torsdag 3 december 2020

Skräcksiffror för S ..

 .. skrev Aftonbladet på sin hemsida i går, efter att SCB publicerat årets andra stora väljarundersökning.

Jag kan inte göra annat än att hålla med.

Det är verkligen rena rama skräckupplevelsen att se att så stor andel av de tillfrågade som 29,4 % anser att Socialdemokraterna är ett regeringsdugligt parti. Inte känns det direkt tryggare att få svart på vitt att mer än hälften - fler än förra valet - skulle välja samma regering en gång till om det var val i dag.

Jag skulle så gärna vilja veta vilka de är och hur de tänker? Vad ser de som sitter nöjda och belåtna efter 6 år, med en regering som konsekvent duckat för allt ansvar som de med lätt hand delegerat ut till regioner, myndigheter och kommuner, som inte jag ser?

Att det fortfarande finns en enda pensionär som är villig att riskera livet tillsammans med en regering som med all önskvärd tydlighet visat att människor som lever på sin pension är en ovälkommen och försumbar börda övergår mitt förstånd. Har de ingen överlevnadsinstinkt alls?

Det enda jag fått ut av den här regeringen är en växande övertygelse om att vi förmodligen skulle klara oss bättre utan dem.

Riksdagen skulle kunna klara jobbet med hjälp och stöd från Myndigheterna som fördelar medel och uppdrag till Regionerna och Kommunerna .. på ett förmodligen mindre ineffektivt sätt än nu, om de slapp inblandning från en Regering som inte vill ta ansvar för det de redan undviker att ta ansvar för i dag.

Det finns inte ett enda företag eller en enda familj som skulle överleva om de som bar det yttersta ansvaret – företagsledare eller föräldrar - var så handlingsförlamade och rädda för ansvar som socialdemokratiska ministrar.

För VAD har REGERINGEN gjort under de här 6 åren! Mer än att skylla sin egen oförmåga på tidigare regeringar eller folket?

Säg en enda sak som gynnat landet som kommit direkt från dem som håller hårt i makten men lägger ansvaret så långt ifrån sig som möjlig? Ett enda välkommet och avgörande beslut som åstadkommit en påtaglig positiv förändring för dem som tillfrågats i SCB:s väljarundersökning?

Bortsett från gymnasieamnestin, möjligheten att bygga altaner utan bygglov och andra eftergifter för att lugna ner miljö- och centerpartister, förstås.


https://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/ygeman-och-de-rodgrona-har-blundat-for-elkrisen/

3 kommentarer:

 1. Förakta inte fria altanbyggen! Tänk vilken frihet Regeringen gav oss. De måste ha grubblat länge, haft utredningar och till sist släppte de altanbyggandet nästan fritt. Det finns dock regler om höjd och sånt.
  Kommer de att bli ihågkomna som Altanregering eller annat mindre viktigt som - nej, törs inte spekulera.

  SvaraRadera
 2. Javisst är det skräcksiffror som du skriver. Hur fan i helvete kan någon med sina sinnen i behåll rösta för mer av detta elände som vi upplever dagligdags?//tompas11

  SvaraRadera
 3. sossarna har fortsatt relativt höga siffror.
  det är den demografiska effekten som syns. därav sossarnas förtjusning av "generös asylpolitik"

  SvaraRadera