måndag 14 december 2020

Svenska folket förstår och kan handskas med SMS,

 .. men när det gäller munskydd är vi tydligen helt obildbara?

Det är i alla fall så jag tolkar dagens budskap som motvilligt sändes från MSB på uppdrag av vår ”handlingskraftiga” regering.

Det känns nästan som ett skämt? Eller ett hån? 

Landet, världen, har befunnit sig i en pandemi under så gott som ett år, ansvaret för medborgarnas liv och hälsa har i princip lagts på en enda man, som även om han gjort så gott han kan, har haft fel i så gott som alla ”modelleringar”.

NU tar Stefan Löfvens JÖK-regering över och kraftsamlar i ett nationellt SMS som i tydliga ordalag ger oss följande information - följ de nya skärpta råden för att soppa spridningen av covid-19!

Samma "skärpta råd" som meddelas på presskonferenser två gånger i veckan och finns i landets dagstidningar varje dag! Det är ju patetiskt. Sorgligt. Och förmodligen helt meningslöst.

Och jag kan inte låta bli att undra - alla som inte har en mobiltelefon, får de ett mail eller ett brev, eller är det som vanligt inte så noga med den äldre delen av befolkningen? För att inte tala om dem som bor i Sverige och inte talar svenska, får de samma sms på sitt hemspråk eller måste de begära tolkhjälp för att få tillgång till detta livsviktiga meddelande?

Finns det något hemligt register över vilka telefoner som kommunicerar på andra språk, eller räknar de kallt med att det bara är svensktalande medborgare som behöver följa ”de nya skärpta råden” – (som är till förväxling lika de råd som gavs i våras när vi inte heller kunde stoppa smittspridningen)?

10 kommentarer:

 1. Av en patetisk regering/myndighet kan vi inte förvänta oss annat än patetiskt agerande.//tompas11

  SvaraRadera
 2. Men ändå så anser en dryg fjärdedel av Sveriges väljare fortfarande att det inte finns något tryggare och mer "handlingskraftigt" än en sosse-regering? Det är ju ofattbart, har folk ingen överlevnadsinstinkt?

  SvaraRadera
 3. Alla har väl mobiltelefon!
  Meddelandet gick ju ut till 22 mn abonnenter!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet inte.... fick samma sms till min enda mobil. räknas de som två sms, eller bara ett? Hur många av de 22 miljoner? Jag är helt förvirrad.....

   Radera
 4. Regeringen sänder spam till Folket.
  Vad händer när det verkligen behövs
  information.Ingen bryr sig.
  Häls christer

  SvaraRadera
 5. Det finns en skillnad mot de tidigare råden. Numera har två artiklar lagts till i en förordning, dvs en juridiskt bindande bestämmelse där ansvaret för smittskyddet läggs på medborgarna. Denna förordning var så färsk att den inte ens fått ett diarienummer eller isbn från tryckeriet. Gissar att smset är till för att uppfylla någon form av informationskrav vid lagändringar?

  Hälsningar Serina

  SvaraRadera
 6. Vad tycker Försvarshögskolan FRA ÖB
  om det här spamet ??????????
  Häls christer

  SvaraRadera
 7. Känner mig föranlåten att citera Shakespeare:
  "mycket väsen för ingenting." Så snopet det var, nog hade man ändå förväntat sig nåt.

  SvaraRadera
 8. Hela Svenska Folket lurade och det
  är inte ens 1 APRIL
  Häls christer

  SvaraRadera
 9. I en sagovärld hade man valt rätt väg som var framgångsrik samtidigt som det gått åt fanders till ljudet av orgelmusik. "-Det gäller att kunna ha två saker i tankarna samtidigt" sa en trögrörlig potatisgubbe.

  SvaraRadera