tisdag 10 mars 2020

Turkiet har inte ett enda ..


.. fall av coronavirus? Är inte det fantastiskt? 

Eller märkligt, särskilt med tanke på att alla andra länder som gränsar till Turkiet har mellan 1 och 7161 rapporterade smittade?

Cypern har 2, Irak har 71, Iran 7161, Libanon 41, Armenien 1, Azerbaijan 9, Georgien 15 och bakom den gräns som hindrar hundratusentals migranter att ta sig in i Europa finns Grekland med 84 rapporterade fall och Bulgarien med 4.

Island, som jag trodde hade alla förutsättningar att slippa helt och hållet har 65 konstaterade fall, men Turkiet har noll!? Trots enorma flyktingläger med hundratusentals flyktingar från grannländerna?

Hur är det möjligt?

Om jag sätter på mig min illa medfarna foliehatt kan jag ibland tänka att det kanske är av karantänskäl som Turkiet bussat ut alla coronasmittade från flyktinglägren till det ingenmansland där ingen varken kan ta sig till Europa eller tillbaka till Turkiet?

Men så kan man ju inte tänka. Så cyniskt och beräknande är väl ingen?

Men å andra sidan, får man vara så naiv att man inte räknar med den enorma smittorisk några hundratusental coronasmittade skulle vara om de spred sig okontrollerat över hela Europa?

Medan Turkiet genom något slags gudomligt undantag fortsätter att vara det enda landet som COVID-19 inte får fäste i?

1 kommentar:

  1. Jag har tänkt på det där. Bekräftade fall bygger ju på att misstänkta fall antingen själva söker upp sjukvåden för att testa sig. Eller blir tagna av myndigheter vid flygplatser eller liknande.
    Varför utgår man från att folk själva ger sig till känna? Det finns väl dom som tycker att, är jag sjuk så kan väl lika gärna andra vara det.
    Därför skrämmer det mig att det inte finns några fall i Dalarna där jag bor, ännu.

    SvaraRadera