tisdag 22 december 2020

Regeringen letar i papper(S)korgen och hittar ..

 .. Alliansens oavslutade äldreomsorgsutredning, som de knölade ihop och slängde vid valvinsten 2014.

Ja, ja, bättre sent än aldrig och sent ska syndaren vakna och allt det där … men är det inte lite väl magstarkt att låta generaldirektören för Socialstyrelsen, Olivia Wigzell, ensam stå som utredare? Socialstyrelsen och dess generaldirektör har ju varit högst medansvarig för regeringens totala misslyckande inom äldreomsorgen, som corona-kommissionen redogjorde för?

I dag har vi också informerats om att regeringen vill ha en ny ”katastrof”-lag med ändringar i grundlagen som ger regeringen fria händer att agera utanför riksdagen i framtida kriser.

Jag måste erkänna att bara tanken på att släppa den här regeringen, eller någon liknande, fri att agera och lagstifta ”efter bästa förstånd” ger mig en känsla av en begynnande panikångest.

Det här året har varit det värsta som jag kan minnas. Det har avslöjat handlingsförlamning, kompetensbrist och brister i välfärdssystemen som inte ens den mest övertygade socialist kunde föreställa sig, så låt oss för guds skull inte kratta manegen för något ännu värre i framtiden.

2 kommentarer:

  1. Det kommer att bli väldigt spännande, när naiva och outbildade personer får totalitär makt.

    SvaraRadera
  2. Du skrev vad jag tänkte. Tack.
    Man börjar bli en foliehatt, så illa känns rubbet som den så kallade Regeringen gör och planerar. Känns som om de har onda odemokratiska omkullkastande ny värld avsikter

    SvaraRadera