söndag 2 maj 2021

Det är tydligt att Jimmie Åkesson håller i taktpinnen ..

 .. i det nya högerkonservativa blocket, skriver Stefan Löfven (S) i en skriftlig kommentar till Aftonbladet, när han fått vetskap om att M, KD och L lägger fram ett gemensamt (!) förslag för att förändra den svenska migrationslagstiftningen.

Taktpinnen? - säger katten förvånat. Den mannen skulle väl inte känna igen en taktpinne även om han satt på den.

Knappast - säger jag. Där har han redan en styråra som han suttit på sedan 2014.

Var har han då gjort av taktpinnen?

Ja du, har den inte hamnat hos Anders Tegnell så har nog Miljöpartiet lagt rabarber på den, eftersom det är de som till största delen bestämt otakten i både DÖ-dansen och JÖK-samarbetet.

Men nu när M, KD, L och SD ändå håller på och förhandlar så skulle det faktiskt vara trevligt om de också lägger fram ett gemensamt förslag som kan bryta den sittande regeringens ålders-segregation och tillerkänna de äldre samma värde som till exempel ..…?? .. alla andra?

Eller till exempel katter? – flikar Katten in.

Jaaa! Vi har ju en djurskyddslag! De kan ju kanske börja med en äldreskyddslag som förbjuder vanvård även om det skulle bli oerhört dyrt för kommunerna. Men jag tror knappast vi får höra någonting om det i partiledardebatten i kväll. Vem sjutton vill slösa bort värdefull talartid på något så ointressant som pensionärer ”som ändå ska dö snart”? Ju förr desto bättre?

Och vem vill lyssna på något så ointressant som en partiledardebatt? – undrar Katten och går ut i köket och ställer sig framför skafferiet. Klockan är faktiskt nästan halv fem!!

1 kommentar:

  1. I en sagovärld gick kvinnor för att titta på män i djurparker (farligheten). Tigrarna & lejonen mötte man i affären & hos frisören.

    SvaraRadera