tisdag 1 december 2020

Vi ska ju alla dö .... antingen förr eller senare, och eftersom det oftare sker förr för dem som är äldre så gör det inte så mycket om det sker lite förr än senare, eller hur de styrande nu tänker? Huvudsaken verkar vara att de som ännu inte uppnått pensionsåldern ska uppskatta FHM:s idoga ansträngningar att få medborgarna att tänka på döden 24 timmar per dygn. 

GLÖM INTE ATT DU ÄR DÖDLIG - är budskapet! Särskilt dödlig i Sverige och särskilt dödlig om du om befinner dig närmre en annan människa eller mink än 1,5 – 2 meter utan att ha tvättat händerna och med ett onödigt munskydd. Skratta inte, skämta inte, var inte glad och bjud inte på någon form av förtäring eller samvaro som kan ta fokus från ditt idoga handtvättande och distanstagande så blir du en passande pusselbit i FHM:s coronapussel.

Tänk ständigt på Anders Tegnell för att uppnå rätt domedagskänsla. Det vill säga, var alltid tacksam för Sveriges unika corona-strategi och inse att det är FOLKET som driver upp smittotal och dödsiffror genom sitt lössläppta och ansvarslösa förhållningssätt.

Livet är ett helvete hur man än ser det, verkar vara det nya politiskt korrekta budskap som våra makthavare vill förmedla.

Tro för all del inte på budskapet om att ett vaccin ska lösa någonting. Ingen vet hur det fungerar, om det fungerar, hur länge det fungerar eller om det ens fungerar, om den vaccinerade fortsatt kan smitta andra eller om det i allra värsta fall gör livet antingen värre eller kortare?

Om det överhuvudtaget kommer att distribueras till befolkningen?

Vår Socialminister Lena Hallengren har i och för sig en PLAN som verkar vara lika idiotsäker som Sickans lysande och geniala planer i Jönssonligan – REGIONERNA kommer att fixa det hela! Så visst förstår jag att hon tvekade när hon blev tillfrågad om hon själv tänkte ta vaccinet – för risken att hon skulle få chansen kanske framstod som nästintill obefintlig?

Regionerna, som kanske är liite oförberedda, verkar lätt förvånade över socialministerns budskap som går ut på att Sverige ligger bra till i planeringen jämfört med andra länder eftersom ”vi är vana vid att vaccinera”.

FHM:s generaldirektör passar också på att påminna om att vi faktiskt inte har något vaccin än och även om vi får det så är det bara en liiten del av lösningen som inte ersätter andra åtgärder under överskådlig tid.

Och hör sen!

Jamendåså, då behöver vi inte hoppas på för mycket utan kan harva vidare i total hopplöshet tillsammans med dem som fått överta det ansvar som de trodde vilade på regeringen och socialministern.

Det vackra ljuset i tunneln som andra länders ledare talar om när vaccinet kommer på tal lyser verkligen med sin frånvaro i Sverige. Här är det dystra budskapet att hela nästa år kommer att vara ungefär som det som vi längtar efter att det ska ta slut.

Tro absolut INTE att någonting kommer att bli som det var innan pandemin! Inbilla dig inte att någonting kommer att bli bättre, roligare, lättare eller hoppfullare – och göm inte att alltihop är vårt EGET FEL eftersom vi inte håller distans, lättsinnigt rör oss utanför hemmet utan trängande behov, firar jul och andra onödigheter och smyg-använder onödiga munskydd.

Och om nu någon fortfarande känner ett olämpligt hopp inför det nya året – tänk då på att det är tur att du inte föddes i Norge som ännu inte lyckats smitta ner fler än 26150 personer och där bara 334 fått sätta livet till.

För i Sverige är vi alltid störst och bäst med hela 260758 smittade och 6798 döda.

Men en sak kan jag ge regeringen och de vidhängande myndigheterna – de har inte på någon punkt varken överraskat eller agerat på något oväntat sätt under hela förra året. Alla mina lågt ställda ”förväntningar” har infriats. Det är banne mig inte ofta det händer.

 


2 kommentarer:

  1. I en sagovärld fanns bara skyldigheter i Regionen, det pliktfyllda geografiska område som fungerade som den exklusiva ansvarszonen.

    SvaraRadera
  2. För att nå flock immnunitet måste man ju smitta flocken. Flock äldreboende har man lyckats med bra.

    SvaraRadera