onsdag 30 december 2020

2020 – detta förskräckliga år ..

 .. då landet styrdes av små människor i för stora kostymer som inte behövde bära samma ansvarsbörda eller leva efter samma regler som alla andra. Makten var deras, ansvaret var vårt. Det är något som vi fick lära oss under år 2020.

Vi har också fått tugga i oss att ..

.. människovärdet sjunker med åren. Hjärta är mer hyllat än hjärna och att arvet av den politiska makten regleras på nästan samma sätt som inom monarkin.

.. Sverige betalar försörjningsbidrag till andra länders ministrar, studiebidrag till IS-krigare som hellre avrättar otrogna än ägnar sig åt studier som kan skapa egenförsörjning, pensioner till pensionärer som återvänt till sina hemländer och semesterresor till flyktingar som vill besöka släkt och vänner i landet som de lämnade för att rädda sina liv.

.. människor som inte lever upp till de krav som ställs på Nisse i Hökarängen eller begår grova brott, som enligt svensk lag bör bestraffas med fängelse eller utvisning, ska betraktas som offer för svåra omständigheter och därmed inte är fullt ansvariga för sina handlingar om de är födda och uppvuxna i en annan kultur i ett annat land som de dessutom flytt från? Personligen upplever jag det förhållningssättet som djupt nedvärderande och rasistiskt, men jag har också fått lära mig att bara tanken gör att det är jag som är den verkliga rasisten?

.. våra Myndigheter styr när Regeringen vill ha något utfört som ändå skulle hamna hos Myndigheten som dessutom ansvarar för att genomförandet av regeringens löften och önskade beslut läggs på landets Regioner som är ansvariga för att ansvaret för genomförandet av dessa löften och beslut hamnar hos landets Kommuner, som är så djupt skuldsatta att alla ekonomiska tillskott som ska gå till att åtgärda det som Regeringen gett Myndigheten i uppdrag att åtgärda hamnar i kommunens svarta underskottshål.

.. många av våra Myndigheter styrs av politiker som inte får plats i riksdag eller regering utan måste ha annan försörjning eftersom de inte är anställningsbara inom andra yrkesområden som kan erbjuda samma generösa anställningsvillkor. Det vill säga, den lite finare varianten av Enkla Jobb fast anpassade till Goda Medarbetare. Jag tror också bestämt att många Myndigheter skapats enbart för detta syfte. För vad har vi annars till exempel Myndigheterna för Samhällsskydd och Beredskap, Jämlikhet, Stöd till Trossamfund och den planerade livsnödvändiga Myndigheten för Mänskliga Rättigheter till?

.. Enkla Jobb är ett socialdemokratiskt uttryck för det som också kallas för Sysselsättning och utförs av dem som saknar meriter för att få ett annat avlönat arbete. De enklaste jobben som finns verkar vara att sysselsätta sig med de sköraste, mest vård- och omsorgsbehövande och utsatta i samhället. Den som är sysselsatt är alltså inte arbetslös och belastar därmed inte statistiken negativt även om personen i fråga bara är sysselsatt någon eller några timmar i veckan. Något som är förmånligt för kommunerna som genom att sysselsätta personer med försörjningsstöd i stället kan ”stärka” vård och omsorgstjänster med outbildad ”enkel” personal, med sysselsättningsersättning, några timmar varje vecka. I min enkla och enfaldiga begreppsvärld kan jag faktiskt se ett samband mellan de enkla jobben och den stora smittspridningen bland invandrare och äldre, men det är förmodligen bara ytterligare ett bevis för mitt olämpliga rasistiska tänkesätt även om det drabbat båda grupperna lika hårt?

.. antalet arbetslösa som verkligen inte går att sysselsätta på något sätt någonstans har nu döpts om av Magdalena Andersson och kallas numera för Arbetskraftsutbud, vilket vi då ska se som en tillgång för landet. Det kan vara bra att veta för alla som inte har ett arbete att gå till när det egna företaget gått i konkurs.

.. yttrande- och åsiktsfrihet är något vi har och bör vara stolta över men inte får använda hur som helst. Särskilt inte om vi har för avsikt att yttra något som kan uppfattas som olämplig eller kränkande eller uttrycker en olämplig åsikt som är varken acceptabel eller okey.

.. skolans huvuduppgift handlar tydligen inte längre om att förmedla kunskap utan verkar i första hand handla om mångfald genom att nå en rättvis blandning av elever utifrån kön, socioekonomiska och sociala faktorer samt nå en jämlik fördelning av elever genom integrationspositiva åtgärder i landets alla skolor och det fria skolvalet, som kan erbjuda alternativ för dem som inte passar in i det socialistiska systemet, bör helt förbjudas. Att rätt värdegrund är viktigare än kunskap är något som vi måste lära oss.

Jag har lärt mig mycket under 2020 trots att jag levt på en begränsad yta hela året och inte ens satt min fot i en affär efter 07.30 på söndagar och inte alls på vardagar. Jag ser inte ens fram emot att ”allt ska bli som vanligt igen” eftersom det inte ens var ”som vanligt” innan corona-pandemin drabbade världen.

Den enda frågan som jag önskar att jag kunde få svar på är varför så många som en dryg fjärdedel av befolkningen vill ha kvar den regering som bär ansvaret för allt som hänt sedan 2014?

Varför?

Och varför är det mest kvinnor som längtar efter fortsatt umgänge med Stefan Löfven och hans vapendragare även efter 2022?

Men, trots allt – och särskilt med tanke på det förslag på tillfällig pandemilag för covid-19 som regeringen skickat in till lagrådet som, om det godtas av riksdagen, ytterligare kan begränsa våra medborgerliga fri- och rättigheter på ett sätt som kanske inte ens är förenligt med grundlagen – så vill jag i alla fall önska er alla, medan jag fortfarande kan det, ..

Ett riktigt

GOTT NYTT ÅR

Detta skrev någon olycklig stackare vid nyår 2016 i förhoppning om en förändring efter valet 2018. Jag gjorde en skärmdump, glömde anteckna avsändaren, men vem du än är - jag kände och känner samma frustration som du, både då och nu!

14 kommentarer:

 1. Ja, tack för din vänliga nyårshälsning!
  Personligen har vi aktat oss noggrannt att
  handla i sverige och därmed bidraga till det ställets förfall.
  Tyvärr torde svenska folket sova vidare. Omedvetna eller /och oförmögna till handling
  för sitt och landets bästa ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag läser på din profil och ser Franska Polynesien? Bor du där?? Då förstår jag i och för sig att det är lätt att akta sig för svenska inköp. Men jag gissar att du finns närmre, Norge kanske?
   Oavsett var, tack för att du läser och kommenterar och ha det så coronasäkert och bra som möjligt.

   Radera
  2. Ett par år i Finland nu...
   Inte alltid lätt att veta var man hamnar när man tar en finlandssvensk lots ombord...

   Radera
  3. Finland! Ett land med en fungerande skola, polis och sjukvård! Att du inte skäms! ;-)
   Jag är varken avundsjuk eller bitter ... eller så är jag det, i smyg. ;-(

   Radera
 2. Hej Any

  Vilken "bra" sammanfattning av året.
  Tack!

  Hoppet är det sista som överges av människan sägs det...jag är tyvärr på väg att bli en "icke-människa" när det gäller Svea riket...

  "Rassistika" hälsningar Any och en dessutom ren egoistisk önskan om ett gott nytt år till både mig och dig och alla som läser här.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gott nytt år till dig också och tack för att du håller värmen uppe i mitt kommentarsfält. För utan andra reaktioner än läsarsiffror känns det nästan meningslöst att skriva alls.

   Radera
 3. En dum slashas i en saga hade ingen kommentar
  då beslöt man att lönen hans skulle ges till lillefar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för alla dina "fabler" under det gångna året, även om jag inte alltid förstår dem, ;-)

   Radera
 4. En perfekt sammanfattning av 2020!
  Hatten av!

  SvaraRadera
 5. Any. Jag läser allt du skriver. Glädjs och förtvivlas. Mest förtvivlas. Just denna text lade jag ut, med referens till dig, till mina 1600 följare. Jag hoppas det var ok. Med hela mitt hjärta önskar jag dig ett bättre nytt år min vän!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! :-) Men var hittar jag dig?

   Radera
  2. Jag koncenterar mitt arbete på annat en bloggar. Mina kontaktytor är mycket kommunal o distrikspolitik. Men om du så önskar så skulle inget glädja mig mer än om du ville bli min vän på facebook. Där är jag mest aktiv om vi tänker utåtriktat. Jonas Bygdén. Närke. Om du vill.

   Radera
  3. Tyvärr så har jag inget FB-konto så den vägen till vänskap är stängd för mig. Men jag blev i alla fall glad över erbjudandet .. :-)

   Radera