar de sig för att lämna betalkort och kod till en okänd granne som kanske handlar både för mycket och för dyrt.

Har redaktören tänkt så långt?

Och varför var det så viktigt att påpeka att det var en dam, en kvinna? Har Anders Lindberg förlagt sina feministiska glasögon?

Visst är det viktigt att alla som befinner sig i riskgruppen, som kan drabbas hårt av covid-19 och därmed kan belasta intensivvården, ska skyddas för smitta så långt som det är möjligt, men är det verkligen Aftonbladets politiske chefredaktörs uppgift och plikt peka ut syndabockar eller att skuldbelägga och dreva mot alla över 70 år som inte har något annat val än att se till att de själva överlever oavsett riskerna?

Men om det nu är helt omöjligt för Anders Lindberg att leva utan att ha en grupp att vända sitt missnöje mot, så rekommenderar jag att han inventerar sin egen närmiljö. Hur många finns det inte där som reser ut i landet och sprider sin smitta vid sommarstugor och turistanläggningar och därmed också trängs och smittar de fast bosatta när de tränger sig före i köerna på mataffärer, vårdcentraler eller skidliftar.

Vi som bor här vill inte ha er i närheten även om det ”bara” handlar om några dagar.

Lyssna på vad Stefan Löfvens talskrivare och statsepidemiologerna säger – Ni som bor i Stockholm, STANNA HEMMA, och sprid inte smittan över landet!

Vem kan vi skicka ut så att ni förstår?

Kungen?


7 kommentarer:

 1. En snigel i en saga höll tal. Vad sa han? Han mumlade fram: "-Slå av spisen när ni använt den." Så sa han, snigeln med en toppfart på 3mm/vecka..

  SvaraRadera
 2. Damen kanske hade bråttom för att få tag på det sista exemplaret av Aftonbladet?
  Snart är det väl bokstavligen det sista. Hur länge överlever de utan Sportbladet? Vem vill betala 28 kr för sossarnas desinformation?

  SvaraRadera
 3. Jag handlade idag. Klockan 20.25 så det inte skulle vara så många i affären. Jag är 70+ men ingen har levererat några Statens matkassar till mig så jag var tvungen att gå ut. Handlade sist 2 veckor sedan så färskvarorna var slut.
  Är jag kriminell nu?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så länge som de inte stängar krogarna och skidliftarna behöver Du inte skämmas!
   De släppte ju Allrabedragarna plus en massa mördare och våldtäktsmän fria så Du är inte kriminell!

   Radera
 4. Det var länge sen jag såg sådan ilska mot just pensionärer som jag gjort på senare tid. Det började lite smått med att en f.d journalist skrev att hon som 70+ minsann inte tänkte bry sig om att stanna hemma. Så följde en F!sare som berättade att hon inte trodde att hon skulle bli särskilt sjuk av Corona så hon brydde sig inte.
  Det utlöste en våg av vrede på twitter och andra ställen, vilket jag förstår fullständigt, men åsikter om att det var dumt att försöka skydda äldre vällde också fram. "Varför ska vi ta hänsyn till gamla när de bär sig åt så" gnälldes det på sociala medier. P.g.a en journalist och en politiker! Wow!

  Jag undrar jag om man inte varit frustrerade hela tiden över att gamla människor helt plötsligt antogs ha något slags värde. För skams skull har man låtsats hålla med, men så får man chansen att pysa ut vad man egentligen tycker. Det är i alla fall vad jag tror.

  Det där med att gå och handla. Har alla dessa ungtuppar och unghönor inte minsta koll på hur många som måste jaga extrapriser för att överleva på sin futtiga pension. Man kan ju få mat hemkörd, ser jag ofta folk säga apropå pensionärer. Det är DYRT!, vill jag bara skrika åt dem Många skulle få avstå från mat en vecka i månaden om de köpte sin mat på nätet, men det verkar inte alla fatta. Alla har inte anhöriga som kan hjälpa till heller.

  Jag har som tur är det. Jag är satt i frivillig karantän sen en vecka och där lär jag förbli ett bra tag (pensionär och tillhör riskgrupp) och det är inget kul kan jag berätta. Men jag gör det. Jag gör det efter att dottern envisats, och även envisats med att betala merkostnaden för matköp med hemleverans. Jag tar det ansvaret eftersom jag kan. Alla kan inte.

  SvaraRadera
 5. En liten privilegierad grupp 70+ i Stockholms innerstad har plötsligt blivit representanter för ALLA äldre? Det hade nog varken de eller vi andra räknat med.

  Men här ute i spenaten ser man nästan inga äldre på gator och torg och än mindre på krogar och uteserveringar .. där är fortfarande majoriteten unga och medelålders singlar samt män från Mellanöstern och Nordafrika.

  Affärerna har pensionärsöppet mellan 7-9 för att underlätta och föreningslivet är stängt.

  Det där med att ALLA 70+ vill leva som tonåringar är coronatidens nya "råttan i pizzan" som gör att eliten får något att hata och förfasa sig över på twitter och instagram.

  Men det skulle vara trevligt om krönikörerna uppmärksammade villkoren de verkliga pensionärerna lever under innan de attackerar och skuldbelägger en hel generation.

  SvaraRadera
 6. Hej Any

  Anders Lindbergh, den alltid välrakade, kan inte annat än att använda sig av en
  elektrisk rakhyvel.

  För den kann man använda sig av utan att spegla sig själv, utan att se sig ansiktet.

  Jag föreslår honom att använda ett rak-blad, och vill han få en riktig rak-ning: använd kniv!

  Jag vet vad jag talar om som MAN som har testat allt i detta hänseende.

  Och en kniv mot den egna strupan vill ha en säker hand!

  Manfred...rakt(at) upp och ner

  SvaraRadera